Ga naar inhoud

Rankos

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Rankos

  • Verjaardag 30-07-1982

Profile Information

  • Plaats
    Rotterdam

Rankos's Achievements

0

Community reputatie

  1. Rankos

    Opstartproblemen

    Even een nieuwe en laatste update. De problemen zijn opgelost! De distributieriem zat niet goed, het scheelde bijna een tandje. De motor loopt nu weer helemaal soepel en start zonder problemen. Ook de foutmelding is uit het systeem.
  2. Rankos

    Opstartproblemen

    Jammer dat dieverbrug niet in de buurt is, anders was ik met je meegegaan Ik hou me aanbevolen als jullie eruit zijn gekomen. Dit probleem begint me aardig op mijn zenuwen te werken.
  3. Rankos

    Opstartproblemen

    Ik begrijp niet goed wat je bedoelt met timing. Volgens mij niet dus. Overigens moet ik erbij zeggen dat de auto zonder sensor wel in 1 keer start maar dat hij wel moeite heeft met starten. Ik moet het contact echt een seconde of 2 ingedrukt houden voordat hij het bij een koude start doet.
  4. Rankos

    Opstartproblemen

    Bedankt voor alle tips zover. Dit is er tot nu toe gedaan: 2 van de 4 gloeibougies vervangen en de nokkenassensor vervangen. De p0341 foutmelding blijft nog steeds staan. Als ik de sensor afkoppel en de auto vervolgens start, is er niets aan de hand en loopt de auto perfect stationair. Ook na een koude start. Aan de bedrading kan het ook niet liggen, als de auto aan de computer hangt ziet deze precies wanneer de sensor wordt afgekoppeld. Kortom, veel wijzer zijn we nog niet geworden...
  5. Rankos

    Opstartproblemen

    Goedemiddag allen, sinds vrijdag heb ik problemen met het starten van mijn passat 3C uit 2006 (1.9 TDi). Als de motor volledig koud is, moet ik soms 7 tot 8 pogingen ondernemen om de auto stationair te houden. Als de motor eenmaal warm is, valt hij nog steeds uit na het starten als ik niet een klein beetje gas geef. Eenmaal stationair is er niets aan de hand, het is dus puur na de eerste keer starten. Tijdens het rijden merk ik motorisch gezien niets vreemds. De auto trekt goed door, maakt geen lawaai en de temperatuur is ook niet afwijkend. Ik heb de auto laten uitlezen bij de dealer, hier kwamen vier foutcodes naar voren: P0341 - (nokkenas postie signaal niet aannemelijk) P3008 - (circuit sensor nokkenas waarde buiten grenzen) P161A - gloeibougie 1 P161B - gloeibougie 2 De garage denkt dit probleem te kunnen verhelpen door de nokkenas-sensor te gaan vervangen. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening of ervaringen!
  6. Bedankt voor alle (snelle!) reacties tot nu toe! hoe kan ik er achter komen wie van de forumleden de auto kan uitlezen?
  7. Beste mensen, ik ben nieuw op dit forum en ben voornemens om een Passat aan te schaffen. Ik heb een tijdje rond lopen zoeken op het forum, maar ik kon niks vinden over het probleem waar ik mee zit. Op dit moment heb ik een Passat 1.9 TDI (77KW/105PK) uit juli 2006 op 't oog. De auto heeft ongeveer 140.000 km gelopen en heeft bij de 125.000 nog een grote onderhoudsbeurt gehad waar ook de distr. riem is vervangen. Tijdens de proefrit merkte ik dat de auto minder snel optrekt in vergelijking tot andere Passat's. Ik voel de turbo op geen enkele manier opkomen en de acceleratie blijft gelijk, ongeacht het toerental. De auto is niet traag of iets dergelijks, ik lijk alleen nèt iets te missen... Heeft dit puur te maken met afstelling? Of is er meer aan de hand? Ik ben daarnaast van plan om een aankoopkeuring bij de ANWB te laten doen. Kijken ze tijdens zo'n keuring ook naar dit soort "problemen"? Alvast bedankt voor jullie reacties, hulp is altijd welkom!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden