Ga naar inhoud

Flippo

Members+
  • Aantal items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Flippo

  1. Hallo allemaal, sinds kort stottert mijn 3C 1.9 TDI PD ook bij ca. 2000 rpm. Ik heb hierover een aantal vragen: - Zijn er ook andere symptomen die een defecte tandempomp aanduiden? - Indien de tandempomp idd lek is, is dit schadelijk om hiermee door te rijden? Alvast bedankt voor jullie reacties! Groetjes, Flippo
  2. Hallo allemaal, op onze vakantie heeft het 2-massavliegwiel van onze 3C Variant het begeven. We hebben gisteren de complete set inclusief koppeling/lager vervangen. Leuke reparatie trouwens financieel gezien! (NOT) Tijdens het rijden blijft nu ineens de achteruitrijverlichting branden. Als de auto een tijdje heeft gestaan brand de verlichting echter alleen als de achteruit is ingeschakeld. Iemand een idee? Alvast bedankt voor jullie reactie! Groetjes, Philip
  3. Hallo allemaal, heb onlangs bij mijn Passat B6 (1.9 TDI 77KW PD) uit 2006 de distributieriem laten vervangen. Bij deze operatie zijn ook de accuklemmen losgehaald wat er natuurlijk voor zorgt dat de BC weer opnieuw moet leren. Mijn verbruik lag altijd rond de 1:17,5. Nu ongeveer een week verder blijkt het verbruik te zijn toegenomentot 1:16. Dit is zo'n 10% meer! Kan iemand dit verklaren? Diverse mensen hebben mij verteld dat het kan zijn dat de timing van de nokkenas een tandje is versprongen. Kan dit zo zijn en resulteert dit dan direct in een hoger verbruik? Groetjes, Philip
  4. Resetten all DTC's heeft tijdelijk het gewenste effect. De storing komt "te pas" en "te onpas" weer terug.
  5. Heb de laatste tijd veel last van zgn. spookmeldingen. In eerste instantie dacht ik dat ik een probleem had met de kwaliteit van de gloeiboegies. Na deze alle 4 vervangen te hebben krijg ik nog steeds regelmatig de storing "Abgas Werkstatt". Na uitlezing met VAG-COM zie ik het volgende: 005659 - Glowplug for Cylinder 2 (Q11): Open Circuit P161B - 000 - - - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 1 Mileage: 224374 km Time Indication: 0 Date: 2000.00.00 Time: 13:51:18 Dezelfde fout voor cylinder 3. Ik kreeg deze storing tijdens het rijden op tijdstip 11.20u en bij een km-stand van 233248 Vreemd is echter het tijdstip en de km-stand!! (zie bovenstaande log van VAG-COM) Ik heb een idee dat dit dus zgn. "spookmeldingen" zijn aangezien zowel het tijdstip en km-stand die bij de meldingen staan niet kloppen. Iemand ervaringen met "spookmeldingen"?
  6. heb afgelopen weekend de gloeiboegies vervangen bij een km-stand van 233125 en zal in ieder geval geen startproblemen hebben in de winter. Vreemd is het dat ik vanmiddag wederom de storing "Abgas Werkstatt" kreeg. Na uitlezing met VAG-COM kreeg ik weer: 005659 - Glowplug for Cylinder 2 (Q11): Open Circuit P161B - 000 - - - Intermittent Freeze Frame: Fault Status: 00110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 1 Mileage: 224374 km Time Indication: 0 Date: 2000.00.00 Time: 13:51:18 Dezelfde fout voor cylinder 3. Vreemd is echter het tijdstip en de km-stand!! Ik heb een idee dat dit dus zgn. "spookmeldingen" zijn aangezien zowel het tijdstip en km-stand die bij de meldingen staan niet kloppen. Iemand ervaringen met "spookmeldingen"?
  7. Hallo, ben van plan om mijn Passat TDI 3C 77 kW uit 2005 te laten tunen. Opties zijn een Ecotuning of een "normale" Tuning: Na de tuning gaat het vernogen omhoog van 77 kW 105 pK 250 Nm naar 99 kW 135 pK 320 Nm.Hij heeft wel al 233.125km gelopen maar ben niet van plan om hem na de tuning "af te raggen". Wil de tuning gebruiken om hem zuiniger te krijgen. Vragen zijn: - Heeft iemand suggesties (waar moet ik zeker op letten)? - Is iemand bekend met het tuningbedrijf dtctuning (www.dtctuning.nl)?
  8. heb ze eenvoudig los kunnen maken en vervolgens alle 4 getest met een 12V powerpack. Er was er maar 1 die normaal gloeide toen er 12V op kwam! Blij toe dat ik ze dus alle 4 heb gewisseld! Tot zo ver deze lezing.
  9. Ja, hoezo? Gloeiboegies kun je zo bestellen bij de autospeciaalzaak en als je een pijpsleutel hebt, kun je ze zelf eruit en dus ook weer erin zetten!
  10. Ga morgen niet 1, niet 2, maar 4 nieuwe gloeiboegies halen. Setje kost maar 70 euro van Bosch. laat volgende week nog wel even iets weten.
  11. Yep, starten is geen probleem en hij loopt lekker. Setje gloeiboegies van Bosch kost 70 euro dus ik denk dat ik die investering maar ga wagen.
  12. Passat 1.9 TDI 77kW Motorcode: BKC Groetjes, Philip
  13. Hallo allemaal, ik de laatste paar maanden regelmatig de storing "Abgas Werkstatt" op het display van mijn Passat 3C. Na uitlezing middels VAG-COM krijg ik de volgende melding: 005659 - Glowplug for Cylinder 1 & 2 (Q11): Open Circuit P161B - 000 - - Freeze Frame: Fault Status: 01110000 Fault Priority: 0 Fault Frequency: 1 Mileage: 224374 km Gezien de km-stand kan ik me voorstellen dat de goeibougies vernieuwd dienen te worden. Wat denken jullie?
  14. Ik heb VAG-COM software gekocht (VCD 805 van RossTech) inclusief OBDII-USB connector. Helaas krijg ik geen verbinding met de ECU van mijn Passat 3C uit 10-2005. Bij het testen van de poortverbinding krijg ik onderstaande foutmelding: Status: Ready K1:OK K2:OK CAN: “NOT Ready” Wanneer ik vervolgens een Auto-Scan doe krijg ik de volgende melding: Function not supported by the gateway. Heeft iemand van jullie dit al eens meegemaakt? Groetjes, Philip
  15. Marco, bedankt voor je reply. Het is wel vreemd dat ElsaWin het 2 weken goed heeft gedaan en daarna bovengenoemd probleem zich voor deed! Prettig weekend!
  16. Heb idd al eens met de gegevens van mijn oude 3B5 geprobeerd. Helaas hetzelfde resultaat.... Dacht in eerste instantie dat de diagnosesoftware van Rosstech het probleem was. Na de-installeren hiervan bleek het euvel nog steeds niet verholpen. Vooralsnog blijf ik bij de optie om in het weekend de ElsaWin software opnieuw te installeren.
  17. Klopt Arjen, de knop "aanvraag starten" is idd pas te bedienen als je het volledige chassisnummer hebt ingegeven. Jammer dat niemand dit probleem al eens heeft gehad.
  18. Heb ik al geprobeerd. Alleen het chassisnummer kan ik nog invullen maar dan gaat de software bij "Aanvraag starten" een verbinding proberen te maken met een centrale server. Denk dat ik de software in het weekend maar eens opnieuw ga installeren!
  19. Hoi Arjen, indien je de reparatiebrochure selecteert gaat de software automatisch naar de "Type identificatie' Ondanks het feit dat ik daar alles correct heb ingevuld krijg ik de melding "Keuzemogelijkheid geblokkeerd!, Eerst wagenidentificatie starten....." Heb je nog andere suggesties?
  20. Flippo

    ET-waarde LM-velg

    Heb tevens een setje op het oog met een ET waarde van 52. Zou dat verstandiger zijn dan ET35?
  21. Hallo allemaal, heb sinds 2 maanden het ElsaWin pakket, software release 3.51. Pakket werkt super tot vandaag... Toen ik de reparatiebrochure wilde opvragen kreeg ik na het invullen van de autogegevens de melding "Keuzemogelijkheid geblokkeerd!, Eerst wagenidentificatie starten....." Weet iemand van jullie wat het probleem hier is? Een optie is natuurlijk de software opnieuw installeren maar da's een tijdrovende zaak.. graag even een berichtje. M.vr.gr. Flippo
  22. Flippo

    ET-waarde LM-velg

    Hallo Passatvrienden, ben in het bezit van een Variant 3C uit jan. 2006. Hij is voorzien van LM-velgen (steek 5x112, naafdiameter 57,1 en ET45) met winterbanden. Nu kan ik via een kennis een setje LM-velgen met nieuwe zomerbanden overnemen. Deze zijn afkomstig van een een Golf V Plus, idem met steek 5x112, naafdiameter 57,1 echter met steek ET35. Nu heb ik diverse sites geraadpleegd hierover en op de meeste sites staat dat een kleinere ET-waarde ervoor zorgt dat de band verder naar buiten komt te zitten. Nu de echte vraag: Kan iemand mij vertellen of er redenen zijn om dit setje LM-velgen niet te kopen vanwege de lagere ET-waarde? Alvast bedankt voor jullie reactie! Groetjes, Philip
  23. Jurgen, Wat is een "stukje dashboard"? Is het kacheluis goed bereikbaar of is dit veel werk? Alvast bedankt voor je reactie!
  24. Flippo

    Foutmelding Airbag

    Fout wissen met VAG COM lukt helaas niet. Zit de fout dan echt in het stuur?
  25. Sinds enige tijd krijg ik geen warme lucht als ik de climatronic op het voetgedeelte zet. VAG-COM meldt: VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 3B1 907 044 B Component and/or Version: CLIMATRONIC V 1.0.0 Software Coding: 05000 Work Shop Code: WSC 05311 1 Fault Found: 00603 - Footwell/defroster Flap Positioning Motor (V85) 35-00 - - Heeft iemand dit probleem al eens gehad, en zo ja, wat is hier aan te doen? Groetjes, Philip
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden