Ga naar inhoud

rcman

Members
  • Aantal items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door rcman

  1. Bedankt voor jullie antwoorden. Weet toevallig iemand waar de intelligentie zit mbt het aanmelden van een sleutel aan je auto (synchroniseren??) ? Heeft dat te maken met de transponder of met het electronica gedeelte (achterkant sleutel)?
  2. Van beide klapsleutels is de ring waaraan je de sleutel aan een sleutelbos kunt bevestigen afgebroken (dit is de vorige eigenaar gebeurd). Bestaat de mogelijkheid om alleen het achterste deel van de sleutel te vervangen? Of moet ik een hele nieuwe sleutel bestellen? Zit de transponder voor de startblokkering in het voorste deel of in het achterste deel? Bvd,
  3. rcman

    Welke olie?

    Klopt! Dit heb ik uitdrukkelijk nagevraagd. Er is mij verzekerd dat er gewoon aanspraak op gemaakt kan blijven worden, na olie wissel en een aantekening in mijn onderhoudsboekje/serviceplan. Temeer omdat ik nog geen 500km heb gereden na aankoop bij het ocassion center en direct de auto in onderhoud heb gegeven bij de merkdealer.
  4. rcman

    Afneembare Trekhaak

    De procedure voor het verwijderen van de trekhaak is duidelijk. Het verwijderen wou echter niet lukken want de draai beweging van de knop wilde niet lukken. Achteraf blijkt een beetje spuiten met "Rost Off" van Wurth en een grote bako voldoende om hem los te krijgen. Na wat schoonmaken is de trekhaak soepeltjes te verwijderen.
  5. rcman

    Welke olie?

    Inmiddels bij een merkdealer geweest om het olie vraagstuk af te ronden. Na controle bleek dat er normale olie 5W40 (VW 502 00) geplaatst was door het ocassioncenter. Deze olie kan technisch gezien geen kwaad, als je hem om de 15000km (1 jaar) wisselt. Alleen jammer dat het ocassioncenter niet de serviceinterval indicatie had teruggezet naar 1 jarig (15000km) onderhoud. Na 1 jaar had ik van de Passat dus geen melding ontvangen dat er service noodzakelijk was, terwijl dat wel degelijk het geval zou zijn geweest. Nu is er longlife olie geplaatst en wel Castrol SLX Longlife III SAE 5W-30 (VW 504 00, VW 507 00). Een belangrijk argument om toch longlife olie te gebruiken ipv normale olie is dat er aanspraak gemaakt kan blijven worden op de mobiliteitsgarantie van VW. Indien er normale olie gebruikt wordt kan hier dus geen aanspraak op gemaakt worden. Daarnaast natuurlijk het feit dat het ongeveer 1 onderhoudsbeurt op de 30000km scheelt.
  6. rcman

    6J x 15

    Kan iemand mij vertellen waar de J aanduiding betrekking op heeft, in de velg specificaties (bv 6J x 15)? Bijvoorbaat dank,
  7. Ok, dus de ET waarde van alle 3BGs is hetzelfde, maar er zit wel verschil in de ET waarde van een 3B en een 3BG? Aangezien het om de aanschaf van velgen van een 3B gaat, is de kans dus aanwezig dat de velgen minder ver naar buiten steken dan wanneer ik stalen velgen monteer die oorspronkelijk bij een 3BG horen. Hiermee loop ik dan toch het risico dat ze niet gaan passen? Als ze niet ver genoeg naar buiten staan?
  8. Ik heb een setje tweedehands stalen velgen (voor winterbanden) op het oog voor mijn 2.3v5 3bg. Dit setje is afkomstig van een passat uit 2000. Tevens krijg ik de opmerking erbij dat ze niet onder een Golf IV passen. Mijn vraag is of de ET waarde van de velg afwijkt per type? Heeft een 2.3v5 dus een andere ET waarde, dan bv een 1.6 of een 1.8?
  9. Een steek van 5x112 met een et van 42 wat betekent dat precies. Die 5 snap ik wel, maar die 112 is dat de afstand tussen de gaten of zo? En wat drukt de et waarde uit? Is dat de lengte van de gebruikte bouten? Bvd
  10. rcman

    Welke olie?

    Nee de auto is altijd bij een merkdealer in onderhoud geweest. Ik heb hem gekocht van een niet-merkdealer en die heeft dit gedaan.
  11. rcman

    Welke olie?

    De specs in het boekje schrijven de norm VW 503 00 voor. De (ex-lease) auto is altijd in onderhoud geweest bij een merkdealer waar hij altijd met longlife olie heeft gelopen. De dealer, waarvan ik hem gekocht heb, heeft bij aflevering een grote onderhoudsbeurt uitgevoerd en olie vervangen met Shell Helix Plus 5W40. Volgens mij is dit geen longlife olie. Heb ongeveer 250km gereden met deze nieuwe olie? Wat zal ik doen? Betekent dit dat ik het risico loop dat de boel ook vast gaat lopen of verstoppen? Of kan ik nu alleen geen gebruik meer maken van het longlife concept en moet ik periodiek olie vervangen?
  12. Ik denk het wel. De Stinger DSI is niet illegaal en mag, mits juist geconfigureerd, aanwezig zijn en gebruikt worden in Nederland. Deze "klant" heeft waarschijnlijk de verkeerde software gebruikt. Als dat niet het geval is, ofwel hij heeft de nederlandse versie gebruikt, dan zal justitie uiteindelijk aan het kortste eind treken en de DSI weer moeten retourneren. In een dergelijk geval moet je dus bij een staandehouding en in beslag name geen afstand doen, want dan ben je hem sowiezo officieel kwijt.
  13. En heeft de klant afstand gedaan van zijn DSI en een boete van € 250,- geaccepteerd?
  14. rcman

    Welke olie?

    Welke olie adviseren jullie?
  15. Nee hoor, het betreft hier een een Stinger DSI. Deze is op 1 meter afstand van de antenne niet te detecteren. Het is een gesloten antenne. Een ventura/delta/junior of een vector moet idd voorzien worden van een RDD filter. Dan nog zijn deze te detecteren in frontale metingen.
  16. Had je of heb je? Toch niet gesnapt hoop ik?
  17. rcman

    Inbouw Stinger DSI

    Heeft iemand ervaring met het inbouwen van een Stinger DSI (of een Delta/Ventura) in een Passat 3BG? Over een week of 4 sta ik voor deze klus en ben op zoek naar tips omtrent: -de inbouwplaats van de antenne, display, computer centre -doorgang door schutbord van motor ruimte naar dashboard Bij voorbaat dank voor jullie reacties
  18. rcman

    Afneembare Trekhaak

    Hier lijkt hij wel heel erg veel op. Volgens mij is het een ACS http://www.acs-systems.nl/
  19. rcman

    Afneembare Trekhaak

    Hallo, Inmiddels ben ik de gelukkige eigenaar van een Sportline 2.3v5. Er zit een afneembare trekhaak op, maar op de e.o.a. manier kan ik hem er niet af krijgen. Ik heb er 2 sleuteltjes bij en aan de rechterzijde zit een draaiknop (met groen en rood vlak) die ik ook in kan drukken. Waarschijnlijk heeft deze haak er altijd opgezeten en is e.e.a. een beetje aan elkaar geroest of zo, want ik krijg hem er met geen mogelijkheid af. Vergeet ik iets? Heeft iemand tips om hem los te krijgen. Wat het merk is weet ik niet, maar volgens mij is het een trekhaak die standaard geleverd wordt bij een passat. Als hij gedemonteerd is, dan is er niets zichtbaar. Alvast bedankt
  20. rcman

    MFD2 in 3BG?

    Weet iemand of het mogelijk is om een MFD2 te monteren en werkend te krijgen in een passat 3BG? Ik heb wat rond gezocht, maar kan geen duidelijk antwoord op deze vraag vinden.
  21. Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Het zal op het randje zitten, maar ik zal het in de gaten houden.
  22. Die zou ik graag van je hebben ... Hierbij een link naar de spreadsheet met de VW Codes http://hietland.homeip.net/public/VW%20Codes.xls
  23. Ik wil een V5 of 1.8T vanwege weinig kilometers. Ik rijd nu een Golf V TDI 2.0, maar wissel van baan en dus einde lease auto. Helaas voor je oom ben ik dus niet geinteresseerd in een diesel.
  24. Voor wat betreft de fotoreportage das een tweede uit de hand gelopen hobby. Wat er met het rooster gebeurd is weet ik niet, maar ik vermoedde eerst een kat oid, maar na grondige inspectie van de verschillende vitale onderdelen lijkt het een slecht rooster.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden