Ga naar inhoud

Micky

Members+
  • Aantal items

    1454
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Micky

  1. Licht onder de buitenspiegels had ik al in 2007 in mijn Passat B6, dus dat bestaat al even en is inmiddels al lang en breed standaard op de Passat. Dit heet omgevingsverlichting (umfeldbeleuchtung).

     

    Bij de B8 is de sfeerverlichting (Ambienteverlichting) uitgebreid met lichten in de handgrepen en de deurontgrendeling en lichtlijsten in de deuren. Ambienteverlichting plus heeft daar bovenop instelbare kleuren in de lijsten die dan ook nog in het dashboard zitten en egale witte sfeerverlichting in het plafond en witte verlichting in de handgreep van de rolhor over de cupholders tussen de voorstoelen.

     

    Bij sfeerverlichting hoort ook de instapverlichting in 4 deuren ipv 2. Voetruimteverlichting voorin is standaard vanaf de B8 Comfortline. Voetruimteverlichting achterin kan niet geleverd worden, maar is zelf makkelijk te plaatsen. De uitsparing zit al onder de stoelen en er past hetzelfde lampje in als voorin wordt toegepast. Wel zelf even een kabeltje trekken om hem aan te kunnen sluiten.

     

    Daarnaast zijn er de obligate leeslampjes voor- en achterin en ook nog lampjes bij de spiegel in beide zonnekleppen. Dit alles is led verlichting.

     

    En dan is er nog 1 gloeilampje in de B8, en die zit in de kofferbak verlichting.

    Lampje in mijn kofferbak is LED, ik kan me niet herinneren dat ik die er zelf ingezet heb.

  2. Uiteraard is een goede afstelling een must.

     

    Maar als nog doe je het niet op de correcte wijze zoals het hoort.

    Ieder zijn ding natuurlijk. Ik geef alleen mijn mening/ervaring.

     

    PS:

    dat er geen mensen seinen wilt niet zeggen dat je lampen goed zijn, 99% neemt de moeite niet om te seinen.

     

    Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

    Ach in 170.000km??.. overigens zijn er genoeg auto's af fabriek geleverd met xenon in een "niet" projector lamp, de Citroen C5 is er een voorbeeld van, geloof me, ik heb een bloedhekel aan verblind worden, dus ik zorg wel dat het goed voor elkaar komt ;)

  3. Geen projectie, dan raad ik xenon en PnP LED af. Je gaat mensen verblinden en brengt andere en je zelf alleen maar in gevaar. Houd het dan gewoon op halogeen.

     

    Doe het goed en plaats projectie lenzen koplampen of retrofit je huidige koplampen.

     

    Heb ook Pilot gehad en die hielden het nog geen 25k km vol. Dus merk zeg niks, ook daar kan je pech in hebben. Verder wel goede support/garantie, mag ook gezegd worden (maar daar betaal je dan ook voor hehe).

    er zit wel een kapje voor de gloeipit en daar zit het verschil, als je weet waar je mee bezig bent kan dat heel goed, ik heb 170.000km met de A4 gereden en er heeft werkelijk nog nooit iemand naar me geknipperd, ikzelf wordt meer verblind door LED koplampen zoals in mijn eigen Passat af fabriek zit ;) die Fiat 500 van mijn vrouw had geen kapje, daar heb ik 1 lamp ingehangen om te testen, weer uitgebouwd en zonder xenon gereden idd omdat het verblind.

  4. Geen projectie....

     

     

    Ik bedoelde dan van hilox, ik ken goedkopere setjes xenon, heb er sinds ongeveer 2006 mee gereden, zelfs in de Lease met 80-100.000 per jaar alleen de pilots hielden bij mij een leasetermijn van 150.000-170.000km uit.

     

    Maar laatste maar jaar altijd affabriek gehad, weet dus niet wat de stand vandaag is in kwaliteit

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

  5. @@nick0016 heeft hier ervaring mee maar geeft aan dat het qua duurzaamheid toch niet tegen een hid setje op kan.

    Vind dat nog niet zo heel erg, er wordt maar zo'n 3500-4000 per jaar gereden, scheelt me wel weer inbouwwerk en de A3 is gevoelig, de ruitenwisser motor schijnt snel stuk te gaan door aftermarket xenon..

    maar goed in geval van, bouw ik wel xenon in, halogeen ziet er niet uut...

  6. Mijn vader (72) heeft vandaag voor het eerst in de Passat gereden, best wat gewend op auto gebied, in de jaren 70 al Mercedes station, later grote Volvo's, mercedes E, Audi A4 Avant, Land Rover, om te eindigen (voorlopig) in een Mercedes A160, tjonge, wat heeft hij dat uur genoten, ik kreeg zelfs nog meer geluk gevoel bij mijn Passat, alle systemen heeft hij uitgeprobeerd en met een gangetje van 160km/h de ACC zijn werk laten doen, Lane Assist was echt een openbaring volgens mijn moeder die achterin zat, "Normaal rijdt je vader altijd links over de lijn" bij het naar rechts gaan na inhalen, begon het stuur te trillen en stuurde de auto tegen, pa schrok en vroeg wat dat was, ik zei dat hij te snel naar rechts gegaan was en de auto de achterligger  nog in beeld had, ma gelijk: "Je vader snijdt altijd mensen af die hij inhaalt"  :P

    kortom, hij heeft heerlijk genoten en ik ook, gewoon weer even realiseren wat een enorme fijne, maar dik uitgevoerde auto ik mag rijden van de baas  :angel:

  7. Ik rij altijd in de sportstand, omdat hij dan veel sneller oppakt en terugschakelt, bak tunen heb ik geen behoefte aan, het gewone chippen weet ik nog steeds niet, de auto is met de tijd echt veel sneller geworden, punt is, er staat al 45.000km op voordat ik het weet gaat hij al weer weg.

  8. Sportonderstel is niet meer dan wat kortere veren die over een kortere slag hetzelfde gewicht moeten opvangen, maar evengoed veren die bij zware belading diep inveren.

     

    niet helemaal, ze zijn progressiever en remmen de beweging veel meer af dan standaar veren, vandaar dat het ook veel stugger voelt, 

    heb nu als trekker gehad sinds 2005, de Volvo S60 (origineel sportonderstel), 3C (sportline), A4 avant (Eibach), A6 Allroad (luchtvering en met VAGCOM verlaagd, maar daar heb je geen doorhangen natuurlijk), de Volvo V50 (met sportonderstel), Skoda Octavia (Eibach) en nu de Passat Met R-line veren, allemaal top en nooit een probleem, mijn caravan mag 75KG kogeldruk hebben, ik zet hem op 85-88kg, verder gaan de stokken voor de meiden op de grond en de kofferbak is vol, soms zoals bij de A4 en de V50 een skibox op het dak.

  9. Tja, wat moet ik nou??  :mrgreen:

     

    lekker gaan zonder hulpveren en als het niet bevalt kun je ze altijd nog aanschaffen, kwaad kan het niet als het een beetje doorhangt. 

     

    hier een foto van mijn A4 met 3,5 cm Eibach 85kg op de kogel en belading (jaja ik weet het een Tabbert :angel: ), ik heb helaas geen foto van de 3c met de caravan aan de haak, wel hoe laag hij was zonder caravan.

    deze caravan mocht er niet achter, ik mocht 1800kg, hij was 2000

    post-12066-0-31304700-1489692508_thumb.jpg

  10. Is het wel slim om er een paar MAD hulpveren onder te monteren?

    Het is een sportline dus hij ligt al laag.............

    Juist niet, door je sport onderstel heb je geen diep doorhangen, ik rij al meer dan 10 jaar altijd met sportonderstellen en de caravan, wel zorgen dat alles fatsoenlijk gemonteerd zit en de kabel niet over de grond schuurt, die hulpveren verhogen de auto, dus het hele jaar lelijk en minder strak rijden.

    Wel altijd even bij het afrijden van een stoep bijvoorbeeld schuin eraf rijden!

     

    @ @win, vreemd, die heb ik ook gehad, een sportline, met 80kg op de kogel nergens last van, wel had ik hem nieuw gekregen.

  11. ziet er top uit man, maar echt! let op het laadvermogen wat je overhoud (dus in de praktijk, niet op papier), een caravan van 1300 op kenteken weegt leeg vaak al 1400kg, dan wordt het laden echt heel lastig..

    En er zijn hele volksstammen ingetuind..

  12. Heb geen premium, maar via een progje schakelt mijn telefoon automatisch hotspot aan zodra er een bluetooth verbinding met de auto is.

    Zodra verbinding verbroken wordt gaat hotspot uit en wifi weer aan, dit werkt perfect!

     

    Idem als de online verkeersinfo. Werd gisteren in Duitsland van de A61 afgeleid omdat hier 16 minuten vertraging zou zijn, daar waar de online informatie de file aangaf (100m na afrit) begonnen ze ook te remmen en de alarmlichten aan te zetten. Was trouwens leuk om te zien dat er verschillende VW's, Audi's en BMW's dezelfde route namen om vervolgens later weer op de A61 in te voegen.

    Nadeel is dat als je zoals ik veel bel, tijdens het telefoongesprek de data uit gaat, je krijgt dan oa geen file info binnen

  13.  

    Ben aan het rondkijken voor m'n eerste sleurhut.

    Ik heb ook eens op die site van Caravantrekker.nl zitten gluren, en bij mijn Passat houd het bij 1400kg totaal op als je op die 75% gewichtsverdeling uit wil komen.

    Volgens VW mag er 2000kg aan de haak, vindt ik wel veel en zal dat ook nooit doen, maar een 1600kg zware caravan zit je al op 86% en wordt de stabiliteit index gehalveerd.

    Hoe zijn jullie ervaringen met de Passat en een 1600-1700kg zware caravan?

    Beter niet doen?

    Wat zijn jullie ervaringen?

     

    Als je alles goed doet, dan kan er echt rustig een zwaardere caravan achter, maar je belading is enorm belangrijk, die moet je serieus nemen en de kogeldruk zo hoog mogelijk.

    kijk eens op caravanforum.nl daar weten er veel heel veel, ook daar zullen mensen zijn die je adviseren aan de 75% regel te houden, maar er zijn er genoeg die het gewoon logisch benaderen en je zullen voorzien van het juiste advies :)

     

    Ik zelf heb 2000kg Tabbert achter een A6 Allroad gehad (leeggewicht 1725) ging perfect.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden