Ga naar inhoud

frenske1973

Members+
  • Aantal items

    161
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over frenske1973

Profile Information

  • Plaats
    Limburg

frenske1973's Achievements

1

Community reputatie

  1. Net een setje besteld voor de Polo en de Passat. Voor dat geld is het het proberen waard!
  2. www.gerritspeek.nl geeft antwoord op al je vragen.
  3. Inmiddels wat ge-experimenteerd met het gebeuren. De instellingen van de MCD schijnen toch van invloed te zijn op de sub. Als ik de bassen hoger draai, klinkt de sub ook een stuk voller! Bij de MX5 zat hij geplaatst met een Pioneer radio, en dan kon je de lage tonen uit de voorspeakers wegfilteren. Zodat de bassen volledig uit de sub kwamen. Bij de Passat dus ook geprobeerd de bassen lager te zetten, maar dan dimt de subwoofer dus ook! Op dit moment dus toch dik tevreden met het resultaat. De randen van het afdekklepje voorzien van een dun schuimrandje, dus de resonantie is ook verdwenen en het kapje kan er weer tegen! Ziet er toch wat afgewerkter uit!
  4. Gaat niet lukken. Is te klein. Heb inmiddels wat dingetjes geprobeerd. Het omzetten van de 'Phase' knop van Normal naar Reverse maakt al een behoorlijk verschil. De afdekkap van het rechtervak in de kofferbak heb ik eens weggehaald. Ook dit levert weer wat winst op. Het nadeel dat de sub zo dicht tegen de kap zit, is dat de kap gaat mee resoneren.. Heel irritant! Ik laat de kap voorlopig eens even er vanaf. Kijken of het dan wel wat toevoegd.
  5. Het is een actieve subwoofer van het type TS-WX11A ( 150 Watt ). Misschien is de plaatsing in het rechter achtervak toch niet zo'n goede keuze en kan hij de bassen niet 'kwijt'.. Zal hem eens los in de achterbak leggen, om te kijken of het verschil maakt. Normaalgesproken worden ze vaak onder de stoel gelegd, maar daar is in de Passat te weinig plaats voor..
  6. Zaterdag het bewuste kabeltje binnengekregen en aangesloten. Eerlijkgezegd voegt de Sub erg weinig toe.. In de MX5 is hij veel meer aanwezig en maakt hij het geluid echt een stuk voller! Ben bang dat het standaardgeluid in de Passat zo goed is, dat de Pioneer er weinig aan toevoegd.. Qua aansluiting moet het gewoon kloppen, dus daar kan het volgens mij niet aan liggen..
  7. Postduif uit Duitsland heeft blijkbaar wat moeite om de grens over te gaan.. Kabeltje dus nog niet binnen. Nog even geduld hebben dus..
  8. Vandaag alles reeds voorbereid. Subwoofer ingebouwd in het vak rechts achter in de kofferbak. Kon er wel voor gemaakt zijn. Draden voor de 'remote' en de 'line-out' naar voren gelegd en liggen klaar achter de radio. Nu nog ff wachten tot het kabeltje van eBay binnen is, en dan is het plug and play!!!
  9. Net even prijsopgave gevraagd bij Pioneer voor het kabelsetje.. 166 euro!!!! En een complete nieuwe sub koop je voor 129 euro! Dat wordt dus toch de kabels uit de MX5 halen. Maak dan zelf wel verbindingsstekkertjes zodat alles relatief makkelijk om te pluggen is.
  10. Blokje is hetzelfde. Kabels zijn wel aan te passen indien nodig, maar denk dat dat hoeft. Ga ff op eBay.de zoeken. Gaat zeker lukken! Net even gepast en de subwoofer past prima in het rechter vak achter in de kofferbak. Ideaal!
  11. Dus beide zijkanten op GND? En NC blijft dan ongebruikt?
  12. Dat zijn nog eens antwoorden waar je wat aan hebt! Zou zo'n geel blokje 'voorbereid' te koop zijn, of wordt het zelf pinnetjes erin pielen? Maakt het wat uit welke kabel (+/-) van de tulpstekker op RF/NC komt?
  13. In mijn MX5 heb ik een Pioneer Actieve subwoofer van het type TS-WX11A zitten. Aangezien deze auto alleen in de zomer gebruikt wordt, wil ik de subwoofer binnenkort in de Passat inbouwen. Via Pioneer is een originele kabelset los te verkrijgen, zodat ik in de MX5 de bekabeling kan laten zitten, en enkel de losse subwoofer hoef om te bouwen. Echter in de Passat heb ik een MCD Radio/Navigatie zitten. Hier zitten helaas geen tulp-aansluitingen op. De Pioneer is ook aan te sluiten op de speakeraansluiting, maar wil liever niet in de bedrading gaan knippen.. Heeft iemand ervaring hiermee? Ik kan nl geen subwooferaansluiting vinden op de achterkant van de MCD.. Foto's van de MCD:
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden