Ga naar inhoud

VWGTIG60

Members+
  • Aantal items

    313
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door VWGTIG60

  1. Als je de flens waar de krukaskeering inzit, eraf haalt kun je het riempje er wel afhalen toch. Net als bij de andere motoren met een ketting aandrijving of tandwielaandrijving. Lijkt me sterk dat de krukas eruit moet. Je moet dus je carterpan en die flens loshalen. dus je tandriem moet ook even los. met alleen de carterpan redt je het niet nee.

  2. Normaal gesproken hebben alle vw's met centrale vergrendeling met afstandbediening een soort van alarmsysteem. Alleen geen interieurdetectie en hellingshoek. Maar als de deuren opgemaakt worden zou het af moeten gaan. Dat is bij jou dus ook. Mogelijk is alleen jouw claxon van het alarm defect of losgekoppeld.  Deze zou onder de paravanne moeten zitten (correct me if i'm wrong). De andere delen zijn vast naderhand in te bouwen. Misschien moet je een andere comfortmodule steken.

    Of je koopt een canbusalarm ter uitbreiding.

  3. Nee, daar gaat geen terugroepactie op komen. Dit probleem is er al sinds de golf vier. Bij de golf vijf en de passat 3c is het erger geworden omdat er wat meer kleppen inzitten(gescheiden regeling links en rechts). Je kan de bewuste klep(pen) vervangen. Maar meestal biedt dit maar een tijdje soelaas omdat het probleem terugkomt. Dit komt omdat de kleppen vaak in dezelfde stand staan te regelen(20 graden) waardoor de contactbaan inloopt en het klepje niet meer stil blijft staan(tikken)

  4. Ja stekker onder je stoel losmaken. Niet de airbag stekker maar het zwarte stekkertje van de gordelherkenning

    zit links voor onder de stoel onder het zwarte plastic plaatje en anders onder de bekleding, waar de bedrading van je stoel de bodem in gaat.

  5. Passat met standaard een rns 300 (er is nog een passat met maar 1 aansluiting maar die weet ik zo niet uit mn hoofd) hebben maar 1 antenne aansluiting ( de witte). Als daar achteraf een andere radio is ingezet heb je maar 1 aansluiting. Alle andere passats hebben twee antenne aansluitingen (wit en beige). Vaak kan je wel achteraf een tweede antenne kabel leggen. Dan moet je wel eerst controleren of er aan het raam waar nog geen aansluiting zit wel een draad aan de raam antenne zit. Hier kan je dan een originele versterker op aansluiten en dan met een kabel naar voor naar je radio.. Dit hebben wij vaker gedaan bij een ombouw van een rns 300 naar een rns 510.

  6. Dat zou idd een goede kandidaat zijn. Maar het zouden mogelijk ook nog andere dingen kunnen zijn. Verstandig is om er iemand naar te laten luiteren die er verstand van heeft en ook kan localiseren of het geluid ook daadwerkelijk van de kettingspanner afkomt. En zo ja wat daar de oorzaak van is (lage oliedruk of lekke kettingspanner of te lange ketting)

  7. Vandaag bij VAGtechniek geweest voor chiptuning, maar daar ontdekten we wat raars: als ik op de knop voor het achterraam (beide kanten) omlaag druk, gaan de ramen omhoog en vice versa. Dit is zowel als ik de knoppen in de bestuurdersdeur gebruik als de knoppen in de deuren zelf.

     

    Bij VAGtechniek dachten ze dat het vervangen van de raammotortjes zou moeten helpen. Maar ik weet zeker dat de ramen eerst wel goed werkten. Dus zou dat dan opeens tegelijk kapot zijn gegaan?

     

    Iemand nog ideeën

     

    Bij golf v enz. is dit wel een bekend probleem. Komt meestal doordat de accu leeg is geweest. Is een aanpassing van de software voor aanwezig in de vas tester. Misschien dat dit ook geldt voor 3b passat.

  8. Kabelboom slijtage komt inderdaad wel degelijk voor. Voornamelijk de kabelboom bij de startmotor. Daar zit zo'n flexibele pijp omheen die de kabels zou moeten beschermen. Maar juist door die flexibele pijp schuren de kabels door. Heb zelf al diverse auto's gehad met hetzelfde probleem (diverse rare storingen en indicatielampjes). Maar reparatie valt meestal wel mee. Je kan de kabelboom vervangen (dure optie) of je kan de kabels ter plaatse repareren (nieuw stukje ertussen solderen) en dan daarna goed intapen. Als je dit goed doet is die reparatie net zo goed als een nieuwe kabelboom maar wel stukken goedkoper.

  9. Dat is een nieuwe functie. Als je bij een stoplicht aan komt rijden en het gas loslaat gaat de bak in zijn vrij en gaat de motor starionair draaien (tijdens het uitrollen naar het stoplicht). Als het goed is kan je bij de latere types in je mfa de functie aan en uit zetten. Anders kan het wel met de test kast(Voor de eerdere types).

  10. @vwgtig60: In dat geval zou de reservesleutel toch uitkomst moeten bieden? Hij reageerde namelijk nergens meer op. alleen met de "verborgen" sleutel in de zender kon de deur geopend worden.

     

     

    Als je motor loopt met contact aan werken je afstandbedieningen niet. Dan moet je idd handmatig met de noodsleutel de deur open maken.

  11. Motor blijft idd lopen uit veiligheidsoverweging. Zodat je altijd weg kan rijden in een noodsituatie. ( je staat op een spoor-overweg en je sleutel valt uit het raam. b.v.). Maar de deur zou niet zomaar op slot mogen springen. Misschien een storing in het slot of door het hard dichtgooien toch de schakelaar op de buitenhendel bediend toen de deur al dicht was. Maar het zal wel uitdraaien op een gevalletje shit happens.

  12. Komt mij niet bekend voor en is inderdaad een raar probleem. Ik zou gewoon nog eens alle gegevens wissen van je rns en dan daarna eens een paar minuten de accu eraf halen. En misschien kan je eens vragen of je de kufatec module kan resetten?. In feite kopieert de carkit module gewoon de gegevens van je simkaart. Als er dus gegevens op je carkit staan die daar niet horen, zijn dat oude gegevens die niet gewist zijn.

  13. De condensorventilator draait inderdaad altijd mee als de druk in de condensor meer dan 14 bar bedraagt, beneden de 14 bar wordt die niet aangestuurd.

    Als de rijwind in staat is om de druk te verlagen, wordt de ventilator uitgeschakeld.

    Moest de condensorventilator op volle snelheid werken,dan betekent dit in eerste instantie dat de druk in het systeem te hoog is, of de drukschakelaar is defect op de eerste trap.

     

    Idd in de praktijk blijkt dus dat deze bijna altijd meedraait. In ieder geval als de auto stilstaat. Wat meestal het geval is als je gaat kijken. Nu zit ik te twijfelen of er bij een passat een tweede trap aanwezig is. Als deze aanwezig is zit deze in een relais verwerkt, daar de ventilator maar twee draden heeft. Volgens mij heeft de passat maar een stand voor deze ventilator omdat de viscoventolator vanzelf harder gaat draaien als het te warm wordt. (Als dit niet zo is, kan iemand van hier die het weet ons dat vast vertellen)

  14. Misschien rare opmerking. Maar als je airco aanstaat hoort de kleine koelvin standaard altijd te draaien. De grote koelvin wordt geregeld door een visco koppeling. Bij alles volkswagens werkt het zo dat als de airco aanstaat de electrische koelvin constant gaat draaien. En de vin in jouw passat heeft maar 2 draden dus die kan ook maar op 1 stand draaien. Andere volkswagens hebben vaak twee standen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden