Ga naar inhoud

thebaak

Members+
  • Aantal items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door thebaak

  1. haha. mn vriendin trapt dr e46 op zn staart. das hele andere (ook leuke) koek. Het registreren is niet eens zo zeer uit zuinigheid ontstaan danwel uit interesse en bewustwording. je hoort zo vaak van een auto kost je zus en zoveel per maand en vooral een paar jaar geleden met de dreigende kilometerheffing ben ik me er in gaan verdiepen. en ja. als baak eenmaal begint vindt ie het zonde om er mee te stoppen. (zulk soort dingen zitten nu eenmaal in mijn "nothing box"http://www.youtube.com/watch?v=L29KmQxEA3E )
  2. Ik heb sinds ik mijn 3BG variant uit 2003 (AVB standaard) heb de kilometerstanden en de tankbeurten bijgehouden. Dit geeft een interessant beeld over het verbruik en de kosten van de auto. Komt ie dan hé Huidige KM stand 262K Km per dag 76 (90% snelweg) verbruik gemiddeld 1 op 16 gemiddelde tankbeurt 58 Liter verbruik max 1 op 13 over een tankbeurt van 800 km verbruik min 1 op 19 over een tankbeurt van 750 km maar wacht er is meer: Ik heb ook de kosten van het onderhoud, verzekering, houderschaps belasting bijgehouden (ooit ontstaan toen Camiel Eurlings en z'n trawanten bedachten dat de passat zo'n 39 c/km moest gaan kosten bij de kilometerheffing). en wat blijkt, mijn passie kost me op dit moment 24 Eurocent per Kilometer. Ik heb dus rekening gehouden met afschrijving, onderhoud,verzekering, belasting en brandstof, waarbij het brandstofaandeel met de huidige prijzen gemiddeld 8 cent is (gemeten over een periode van 2 jaar bij 30K kM per jaar) mijn vriendin vindt me af en toe een beetje griezelig
  3. Het slotmechaniek kan ook slecht zijn (veel voorkomend probleem bij passat.) kijk maar es op http://www.taligentx.com/passat/mainten ... mechanism/ Ik denk dat het zinvol is dat je hem even (laat|gaat) uitlezen met vag-com. Wacht niet te lang met het eventueel vervangen van de mechanieken (nieuw rond de 100 euro, sloop rond de 50 euro) want in mijn geval kon ik het portier helemaal niet meer open of dicht krijgen. Mijn garagist is uiteindelijk 2 uur aan het prutsen geweest om het portier open te krijgen.
  4. thebaak

    Te laat!

    Haha.. heb ooit bij een van m'n vorige auto's ( een golf madison) de dagteller op het juiste moment ingedrukt zodat 052,8 kilometer later de kilometer teller m'n telefoonnummer aangaf. de dagteller gaf het kengetal aan (hoogeveen) en de kilometer teller m'n abboneenummer. Dat was nog behoorlijk hannesen om op de snelweg op het juiste moment een foto te maken.
  5. Beste Forumleden, Ik heb een passat 3B variant met een achterportier dat niet meer open wil. Het gaat om het achterportier aan de linkerkant (bestuurders zijde) Bij dit slot heb ik het kinderslot ingesteld, maar met de CPV gaat het portier niet meer open.Ik hoor ook geen servo in dit portier. Van buiten krijg ik het portier niet open omdat het nog op slot zit en van binnenuit dus ook niet (kinderslot.. duh) via de climatronic heb ik de boordcomputer uitgelezen (jaja.. dat kan zie maar http://users.pandora.be/xius/auto/climatronic_ned.htm) en er is géén fout geconstateerd. Ik heb dus het vermoeden dat het een mechanisch probleem is. Wie oh wie heeft de gouden tip voor me om dit portier zonder schade te openen zodat ik in ieder geval het kinderslot er af kan halen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden