Ga naar inhoud

Passat-Fanaat

Members+
  • Aantal items

    152
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Passat-Fanaat

  1. Passat-vrienden,

     

    Als je echt een goede hogedrukreiniger wilt en Euro's geen rol spelen, koop dan een Kränzle. Dit Duitse merk is er gespecialiseerd in. Mega-kwaliteit, messing pomp, kwaliteit van de materialen is zeer hoog, evenals de hogedrukslang en de lansen. Werkt ook met Super Foam en een schuimlans.

    Voor particulier gebruik is de Kränzle 1151 T een echte aanrader.

     

    Je kunt ze direct kopen in Duitsland via bijv. Toolstrade.de of andere leveranciers. Zelfs met verzendkosten ben je goedkoper uit dan in NL. Reken wel op een paar honderd Euro meer dan een Kärcher van de bouwmarkt, maar dan heb je wel iets dat je Passat waardig is.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  2. UPDATE

    Beste VW- en Skoda vrienden,

     

    Na veel vragen over de leverbaarheid van de RNS Navi Lock voor andere types dan de VW Passat VI en VII en VW Golf V en VI: De beschikbare RNS Navi Locks worden binnenkort -na veel ontwikkelwerk door de fabrikant en PON- uitgebreid voor de volgende autotypes:

     

    Volkswagen Polo

    Volkswagen Touran

    Volkswagen Tiguan

    Volkswagen Golf Plus

    Volkswagen Scirocco

    Volkswagen Eos

    Skoda Octavia

     

    De productie van de RNS Navi Lock voor deze autotypes is gestart, over ongeveer vier weken (eind maart) is uitlevering aan de dealers mogelijk. Pon heeft de dealers hier inmiddels over geïnformeerd. Hiermee is weer een stapje gezet in het beschermen van RNS-systemen tegen diefstal.

     

    mvgr,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat

  3. He Oele, wat zijn dat voor geheimzinnige fratsen via pb...En nee, ik ben heeleemaal niet nieuwsgierig... :lol:. Volgende week komt bij mij de navi-lock er in...Niet netjes monteren staat gelijk aan de rekening niet betalen... :mrgreen:

     

    Wellicht de revue al gepasseerd: is de RNS met de gemonteerde paddestoeltjes nog steeds eenvoudig te verwijderen? Dit als er bijv een modificatie aan de kabels moet gebeuren of als ik achter de unit wil zijn?

     

    @Bootje_Ronald: Ja, dat is zo. Als jij de legale bezitter bent, dan haal je de kap eraf en kun je de paddestoeltjes losdraaien. Ook het losmaken van de speciale metalen bevestigingsconstructie achter het kunststof afdekraampje rondom je RNS is dan gewoon mogelijk. Om bij de kabeltjes te komen is dat echter niet eens nodig: je kunt de RNS unit uit de slede halen door 4 schroeven los te maken van de twee metalen bevestigingsbalkjes waaraan de paddestoeltjes worden bevestigd. Dat is echt kinderspel. Het losmaken van de verankeringsconstructie aan je dashboard is echter niet eenvoudig, maar dat is ook niet nodig voor het uithalen van je RNS unit. Haal bij het werk je sleutel uit het contact, anders veroorzaakt het loshalen van je airbag-lampje dat zit verwerkt in het kunststof raampje een Canbus-foutmelding. Allemaal weer te resetten, maar voorkomen is beter. Voldoende uitleg?

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  4. @Coolrunnings: De laatste hand wordt nu gelegd door Pon aan de RNS Navi Locks voor de Skoda's. Ik verwacht dat ze zeer binnenkort bestelbaar zijn voor de dealers. Een exacte datum heb ik ook nog niet kunnen achterhalen, meer duidelijkheid kan ik ook nog niet geven (ik kan niet zo goed in de keuken bij Pon kijken).

     

    @oele: Done, antwoord zit in je PB

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  5. Gisteren stuurde ik naar twee garages in Nederland een mail met de vraag om een offerte voor het plaatsen van een RNS510 en de bijbehorende navilock.

     

    Van 1 van hen kreeg ik volgend bericht per mail:

     

    Geachte Heer de Rijck,

     

    Wij hebben uw mail ontvangen.

    Het is mogelijk om een navilock te laten monteren.

    De totale kosten zullen zijn 300,00 euro incl montage.

    Let wel, het navilock is erg krasgevoelig op het scherm van de RNS 510.

     

    Met vriendelijke groet,

     

    Bas Bogers

    Service adviseur

     

     

    Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, of is dit uit de lucht gegrepen?

     

    @Phoenix2560: Ik kan ook bevestigen dat dit grote onzin is. De RNS Navi Lock zit als hij gemonteerd is ruim van het display van je RNS navigatiesysteem af. Krassen is niet aan de orde. Zelfs krassen van het kunststof raampje om de RNS 510 heen treedt niet op.

    De EUR 300,-- die men hier vraagt lijkt sterk op een 'rip-off' want bij elke Nederlandse VW-dealer kost de RNS Navi Lock inclusief montage EUR 199 voor de Passat en EUR 219 voor de Golf. Niet mee in zee gaan dus!

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  6. Opgelost. De gaten in de beschermkap zaten kennelijk een tikkeltje scheef geboord. Beetje opgeruimd door de monteur en nu valt 'ie mooi over de nokjes heen.

     

    Als pasaat-fanaat dit leest valt ie van zijn stoel....

     

    Weet je zeker dat de monteur niet de niet helemaal goed geplaatste paddestoeljes probeert te verdoezelen door de precies passende gaten in de beschermkap op te ruimen?

     

    Hahaha, ja, zojuist van mijn stoel gevallen!

    De installatie is een precies werkje. Bij een juiste installatie gaat het aanbrengen en verwijderen van de beschermkap heel soepel. Ook het omdraaien van het sleuteltje moet nauwelijks weerstand opleveren.

    In de buurt van Den Haag verstaan de monteurs van VW Autoservice Van der Velden (Zoetermeer) in ieder geval hun vak; zij leveren een goede installatie af. Maar ook elders in het land zitten goede VW-dealers.

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

  7. Gents,

     

    Klopt inderdaad; de Nederlandse fabrikant van de RNS Navi Lock heeft eveneens de (metalen) boormal ontwikkeld, waar het kunststof raampje (dat om je RNS-systeem zit) precies in past. De vier gaatjes die voor de paddestoeltjes geboord moeten worden, komen zo op exact de juiste plaats zonder het kunststof raampje te beschadigen. Ook is het soepel aanbrengen en er weer afhalen van de RNS Navi Lock hierdoor gegarandeerd. Dealers hebben dit speciale stuk gereedschap. Ze hebben zelfs een speciaal gebogen steeksleuteltje om de paddestoeltjes in te draaien zonder je dashboard te bekrassen. Zelf monteren met een boormachientje en een Gamma-steeksleutel is vrijwel ondoenlijk.

     

    Goed om te horen van jullie dat de monteurs het aanbrengen vakkundig uitvoeren: daarvoor ga je tenslotte naar de VW-dealer.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  8. Passat-vrienden,

     

    Er is belangrijk nieuws over de RNS Navi Lock voor de andere VW- en Skoda modellen:

    - De RNS Navi Lock prototypes voor de VW Touran, VW Polo, VW Eos en VW Scirocco worden komende maandag (31/01) bij Pon afgeleverd. De levering naar de dealers kan kort daarna starten.

     

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

    Goed nieuws, maar ik zie prototypes staan.

    Nog niet productie gereed?

     

    Prototypes omdat ze nog getest worden door Pon. Feitelijk zijn ze al productierijp, maar Pon wil de bevestigingsconstructie nog extra checken omdat die wat anders in elkaar zitten dan bij VW Passat en VW Golf.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

  9. Hallo iedereen,

     

    Ik ben woonachtig in België en ben sinds kort, jammer genoeg, een aandachtige lezer in deze forumtopic.

    Sinds begin april was ik de trotse bezitter van een Golf 6 Bluemotion, uitgerust met een RNS510. Aanvankelijk was ik niet zinnens dit systeem te nemen, maar het was een toonzaalmodel dat hiermee uitgerust was voor slechts een meerprijs van 500 euro ten opzichte van de RNS310... Ik twijfelde dus niet.

     

    Toen ik na de aankoop de RNS eens had gegoogled kwam ik er achter hoe vaak deze gestolen werd, vooral in Nederland blijkbaar. Sindsdien telkens een opgelucht gevoel als ik aan mijn geparkeerde wagen kwam en hij er nog in zat. Dit tot vorige week donderdagochtend, toen ik mijn Golf een rechtervoorruit en een RNS armer voor het huis vond.

     

    Gisteren langsgeweest bij mijn VW dealer voor een bestek te laten opmaken. De waarde van dit toestel hier in België in het officiële VW-netwerk is 2418 euro. Ik ben omnium verzekerd en de verzekering zal mij dit vergoeden, min 250 euro franchise.

     

    Ik twijfel nu echter wat ik zal gaan doen. Vaak heb ik gelezen van mensen die meermaals slachtoffer zijn van diefstal van hun RNS510. Blij was ik dan ook toen ik deze RNS navi lock op het spoor kwam. Mijn dealer heeft er echter nog nooit van gehoord, dus voor de inbouw zal ik zeker elders moeten aankloppen.

     

    Bovendien lees ik op de Nederlandse Volkswagen website dat de RNS510 bij jullie 2299 euro kost inclusief montage. Ook kwam ik op de website navishop.nl, waar de RNS510 te koop staat voor slechts 1409 euro. Iemand een idee hoe het kan dat zij deze zo goedkoop kunnen aanbieden? Is dit wel te vertrouwen? Iemand ervaring met deze winkel? Ook voor de navi lock zou ik bij hun terecht kunnen, zoals al eerder bleek in deze discussie.

     

    Hoe dan ook ga ik het eerst eens allemaal laten bezinken, alvorens een beslissing te nemen.

    Alvast bedankt iedereen voor de vele ervaringen en ideeën.

     

    Groetjes uit België!

     

    Hallo Phoenix2560,

     

    Bijgaand enkele antwoorden:

    * Waarom de RNS510 bij navishop.nl goedkoper is dan bij de dealer (met inbouw) weet ik niet precies, maar marge zal hier wel een rol spelen.

    * De RNS Navi Lock is bij navishop.nl inderdaad te koop voor EUR 149,-- maar dat is zonder inbouw. Bij de dealer kost deze voor de VW Golf EUR 219,--. De inbouw kun je echter zeker niet zelf doen! Er is een speciale boormal nodig en die hebben de VW dealers. Het verschil in prijs zit hem in het arbeidsloon. Voor inbouw in de VW Golf is meer tijd nodig dan voor inbouw in de VW Passat, omdat bij de Golf een deel van de airco-unit een stukje uitgebouwd en weer ingebouwd moet worden. Goedkoop is hier duurkoop.

    * De Belgische importeur weet inmiddels wel van het bestaan van de RNS Navi Lock. Er zijn enkele proef-exemplaren aan de Belgische importeur beschikbaar gesteld. Op dit moment is er echter nog geen commerciële overeenstemming bereikt om de RNS Navi Lock ook in het buitenland (incl. België) op de markt te kunnen brengen.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

    Uitvinder van de RNS Navi Lock

  10. Passat-vrienden,

     

    Er is belangrijk nieuws over de RNS Navi Lock voor de andere VW- en Skoda modellen:

    - De RNS Navi Lock prototypes voor de VW Touran, VW Polo, VW Eos en VW Scirocco worden komende maandag (31/01) bij Pon afgeleverd. De levering naar de dealers kan kort daarna starten.

    - Het RNS Navi Lock prototype voor de Skoda Octavia wordt komende week afgerond, kort daarna volgt de versie voor de Skoda Superb.

     

    - De RNS Navi Lock voor de VW Tiguan en de VW Sharan zijn al klaar, maar moeten nog gecheckt worden door Pon. Hiervan wijkt het bevestigingsmechanisme nl. wat af, omdat het dashboard anders is vormgegeven. Er is hier weinig ruimte tussen de luchtroosters en de bevestiging, maar de fabrikant heeft dit nu opgelost.

     

    De ontwikkeling en levering komt nu dus goed op gang (met speciale dank aan zowel Pon als de fabrikant).

    Keep you all posted.

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  11. Passat-vrienden,

     

    Ach ja, ik neem de opmerkingen over de RNS Navi Lock op het Autoweek-forum voor kennisgeving aan. Soms wel humor, maar wel een beetje jammer dat er veel wordt geroepen zonder enige kennis van zaken. En een zinnig alternatief heb ik ook nog niet gezien. De VW-rijders die de RNS Navi Lock gebruiken zijn er vrijwel allemaal positief over.

     

    Groetjes,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  12. Ik heb in mijn CC dat ding er ook al een poosje inzitten en ik heb er zeker GEEN spijt van. Er zal best wel 'TE-enthousiast' (dom!!) tuig rondlopen die het ondanks de navilock toch gaan proberen, maar ik ben ervan overtuigd dat de slimmere (???? :-)) inbreker je auto voorbij loopt en dat dit echt de uitzonderingen op de regel zullen zijn.

     

    Voor wat betreft 'hoe het bevalt'...:

    -De kap is bij het wat wild openzwaaien van de deur wel twee keer vanuit het opbergvak in mijn autodeur op de grond gevallen en heeft daar wel op de hoek van de kunststof beschermkap een scheurtje opgelopen. Tis ook een hele klap als dat ding valt want hij weegt best wat.

    -Hij gaat er bij mij ondertussen wel wat minder soepel op en af. Met 1 hand plaatsen/verwijderen is zeker geen sprake van (ook nooit geweest trouwens). Moet m.n. nu bij het plaatsen echt wat druk uitoefenen om na t plaatsen het sleuteltje omgedraaid /eruit/op slot te krijgen. Dat was in het begin NIET zo en heeft niets te maken met dat het schild gevallen is. Of t gebeuren nu een spray siliconen nodig heeft of dat de paddenstoeltjes verschoven zijn is me nog niet duidelijk. Moet ik nog naar kijken.

     

    Tipje: De productieversie heeft paddestoeltjes die aan de onderzijde met een klein steeksleuteltje zijn te stellen. Je kunt de 6-kantige constructie aan de onderzijde zien. Als je ze een klein slagje losser zet, dan schuift de kap er soepeler overheen. Dit gaat niet ten koste van de stevigheid.

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  13. Is de Navi Lock inmiddels voor de Tiguan leverbaar?

     

    Hoe zijn de ervaringen inmiddels bij de early adapters?

     

    Zijn er al pogingen gedaan tor diefstal en hoe is dit verlopen?

     

    Zag alleen op autoweek forum een Passat CC bezitter waar ze het halve dashboard hadden gesloopt, maar de RNS was er in gebleven.... so far so good?

     

    Verder is het ASSA slot niet het zwakke punt? Lijkt me sowieso een soort wedloop tussen het dievengilde en bescherming. Ook daar zal gekeken worden waar er eventuele zwakke punten zitten in het ontwerp......

     

    Hoi Tiguan2010,

    Ik heb de fabrikant even een bericht gestuurd of de levering van de RNS Navi Lock voor de Tiguan inmiddels is gestart. Mijn laatste recente info is dat de fabrikant door PON enkele dagen een Tiguan en een Touran beschikbaar heeft gekregen om deze versies van de RNS Navi Lock te testen voor release op de markt.

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

  14. @Wulfke en anderen: PON, de fabrikant en ik zijn inmiddels ook bezig om levering van de RNS Navi Lock in het buitenland mogelijk te maken.

    De acties op dit terrein worden wat concreter, ondermeer voor België. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit dan via PON gaat lopen, of dat de fabrikant zelf de contacten met de buitenlandse importeurs gaat verzorgen. Zodra hier meer over te melden is, zal ik dat via dit forum doen.

     

    Tot die tijd wordt -zoals dim70 heeft aangegeven- de RNS Navi Lock bij elke Nederlandse VW-dealer geleverd en ingebouwd.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

     

    Hi Jeroen,

     

    Is jullie het 'krassen op dashboard' probleem bekend?

    Kan ik nog iets betekenen? Foto's misschien?

     

    Verder top spul! (ik slaap heerlijk!)

    (Ook de verzekering verteld over het bestaan van deze constructie, al waren ze hier nog niet gevoelig voor, komt wel!)

     

    gr,

     

    Jeroen

     

    @Bignose: Yes, foto's zijn meer dan welkom. De paddestoeltjes zijn zo ontworpen dat er een minimale afstand blijft bestaan tussen de RNS Navi Lock en het kunststof raampje rondom je RNS-systeem. Te klein om er iets tussen te krijgen, zoals een schroevendraaier, en te groot om beschadigingen te geven aan het afdekraam. Wellicht dat de inbouw niet secuur genoeg is uitgevoerd, maar aanvullende foto's helpen ons wel. Stuur anders ff een PB,

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

  15. @Wulfke en anderen: PON, de fabrikant en ik zijn inmiddels ook bezig om levering van de RNS Navi Lock in het buitenland mogelijk te maken.

    De acties op dit terrein worden wat concreter, ondermeer voor België. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit dan via PON gaat lopen, of dat de fabrikant zelf de contacten met de buitenlandse importeurs gaat verzorgen. Zodra hier meer over te melden is, zal ik dat via dit forum doen.

     

    Tot die tijd wordt -zoals dim70 heeft aangegeven- de RNS Navi Lock bij elke Nederlandse VW-dealer geleverd en ingebouwd.

     

    Grtz,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

  16. @Sjolmers: De navi-lock wordt 100% zeker binnenkort ook voor de Touran geleverd.

    Ik heb afgelopen week nog zowel met PON als met de fabrikant contact gehad, en de technische ontwikkeling voor o.a. de Touran is klaar.

    Hij komt dus zeker op de markt. Dat had eigenlijk al in december moeten zijn gebeurd, maar heeft kennelijk enige vertraging opgelopen.

    Wellicht kun je zelf ook even met PON contact zoeken om het leverschema na te vragen.

     

    Ik heb begrepen dat er binnenkort zelfs displays (!!) bij de dealers komen te staan waarop de RNS Navi Lock wordt getoond. Dan kan iedereen hem van dichtbij bekijken en zelf proberen hoe hij werkt. Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat Fanaat'

  17. Passat-vrienden,

     

    De paddestoeltjes zijn inmiddels zowel in zilver als in zwart leverbaar. Die laatste versie blijft ook zwart; ze zijn niet geschilderd.

    De RNS Navi Lock is oorspronkelijk ontworpen ter bescherming van de RNS 310 en RNS 510, maar past voor 2DIN systemen.

    Ook andere merken die het 2DIN inbouw-formaat hebben, kunnen er dus door beschermd worden.

     

    Controleer dit voor de zekerheid wel even bij je VW-dealer. Met name de hoogte van de draaiknopjes mogen niet hoger zijn dat die van de RNS-versies.

     

    Groet,

     

    Jeroen 'Passat-Fanaat'

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden