Ga naar inhoud

MG64197

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door MG64197

  1. Als het goed is staan de pinnetjes in de fitting niet recht tegenover elkaar en ook niet op dezelfde hoogte. Dit was in ieder geval zo in mijn Passat 3BG. Dit is fitting BAZ15D, zie hieronder
  2. Hoi Jeroen, dit weekend heb ik de acht lampen van de achter/remlichten vervangen door rode LEDs. De fitting die je nodig hebt is BAZ15D (twee pinnen niet op dezelfde hoogte en ook niet op 180graden t.o.v. elkaar maar 120 graden). Hier heb ik me echt de *&*^%@ naar gezocht. Het vervangen is echt een fluitje van een cent. Stuur me even een PB-tje als je wilt weten waar ik het gekocht heb. Ook heb ik getracht om de knipperlichten (zelfde fitting) te vervangen door LEDs maar dat werd niet zo'n succes: hierdoor een veel te hoge knipperfrequentie. Natuurlijk kan ik er een weerstand tussen plaatsen maar dan vind ik het niet echt meer waard. Overigens: ik heb nu twee 'problemen': 1) mijn lichtverklikker piept/zoemt als ik mijn deur open heb, de sleutel uit het contact en nog de voet op de rem heb. Is niet echt een probleem, ga ik niets aan doen. 2) mijn ESP lampje gaat branden zodra ik mijn lampen aan zet. Nummer twee wil ik wel wat aan gaan doen. Ik vermoed dat het te maken heeft met dat de lampen te weinig stroom vragen en daardoor een waarschuwing wordt gegeven dat de achterlampen kapot zijn. Een tijd geleden had ik zo'n medling, met nog de ABS lamp en ' abgas werkstadt' in het scherm. Dit bleek de remlicht sensor te zijn die kapot was. Aangezien dit minder urgent is, vermoed ik dat dit betekent dat er minder 'toeters en bellen' aan gaan. Ik heb recent ook Pilot Xenon in de dimlichten en LEDs als stadslichten geplaatst. Zolang ik rijdt zonder lampen is er niets aan de hand, zodra ik de lampen aan zet. Mocht iemand hier een suggestie voor hebben, ik hou me aanbevolen. Groeten Michel UPDATE: Vanavond kwam ik er achter dat mijn 3e remlicht regelmatig zacht gloeide en kreeg ik nog een melding dat ik naar de dealer zou moeten op het moment dat ik de deuren vergrendelde met de schakelaar in de bestuurdersdeur. Dit alles ging pas weg nadat ik alle lampen weer door gloeilampen had vervangen. Vooralsnog ben ik er even klaar mee. Wellicht ga ik op een later tijdstip nog even vogelen met weerstanden etc.
  3. Hierbij nog even de beloofde foto's van het tooltje dat ik gekocht heb en de opengeklapte stekker. Hopelijk hebben jullie er wat aan.
  4. Volgens mij heb ik dat niet (god dank). De hendel vervangen ziet er niet echt eenvoudig uit.
  5. @Gurby: dank. Na lang duwen kreeg ik het kastje iets naar voren en heb daardoor de stekker er weer in gekregen. Eruit was al gelukt na wat pielen.
  6. Rick, hoe heb jij de sleutelschakelaar uit het dashboardkastje er uit gedrukt? De zgn. E224-pijlen zijn niet echt zichtbaar. Tips?
  7. Vanochtend paar nieuwe klemmetjes gekocht en een tooltje om de klemmen uit de stekker te halen (voor EUR 13,- ex BTW). Alles geplaatst zoals in de handleiding met als resultaat dat hij 't nog steeds niet doet. Als ik de klemmen uit de losse stekker van het pakket haal en direct op de juiste pin van het geleverde wiring harness zet, dan doen de alarmlichten het wel maar de knipperlichten niet. Als de klemmen in de losse stekker vast zitten, doet niets het (behalve de lichten bij vergrendelen of openen met de AB) Ik trek twee conclusies: 1) de draden maken in de stekkers geen contact 2) er zit ergens nog iets mis. De zekering van de knipperlichten was doorgebrand. Hiervoor heb ik een nieuwe geplaatst. Kan er wellicht nog een zekering doorgebrand zijn? Groeten, Michel Het is uiteindelijk allemaal gelukt. De zekering van de knipperlichten was (weer) kapot. Hierbij werkt dus de gevarenlichten en het knipperen bij afsluiten en openen wel. Tweede belangrijke punt: de aparte stekker van de komfortblinker kit moet je open klappen aan de zijde waar de draden in de stekker moeten worden gestoken. Misschien dom maar dit was niet evident voor mij. Ik zal later even een foto plaatsen van zowel de opengeklapte stekker en het tooltje dat ik gekocht heb.
  8. Vanochtend paar nieuwe klemmetjes gekocht en een tooltje om de klemmen uit de stekker te halen (voor EUR 13,- ex BTW). Alles geplaatst zoals in de handleiding met als resultaat dat hij 't nog steeds niet doet. Als ik de klemmen uit de losse stekker van het pakket haal en direct op de juiste pin van het geleverde wiring harness zet, dan doen de alarmlichten het wel maar de knipperlichten niet. Als de klemmen in de losse stekker vast zitten, doet niets het (behalve de lichten bij vergrendelen of openen met de AB) Ik trek twee conclusies: 1) de draden maken in de stekkers geen contact 2) er zit ergens nog iets mis. De zekering van de knipperlichten was doorgebrand. Hiervoor heb ik een nieuwe geplaatst. Kan er wellicht nog een zekering doorgebrand zijn? Groeten, Michel
  9. HELP HELP HELP Onderdelen gekocht bij de in dit forum aangegeven Duitse webshop. Keurig de zaken binnen een paar dagen binnengekregen. Vandaag maar eens een poging gedaan inclusief het vervangen van mijn Parrot aangezien die regelmatig vast liep. Het loshalen van draden ging niet eenvoudig. Uiteindelijk wel gelukt maar wel met schade! Een van de klemmetjes is afgebroken . Daarnaast bleek ook nog eens de stekker waar deze in moeten te klein. Enige manier waarop ik de draden erin kreeg was met een klein tangetje. En dan nog kwam het niet ver genoeg. Ook hierbij is een klemmetje gebroken! Wie woont in de buurt van Den Haag en kan mij (op korte termijn) helpen dit allemaal erin te krijgen . Nu werken de richtingaanwijzers niet meer. Alvast dank voor de hulp
  10. Ik heb de factuur er even bijgezocht. Leek achteraf een beetje weinig voor een handzender. De zender staat voor een kleine EUR 48,- excl. BTW op de factuur. Daarnaast hebben ze een bedrag gerekend voor het inleren van de tweede zender die ik niet bij me had op het moment van de beurt. Viel mij erg mee.
  11. Ik heb ook het probleem gehad dat de handzender alleen vanaf (zeer) kleine afstand werkte. Heel vervelend. Vooral in de regen soms wel 5 maal klikken voordat de auto ontgrendelde. Batterij wisselen gaf een klein beetje extra 'range'. Tegen je hoofd houden werkt echt, heb ik zo'n 2 jaar gedaan. Afgelopen januari een nieuwe handzender aangeschaft en laten inleren bij de dealer. Nu weer veel bereik. Kostte ongeveen 60 euro.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden