Ga naar inhoud

Jbrunet

Members+
 • Aantal items

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Jbrunet

 • Verjaardag 28-03-1955

Profile Information

 • Plaats
  Uithoorn
 • Naam
  Jeff Brunet de Rochebrune

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Jbrunet's Achievements

0

Community reputatie

 1. Ivm. trillingen in het stuur hebben we al een tijdje van alles vervangen: Alle rubbers van draagarmen, stabilisatorstangen, aandrijfassen en alle lagers (achterlagers nieuw en voorlagers een gebruikt setje die 40000 Km gedraaid hadden), wielen zuiver gebalanceerd (gecontroleerd dat de velgen zuiver rond zijn etc. etc. Na dit alles had ik nog steeds trillingen en besloot om nieuwe voorlagers te monteren en koos voor SKF wat toch een vooraanstaand merk is op lager gebied. Prima lagers, maar ik vind dat ze meer straat lawaai doorgeven (banden geluid etc.) Nu twijfel ik aan de kwaliteit van de niet originele aandrijfassen die ze gemonteerd hebben, omdat ik veel lees dat slechte merken juist veel trillingen kunnen veroorzaken. Ik wil dus een nieuw setje bestellen bij Autodoc en eigenlijk gaat mijn voorkeur weer uit naar SKF, maar er zijn zo veel merken met uiteenlopende prijzen, dat ik het niet meer weet. Bij Autodoc; Ridex; Autex; Borsehung; Bugiad, Cifam; Sorea; Era; GSP; JPGroup; Lauber; Lobro; LPR; Magneti Marelli; Mapco; Maxgear; Metelli; Meyle; Nk; NTV; Optimal; Point Gear; SKF; Spidan; Stark; en Triscan..... Holy Moly... Kan iemand mij adviseren welk werk goed is zonder er de hoofdprijs voor te betalen.? Of kan ik gewoon voor SKF gaan.? Thx. en groeten, Jeff Brunet
 2. Beste Forumleden, hierbij een hersenkraker voor de DieHards: Ik had erg veel last van trillingen in de voorwielen van mijn Passat 3C variant 2.0TDI Om dit op te lossen zijn nieuwe Michelin banden gemonteerd (oude banden moesten toch vernieuwd worden) en tegelijk de velgen nagekeken die niet krom zijn. Dit hielp niet. Daarna zijn alle rubbers van alle draagarmen aan de voorkant vervangen (sommigen waren al goed versleten). Dit was het ook niet en toen hebben we de aandrijfassen vervangen. Dit was het ook niet en na wat meer gepuzzeld te hebben zijn alle wiellagers vervangen en dat bleek de oplossing (330000 km). Toen ik na het wisselen van de aandrijfassen naar huis reed zat er opeens een hinderlijke resonantie die je alleen voelt als je optrekt in elke versnelling tussen 1800-2000 rpm. Je hoort dan een vrij luid irritante Oemp en voelt deze trillingen ook goed in de bodemplaat bij je voeten aan de rechterkant en iets minder aan de linkerkant en tevens voel je het ook in het stuur. De monteur die alles heeft uitgevoerd heeft alles nagekeken (oa speling in de lagers en van de dynamo, de motor rubber blokken. Hij heeft zelfs de oude aandrijfassen terug gezet maar niets hielp. is er iemand die een idee kan hebben wat evt. de oorzaak kan zijn.? Ik zou je erg erkentelijk zijn want dit is zoo hinderlijk.!
 3. Niemand die hier iets van weet.? Jeff.
 4. Door een aanrijding zijn de linker curtain en stoel airbags eruit gekomen. Verder nog schade aan de linker achterophanging. Ik wil deze (laten) repareren en heb alle benodigde onderdelen (sloperijen) op de Airbag regelunit na. Ik ben even naar Maas in Uithoorn geweest om het artikelnr van de Airbag regelunit te weten te komen. Daar vertelden ze mij dat (hoogstwaarschijnlijk) de airbagregelunit niet te hergebruiken is in een andere auto. Dit omdat hij eenmalig ingeleerd is op de betreffende (eerste) auto, en dat dit daarna problemen op zou leveren. Op mijn zoektocht erna kreeg ik sowieso verschillende reacties. De een zei dat je absoluut een andere erin moet zetten die dus nog niet afgegaan is. Anderen daarentegen (en ik lees op marktplaats ook van bedrijven die dit doen) dat de regelunit te resetten is. Kan iemand mij uitleggen wat nu wel of niet kan in dit geval. Een nieuwe airbag regelunit bij Maas kost €380 (ik geloof zelfs zonder BTW). Bij de sloop in de Liede vond ik er een voor €70. Het gaat om: 3C0909605T-006 (zou de opvolger van 3C0909605J moeten zijn volgens Maas.). Ik hoor het graag. Mvgr, Jeff Brunet de Rochebrune.
 5. Na deze week de zoveelste reparatie van dit jaar te hebben wil ik graag even zeggen hoe tevreden ik met mijn huidige Passat 3C combi ben. 2 jaar geleden overgenomen van een kennis die deze weg deed omdat hij zelf een nwe Polo ging rijden en tegelijkertijd voor zijn vrouw een nwe Up bestelde. Dus in zijn belang om deze particulier te verkopen. Dan krijg je extra korting. Hij had slechts iets van 150000Km op de teller staan en aangezien ik daarvoor vele jaren met veel plezier met mijn Passat 1.9 TDI 3B sedan had gereden dacht ik hier wel een goede koop aan te hebben. En een beetje meer vermogen sprak mij ook wel aan.. Goed, vanaf het begin af aan vond ik al dat hij erg vreemd reed. Onderin de versnelling helemaal niets om dan vervolgens als een idioot weg te sprinten (en dat bij slechts een beetje gas op het pedaal) om dan vervolgens bovenin weer in te storten. En als je bv. continue 100K/u reed dan gaf het gas en hield weer in etc. Erg hinderlijk. Begin dit jaar bleek dat het 2de massa vliegwiel stuk te zijn en heb ik dus een compleet nieuwe Sachs koppelingset incl. vliegwiel en lagers moeten laten vervangen.. kosten.. ping ping 2 maanden terug sneuvelde de turbo, out of the bue, doordat het asje (€8,- materiaal) van de oliepomp rond was gedraaid. Nieuwe Turbo en asje erin.. Kosten... ping ping. Auto opgehaald en de motor was bij wijze van spreke nog niet warm en op de snelweg ging gelijk weer een lampje branden en werd de motor in Noodloop gezet (Turbo uit). Even uit en aan en ik kon weer terug rijden naar de garage... De EGRkoeler lekt dus schijnbaar en kan die nieuwe turbodruk niet aan.. Tussendoor heb ik zelf de EGRklep, smoorklep en aanzuigbuis gereinigd, en toen was dat rare 'hunten' probleem gelukkig weg, en bleef de EGRkoeler nu wel in werking. Deze moet nu nog steeds vervangen worden. In de tussentijd zijn we met onze caravan van 1600Km op en neer naar Kroatië gereden met 4 man in de auto. God zij dank is alles goed gegaan. We waren nog niet terug en ja hoor, het alarmlampje vd Oliedruk ging weer brenden. Hij staat nu weer bij de garage en nu mag dus de rest van de oliepomp en stangen etc. vervangen worden.. Kosten enkel aan materiaal €1600, excl. montage... En dan moet daarna dus ook nog de EGRkoeler vervangen worden, kosten aan materiaal +/- €400... Ik ben nu al ongeveer €6000,- kwijt en ben er niets mee opgeschoten. Ik zal velen wel voor de schenen schoppen als ik dit hier zeg, WAT EEN KLOTE DING.!!!! Jeff Brunet uit Uithoorn.
 6. Beste Leden, mijn neef rijdt in een BMW en gebruikt altijd OEM schijven/blokken van het merk Zimmerman, die naar zijn zeggen de toeleverancier (OEM) is van de originele BWM schijven/blokken. Ze leveren uiteraard ook schijven/blokken voor VW en ik moet mijn voor en achter schijven en blokken binnenkort gaan vervangen. Weet iemand of deze kwalitatief net zo goed zijn als de originele schijven/blokken die je bij VW koopt.? Wat is eigenlijk de OEM toeleveranciert voor VW remmen.? Dank en groet, JeffBr.
 7. Geef dan wat meer antwoord ipv. van die één regelige antwoorden waar iemand niet veel mee kan. Ik stel wat simpele vragen omtrent het loskoppelen van die gever. Ik ben reuze handig en doe veel onderhoud aan mijn auto gewoon zelf (altijd gedaan). Ik bezit al bijna 20 jaar een Triumph TR-6 waar ik alles zelf aan doe. Maar voordat ik opnieuw het wiel uit ga vinden, vraag ik alleen hoe ik dit moet doen en of er veel olie uitloopt of niet etc etc. En dan krijg ik als antwoord, Je moet wel ontluchten.... (1 regel antwoord). Dan vraag ik waar ik dat moet doen. Geen antwoord...... Zucht... Inmiddels via VW Maas begrepen dat de koppeling leiding gewoon aan de rem unit gekoppeld is. Kijk daar kan ik wat mee. En als het goed is kan ik waarschijnlijk ook daag ontluchten.... Niet iedereen op dit forum is volleerd vak monteur die met 2 woorden snapt hoe het zit.... ( of was een voorwaarde waaraan je moest voldoen voor je je aanmeldde, want dan heb ik dat over het hoofd gezien). Nogmaals bedankt, Jeff. (Ps. ik vind dit forum geweldig en heb al jaren prima adviezen gekregen).
 8. Ontluchten bij de wielen zoals je normaal doet.? En als ik die gever loskoppel staat die onder druk en loopt het er dan flink uit of valt dat wel mee.?
 9. Ik ben weer in het land, en tijdens een paar ritjes bleek idd. het koppelingspedaal af en toe naar de bodem te zakken om niet terug te komen. Even met de neus van mijn voet omhoog trekken bleek voldoende te zijn om het weer "te resetten". En nu heb ik het al een paar dagen niet meer meegemaakt. Vanmorgen ben ik even langs VW Maas in Uithoorn gereden en die lieten mij die gever of te wel Koppelingcommando...(nogwat).... op een plaatje zien. Als ik die wil vervangen dan moet oa. de aangesloten olieleiding even los gemaakt worden. Hebben jullie tips hoe ik dat het beste kan doen, is het gewoon een kwestie van even loskoppelen en de nieuwe erop aansluiten.? Of loopt er dan veel olie uit wat niet wenselijk is, en moet het op een andere manier.? Ik hoor het graag. Dank en Mvgr, Jeff.
 10. Ok Willem bedankt voor je reactie. Ik zie het idd. maar even aan. Ik zie dat je enkele mods hebt doorgevoerd aan je Passat. Passat 3C (2005) Variant 2.0 Tdi (BKP) 175 PK JD Tuning. mod 23H9 4 x PD door dealer Eigen mods: Rns 510 rear view High-end camera, PDC Ops, instap-/voetverlichting, Guykes knippers, mfl stuur, kleuren tacho, pilot xenon, Autohold, elektr klep. Instap/voet verlichting mis ik idd bij deze Passat terwijl het op het vorige model wel gewoon zat, hoe sluit je dat aan op schakelaar van de binnenverlichting, if ergens anders.? Rear view camera, waar heb je die achterningebouwd, en waarop aangesloten.? Gebruik je die voor achteruit inparkeren.? Autohold.? Is dat het linker knopje naast de versnellingspook.? Kleuren tacho, wat is fat.? Extra klep.? Waarvoor dient deze.? PDC Ops.? Thx. en Gr, Jeff.
 11. Dag allemaal. Ongeveer een maand geleden is bij mijn Passat een nieuwe Sachs koppeling set (incl. vliegwiel, drukgroep en lager) gemonteerd, vanwege een kapot vliegwiel. (Als het goed is was de oorzaak weer een slechte Tuning van een slecht bedrijf). Zo is mij dat verteld. Nu ben ik even in het buitenland zonder mijn Passat en reed mijn vrouw er vandaag even in omdat ik winterbanden heb. Ze ging er mee naar haar werk (35Km rijden) en naarmate dat ze er mee reed, bleef het koppelingspedaal bijna geheel beneden en kwam bijna niet meer omhoog. Ze had uiteraard moeite om te kunnen schakelen. Eenmaal op haar werk heeft een collega er even naar gekeken en toen hij het koppelingspedaal weer omhoog trok, leek het euvel verholpen. De hele weg naar huis werkte het koppelingspedaal weer goed. Ze is vanmiddag na haar werk even langs de garage gereden die de koppeling set had vervangen en volgens hen had het niets met de vervangen koppeling set te maken maar lag dit aan de GEVER.? Kosten €80,- Ook zei hij dat het probleem misschien weer terug kon komen of zelfs helemaal niet meer voorkomen. Klopt dit.? Ik vind het wel erg toevallig. Ik hoor het graag. Gr, Jeff.
 12. Sorry voor de late reactie, maar ik zit nu in Spanje (zonder m'n Passat helaas). Ok Roetfilter en regenereren, heeft met elkaar te maken als ik het goed heb begrepen. Robin kon tijdens de rit zien dat mijn Roetfilter tegen de 39% vol zat, en vertelde dat de software dan zelf vanaf 40%(?) het regenereren aan zet om de filter weer schoon te krijgen. Kennelijk gaat dat dan bij mijn Passat niet goed. Kan ik de filter handmaken reinigen of zo.? Thx. Jeff.
 13. Hey bedankt Robin dat je de grafieken voor me geplaatst hebt en Matthijs voor je reactie daarop. Bedoel je dat ik dan sowieso die N75 klep moet vervangen.? Maar hoe kan ik FF een andere erin zetten, heeft iemand hier er een te leen dan.? Als ik er eentje bij Maas haal, dan kan ik die daarna niet meer terug brengen... Afgelopen zaterdag ochtend hebben Robin en ik even een stukje test gereden met Robin's Vagcom aangesloten en het logje gemaakt die hierboven staat. Het inhouden deed ie toen niet. Ik ging daarna weer op pad, en 's middags op de terugweg op de snelweg naar huis begon Aad Passat opeens weer goed voelbaar in te houden en vervolgens weer gas geven. Met de radio uit kon je dan een hoog zoemertje (krekeltje) ergens aan de rechterkant van de motor horen dat met het toerental van de motor omhoog liep en weer verdween zodra hij inhield. Thanks voor alle tips en reacties. Groet, Jeff.
 14. Ok, waar zullen we dan afspreken.? Ergens bij de Duitse grens dan. Bv. bij Emmerich.? Volgende week dinsdag of woensdag avond.? Gr, Jeff.
 15. Sorry voor de late reactie (ietwat te druk geweest). Maar Foppe, Martijn en Matthijs, ik vind het een goed plan om de auto's even naast elkaar te zetten en wat vergelijkingen te maken. Misschien kan Robin ook komen, die heeft een Vagcom. Wanneer kunnen jullie (op een avond volgende week of op een zaterdag of zondag) en waar zullen we afspreken.? Ik woon in Uithoorn en jullie.? Gr, Jeff. 06-10392287
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden