Ga naar inhoud

fikszo

Members
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over fikszo

Profile Information

  • Plaats
    Rotterdam

fikszo's Achievements

0

Community reputatie

  1. Nou, toch maar een afspraak gemaakt voor aanstaande zaterdag om speakers in te laten bouwen. Met een verloopring kan de X-ion 165 ingebouwd worden, die toch een tandje beter moet zijn dan de Radion 165. Dus dat gaat hem worden! Laat nog wel ff weten of het een goede verbetering is.
  2. Niemand??? Ik heb inmiddels van Audiosystem vernomen dat de pasklare X-ion speakers niet passen in de nieuwe Passat. Hier zouden de Radion 165 VW in gemonteerd kunnen worden. Iemand ervaringen met deze speakers?
  3. Beste Forummers. Na sinds per 1 januari de gelukkige eigenaar te zijn van een Passat Variant 1.9 TDI Comfortline Business uit 2006, ontdekte ik vandaag dit forum. Eigenlijk in alles ben ik tevreden over de nieuwe auto, behalve een ding; het audiogedeelte. Er zit een RNS300 navigatiesysteem ingebouwd, en voor zover ik weet een standaard speakerset. Ik heb echt nog nooit een zo slecht klinkende set gehoord in een auto. Radio is al niet denderend, maar zeker op cd gebied klinkt het echt bedroevend. Las hier al enige berichten over mensen die zeer tevreden zijn over de standaard set in de passat, maar of ik ben erg kieskeueirg (wat ik absoluut ben, thuis staan er ook zeer dure speakers te spelen), of er worden verschillende sets in verschilende Passats ingebouwd. De tuning in de RNS300 is erg beperkt, links/rechts, voor/achter, laag +/-, hoog +/-. Dus uitgebreid pielen valt daar niet mee te doen. Iemand een idee wat wellicht een betere upgrade zou zijn?; 1. Vervangen standaard speakers door een composetje (bv. Focal of Audio System) 2. Plaatsen van een 4 kanaals Isoamp (plug & play) versterker tussen radio en speakers. Aan de radio/navigatie zelf kan ik weinig veranderen, aangezien het een leasebak is. Dus ook de speakers moeten gewoon zonder aanpassingen passen, en na een aantal jaar weer gewoon terug te zetten zijn naar de standaard speakers als ik de auto moet inleveren.. De hier genoemde versterker zou dus mogelijk zijn zonder te veel aanpassingen, ik ga in deze auto geen dikke kabels laten trekken voor stroom voor een echt versterker oid. Deze Isoamp heb ik momenteel in mijn Seat Leon, en is op zich een prima versterker. Gaf absoluut een meerwaarde in geluidsbeleving. Even voor de duidelijkheid, ik hoef geen SPL, geen sub etc. Ik wil gewoon niet dat ik 40.000 km per jaar naar een ouwe krassende plaat zit te luisteren als ik een cd opzet.. Tevens de vraag welke speakers ik zeker zou moeten beluisteren. Ik las al ergens custom made speakers van Audio System voor de Passat B5, maar zie die niet voor de B6. (X-ion 200). Op zich spreekt die 20 cm midbass me wel aan, maar weet niet of dat ook in het nieuwe model past. Alvast bedankt voor de reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden