Ga naar inhoud

Reinn

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Reinn

Profile Information

  • Plaats
    Alkmaar

Reinn's Achievements

0

Community reputatie

  1. Hallo, Na een tijdje rijden met mijn Passat verschijnt er een melding op het display '' Engine Fault Workshop ''. Verder branden er geen controle-lampjes in het dashboard, alleen hoor ik een kort geluidssignaal (hetzelfde geluidssignaal als bijvoorbeeld de tank bijna leeg is) en in het kort verschijnt deze tekst op het display, vervolgens verdwijnt het weer. Ik heb de handleiding geraadpleegd, maar kon niks over deze foutmelding terugvinden. Ook op internet is er weining informatie over te vinden, kan iemand mij uitleggen wat hier de mogelijke oorzaak van kan zijn ? En, is het heel erg om hier (nog tijdelijk) mee door te rijden ? Staat nu 36.000Km op de teller en bij 30.000 heeft de Passat nog een grote onderhoudsbeurt gehad bij de dealer. Auto rijdt verder prima, en alles klinkt ook vertrouwd.. Alvast bedankt voor de feedback!
  2. Gisteren de auto opgehaald. Het probleem is nu gelukkig verholpen! Het ging om een defecte lambdasonde en ze hebben ook meteen de auto voorzien van een software update. Iedereen nogmaals bedankt ! Het was een klein probleem, maar ik ben zuinig op me auto dus kan me dan snel zorgen maken. Groeten, Reinn
  3. Ik tank altijd diesel bij een Shell Express. Nog een een paar maanden V-Power Diesel getankt, maar mee gestopt omdat gewone diesel simpelweg goedkoper is. Maar de auto heb ik vanochtend naar de VW dealer gebracht, die gaan hem vandaag uitlezen en hopelijk het probleem meteen verhelpen. Als ze domweg het roetfilter zijn vergeten bij de grote onderhoudsbeurt ga ik dat in het vervolg zelf verzorgen. Hoe dan ook, vanmiddag weet ik meer en dan zal ik de uitkomst hier posten! Iedereen bedankt !
  4. Het waarschuwingslampje is weer terug helaas.. Begin volgende week ga ik langs de dealer om het te laten controleren. Vind het wel erg raar dat het na een paar dagen weer terug is gekomen. Maar als ik volgende week naar de garage ben geweest laat ik nog weten wat het probleem is geweest. Bedankt voor jullie hulp!
  5. Bedankt voor jullie reactie, Ik heb er in de tussentijd weer een paar honderd kilometer mee gereden, dat kan de auto dus goed hebben gedaan ? Verder heeft de auto heeft een paar weken terug een grote onderhoudsbeurt bij de dealer gehad en neem ik aan dat ze daar het roetfilter vervangen hebben. Vandaag trouwens nog met de lokale VW garage gebeld en deze TS in het kort verteld, antwoord was dat ik gewoon door kon rijden, omdat nu het waarschuwingslampje niet meer brand ze er kennelijk ook niets mee kunnen doen. Mocht het weer terug komen moet ik wel naar de garage gaan, anders niet. Aangezien ik i.v.m me werk ook maar weinig tijd over heb om langs de garage te gaan, ik het hier maar mee doe. Het roetfilter zal ik wel in de gaten houden, bedankt !
  6. Hallo, Afgelopen zaterdag starte ik me Passat en ging en bleef er constant een oranje controlelampje in het dashboard branden, het Uitlaatgas-waarschuwingslampje. In heb overgenomen wat hierover in de handleiding staat: Knippert: asl de katalysator door cilinder-overslag kan worden beschadigd Brandt: als tijdens de rit een storing ontstaat waardoor de reiniging van de uitlaatgassen verslechterd (b.v. defecte lambda-sonde). Gas loslaten en voorzichtig naar de dichtstbijzijnde Volkwagen-dealer rijden de motor laten controleren. Nou moest ik die dag familie naar schiphol brengen dus ben ik na een korte inspectie evengoed gaan rijden. Thuis de auto weer geparkeerd. Het vreemde is alleen toen ik de volgende dag de Passat weer starte, het controlelampje niet meer brande. Tot nu toe is het ook niet meer teruggekomen en de auto rijdt verder ook prima, en alles klinkt ook vertrouwd. Mijn vraag is wat kan dit veroorzaakt hebben, en is het belangrijk dat is evengoed langs de garage ga ? De Passat heeft namelijk net de 30.000KM gepasseerd en een paar weken geleden een grote onderhoudsbeurt gehad bij de dealer. Misschien een defecte lambdasonde ? Alvast bedankt voor de reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden