Ga naar inhoud
  • 0

3C ABS unit niet meer te benaderen


Kevin Passat 2.0
 Share

Vraag

Goedenavond mensen, daar ben ik weer.
Vanavond weer het e.a. Aan de Passat gedaan.
Eerst het b7 stuur incl. weerstandje. En deze werkt perfect.
Daarna de clima Gen3 gedaan, en ook deze werkt perfect (icm de luchtkwaliteit sensor)
Daarna was het nog niet zo laat, dus dat gelijk even het tpms knopje in te bouwen.
Van de week had ik via vcds al gekeken of de code geaccepteerd zou worden en dat was het geval, dus de abs unit was geschikt.
Daarna de functie weer uitgezet omdat de schakelaar etc er nog niet in zat.
Vanavond dit ingebouwd en het rode rode draadje op pin 4 van de abs stekker gezet.
So far so good.
 
Echter nu is het 1 kerst verlichting op het dashbord en kan vcds de abs unit niet meer vinden.
Ik heb de accu al los gehad en het rode draadje maar even door geknipt, maar dat brengt helaas geen soulaas.
Ik zal wel weer even een scan posten, maar is er iemand die toevallig al een antwoord weet?
 
Mvg. Kevin

Ps. Ik rij net naar huis vanaf de zaak, maar overal lijkt storing in te zitten.

Ook de clima lijd een eigen leven, de tankmeter geeft allemaal verschillende dingen aan, snelheidsmeter werkt niet etc.
Je zou bijna denken. Dat er een bus storing in zit.
 
 
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Blijft moeilijk meten gezien er nog deelnemers aangesloten zitten op de drivetrain bus. Om definitief uitsluitsel te kunnen maken zou je ook deze moeten afkoppelen/de stekker eraf halen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Oké,
Dashboard kastje is eruit, en heb de
Oranje/bruin-oranje/zwart vanaf achter het dashboard kastje opgezocht.

Abs stekker uiteraard los.

Multimeter vanaf binnen op de oranje/bruin en en op de abs stekker meten, en die heeft gewoon “verbinding”

Echter de oranje/zwart lijkt een draadbreuk te hebben vanaf binnen naar de abs stekker toe. Deze maakt geen verbinding.

1- Mag ik er om te testen gewoon even een draad langs trekken? En vanaf binnen naar de stekker doen zodat de breuk wordt overbrugd zeg maar.

2- zou dit echt het probleem wezen? Want er wordt ook gezegd dat er verbinding moet wezen met 1 draad


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Gelukkig is het zoiets “simpels”

Mooi dat alles weer bereikbaar is.

Volgens mij werkt de “single wire” alleen als de CAN high nog heel is.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Net naar huis toe gereden.

Alles lijkt weer te werken, ook de airco.

Ik heb nog een nieuwe fullscan gemaakt, die zal ik vanavond even posten, want volgens mij ben ik er nog niet helemaal.

Ik wil iedereen heel erg bedanken voor alle input en mega snelle antwoorden!
Echt ontzettend blij mee, want zonder dit forum had ik het nu nog niet opgelost gehad.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden