Ga naar inhoud

RoJa

Members
  • Aantal items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over RoJa

  • Verjaardag 01-01-1975

Profile Information

  • Plaats
    Eindhoven

RoJa's Achievements

0

Community reputatie

  1. Wie weet wat de recall 69M6 precies inhoud? Ik heb een Passat Variant uit 2008 en deze in 2013 geïmporteerd vanuit Duitsland en wordt bij een nederlandse dealer onderhouden. Bij de grote beurt stond nu op de werkorder dat recall 69M6 openstond maar niet in Nederland uitgeleverd kon worden. (tekst: Terugroepactie 69M6 staat open maar is niet voor nederland beschikbaar, terugkoppelen aan ****) De dealer kon zien dat het iets met de airbags te maken had, maar wist geen details. Vervolgens hebben ze met de garantie afdeling van PON contact gehad en de melding dat er niks open stond en dat de recall gesloten is. Tevens zou het volgens PON een fout zijn in het systeem en hebben ze de recall verwijderd. Maar het verhaal is niet consistent. Ik krijg de indruk dat PON het wil afhouden; ik denk omdat ze voor de kosten moeten opdraaien voor een import auto en dat niet willen, maar weet dit niet zeker. Wie kan me hier meer van vertellen? Via google niet veel wijzer geworden. Wel dat er in Amerika en Canada recall acties zijn onder 69M8 en 69M9 ivm Takata airbags; het model dat ik heb en jaartal valt ook daarbinnen (mits geproduceerd in Duitsland). Ik wil graag weten wat er aan de hand en als er een echt een recall nodig is, hoe ik dit uitgevoerd krijg.
  2. RoJa

    wazig laagje op voorruit

    geen roker... heeft het niks met de airco te maken? met filters of zo?
  3. RoJa

    wazig laagje op voorruit

    Binnen een week of 4-6 ontstaat en wazig laagje aan de binnenzijde van de voorruit; je ziet het pas echt goed als de zonschijnt en je een keer overr het raam geveegd heb met een doek waardoor een deel schoon is en een deel niet. Is dit normaal binnen 4-6 weken? Waar ligt dat aan?
  4. Als ik een stuk gereden heb (20-30 minuten) en daarna stop en enige tijd later (5 minuten tot een uur of zo) weer de auto start, komt er kortstondig (een aantal seconden) vochtige lucht uit de airco. Waar kan dit op duiden en hoe is dit op te lossen?
  5. hoe is het zicht van binnen uit als chauffeur en passagier met sunnyboy of carshades geinstalleerd?
  6. RoJa

    Stuurwiel herstellen?

    Sinds vorige week heb ik een nieuwe auto; hierbij is het stuurwiel aangetast; zie foto. Het stuurwiel voelt ruw aan; de aantasting zit metname aan de bovenkant aan de raamzijde (door de zon?) Hoe kan ik dit herstellen?
  7. ik hoor en voel het schakelaartje niet/amper. zal dit morgen gaan loshalen gerepareerd. er zat oxidatie die zorgde voor plakken.
  8. ik hoor en voel het schakelaartje niet/amper. zal dit morgen gaan loshalen
  9. is het dan een kwestie van roest/alu oxide weg te halen? op de 2 laatste foto's zie ik wel dat de alu is aangetatst
  10. hoe heb je greep losgemaakt? van binnenuit? de microswitch is dat het apparaatje van waar een kabeltje naar het motortje loopt? hoe heb je geheel weer gangbaar gemaakt? kruipolie?
  11. kabelbreuk? dat snap ik niet; als ik de auto open doe via het knop in de chauffeursportier, dan gaat de klep gewoon open (al blijft hij wel soms hangen: half open en toch nog dicht...). hoe verklaar je het feit dat de schakelaar boven het nummerbord niet meer helemaal terugkomt als ik deze indruk?
  12. Ik heb een vreemd probleem met de achterklep. Ik krijg de klep niet meer normaal open via de greep net boven het nummerbord Op mijn afstandsbediening v/d sleutel zit een knopje om de klep te openen. Als ik hier op druk gaat de klep soms open; soms niet. Als de klep niet open gaat nadat ik hier op gedrukt heb, krijg ik de klep wel open via de schakelaar boven het handvat. Als ik de klep dan weer dichtdoe, werkt die schakelaar niet meer. Bovenstaande trucje kan herhalen en dan gebeurt het zelfde; soms gaat de klep open via de sleutel en soms niet (en alleen in dat geval gaat ie eenmalig open via de schakelaar boven het nummerbord) Echter als ik die greep/schakelaar indruk voelt het anders dan vroeger: toen ging die altijd terug en nu kan ik hem kort indrukken en dat is het. Het lijkt erop dat die blijft hangen. Het motortje dat de klep openstuurt, werkt, omdat de klep soms wel opengaat en soms niet. Het slot heb ik ondertussen goed gesmeerd, want voor mijn gevoel liep die wat zwaar (misschien nu ook nog wel?) Wat kan er aan de hand zijn?
  13. wat noem "redelijk" als korting als ie normaal geprijsd is?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden