Ga naar inhoud

hmay

Members
  • Aantal items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door hmay

  1. Ik kreeg de meldingen meestal pas na ongeveer een uur rijden op de snelweg. De meldingen kwamen dan regelmatig en verdwenen bij gas terug nemen. Ik kreeg de meldingen niet bij het rijden in stadsverkeer. Of je bij oliepomp problemen die melding direkt zou moeten zien weet ik niet, ik ben helaas niet gehinderd door kennis van autotechniek. De reparatiekosten waren 0,00 euro (=garantie).
  2. Ik heb hetzelfde probleem gehad. In eerste instantie is de oliedruk gemeten maar deze was in orde. Vervolgens is de sensor vervangen echter probleem bleef. Toen is de garage wat beter gaan zoeken en kwam er achter dat er vuil zat voor de sensor (in het kanaaltje waar de sensor zit???). De motor is toen gespoeld en de oliedrukmeldingen zijn verdwenen.
  3. Het probleem heeft zich sinds de laatste melding op 22-8 niet meer voorgedaan. Ik merk echter steeds duidelijker een roffelend geluid als ik bij lagere snelheden naar rechts stuur. Dit ruikt naar een versleten homokineet. Ik maak binnenkort een afspraak met de garage om het een en ander nog onder garantie te fixen (ik heb inmiddels al een behoorlijke lijst... )
  4. Is dit onlangs gebeurd of al langer geleden? Bij mij zat er weer ruim 500 kilometer tussen.
  5. Ik heb mijn oude Honda altijd in onderhoud gehad bij een kleine merkloze garage bij mij in de buurt. Prima garage, bij reparaties kreeg je vooraf een prijsopgave die bij het afrekenen meestal lager uitviel. Je kreeg ook altijd tekst en uitleg over de werkzaamheden van de eigenaar. Een vervangende auto kon je kosteloos meenemen als je die maar weer afgetankt terug bracht. Nu ik de Passat heb twijfel ik of ik daar weer terug moet gaan. Deze auto is zoveel complexer dan mijn oude accord. Ik vraag me af of dit soort garages hiervoor voldoende zijn toegerust.
  6. Iets te vroeg gejuigd Vanmorgen heb ik het probleem weer gehad. Bij het intrappen van de koppeling veranderd er niets het trillen blijft. Ik heb de auto gestopt op de vluchtstrook en ben daarna gelijk weer verder gereden, probleem weg. Iemand nog een idee wat dit kan zijn??
  7. Van het weekend de auto op de brug gehad. Er bleken 3 schroeven verdwenen te zijn van de bodemplaat. Alles zit weer vast en het probleem lijkt opgelost. Bedankt 18T voor de gouden tip!
  8. Ik heb even onder de auto gekeken en de motorbeschermplaat zit inderdaad niet goed vast. Er is een schroef weg in het midden waar de onderkant van de bumper en de beschermplaat bevestigd zouden moeten zijn. Of er meer schroeven weg zijn kan ik niet goed zien. Het is allemaal van plastic en nogal buigzaam... Ik vraag mij echter af of het klapperen van de beschermplaat zo'n sterke trilling in het stuur kan veroorzaken??? Ik laat de garage er wel even naar kijken, ik heb nog garantie tot aan het eind van het jaar. @Vdub, bedankt voor de tip, ga ik zeker proberen als het weer optreed. Mocht het de aandrijfassen/homokineten zijn is dat niet een beetje snel met maar 105000 op de teller?
  9. Als dit het geval is zou je dan het probleem niet constant moeten hebben? Ik heb ruim 500 kilometer gereden (voornamelijk op de snelweg) voordat het probleem weer optrad. Ik zal vanavond even controleren.
  10. Ik heb het volgende probleem nu 3x gehad in de afgelopen 1000 kilometer. Rijdende op de snelweg (100-120 km per uur) begint opeens mijn stuur stevig te trillen en hoor ik een laag roffelend geluid. De eerste keer dacht ik een lekke band te hebben, gestopt maar niets kunnen vinden. Als ik daarna weer verder rij is het probleem weg. Iemand enig iedee wat dit kan zijn?
  11. - Benzine - Passat 3BG Sedan 2002 - 1.8T - Schakel - Rijstijl: Normaal, veel snelweg met cruise control - Gemiddeld 1:12,5
  12. 1.8T sedan uit 2002 net 5 dagen in bezit 102.000 op de teller.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden