Ga naar inhoud

Marcosandra

Members
  • Aantal items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Marcosandra

Marcosandra's Achievements

0

Community reputatie

  1. Ben net nog even aan het testen geweest. Als ik heeeeel langzaam wegrijd (2km/u) komt het geluid niet. Als ik dan heel langzaam sneller ga is het geluidje er weer bij ongeveer 5km/u. Dit zou dan toch willen zeggen dat er iets wordt ingeschakeld. De vraag is alleen hoort dat dan dit geluid te maken of niet ? Ik heb de auto pas gekocht en weet dus niet of dit altijd geweest is.
  2. Volgens mijn broer is het iets wat zo hoort. Hij heeft exact hetzelfde met een SKODA-FABIA, 1.4 16V 101PK. Let op ! alleen bij deze uitvoering komt dit voor. Hier staat het ook in het boekje dat dit gebeurt bij het inschakelen van ABS, ASR o.i.d. boven een bepaalde snelheid (b.v 5 km/u). IK kan het niet meer precies nalezen want de auto is inmiddels weer verkocht. Ik heb ook in het boekje van de passat iets dergelijks gevonden ; Werking van het ABS Bij het bereiken van een rijsnelheid van ca. 6km/h wordt er een automatische test uitgevoerd. Tijdens deze test kan er een pompgeluid hoorbaar zijn. Maar er zouden dan toch meer mensen moeten zijn die dit horen met een passat bjr:2002, 1.9 TDI comfortline.
  3. Het is een 5-bak. Het gas loslaten en daarna vol gas geven gaat prima zonder bijgeluiden. Bedankt voor alle reacties, ik denk dat ik dit verhaal maar meeneem naar de dealer, mischien helpt het.
  4. Maar het rare is dat als ik achteruit wegrijd, er niets gebeurt. Pas als ik daarna vooruit rij hoor ik dit geluid. Als het aan het ABS zou liggen, zou het toch ook moeten gebeuren als ik achteruit rij ?
  5. Het geluid is wel te voelen in de auto, tenminste voor de bestuurder via de pedalen. Een minuut stationair laten draaien helpt niets. Ik heb 13 september een afspraak bij de dealer en wil graag zoveel mogelijk ideëen verzamelen over dit mankement. Ik geloof zelf namelijk ook niet zo dat het aan het massavliegwiel ligt. Ik ben nog wat aan het testen geweest. Het is echt alleen maar 1x na het starten. Ik heb b.v. een stuk gereden, ben gestopt, moter afgezet, gelijk weer gestart en bij het wegrijden krijg ik na ongeveer 3 mtr. dit geluid. Als ik het stop met of zonder handrem en daarna wegrijd is het niet !
  6. Ik zet hem altijd op de handrem, maar als ik dit niet doet blijft het mankement hetzelfde.
  7. Heb ik ook aan gedacht, maar ik vind het zo vreemd dat het alleen maar gelijk na het starten 1x gebeurt en daarna niet meer. En ook niet bij achteruit rijden. Bij de dealer denken ze aan het massavliegwiel en willen ze de versnellingsbak eronderuit halen voor nadere inspectie. Dit zal al snel een dure grap worden. Kan het niet iets van de startmoter zijn ?
  8. Ik heb een passat 1.9 tdi, bouwjaar 2002. Bij het wegrijden na het starten geeft hij na ongeveer een meter of 3 een geluid wat lijkt op dat je b.v over wat losliggend grind rijdt of een klont zand. Dit doet hij alleen maar de eerste keer dat je wegrijdt na het starten, en dan alleen maar vooruit. Dus als ik hem start en ik rijdt eerst 10 mtr. achteruit dan geeft hij het geluid pas als ik dan vervolgens vooruit rijdt. verder hoor je dit geluid dan niet meer totdat je hem bij de volgende rit weer start en wegrijdt. ????? Heeft iemand enig idee ?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden