Ga naar inhoud
  • 0

DSG defect, repareren of verkopen?


iHanz

Vraag

Ruim twee jaar heb ik een B7 (2011, variant, 160.000 km). Twee maanden geleden is de Mechatronica vervangen, nu moet de versnellingsbak/koppeling (DSG7)worden vervangen. Dat zijn dure grappen (2000 + 3400 euro) vraagt de dealer. Twijfel nu of dat nog de kosten waard is. Wat vinden jullie? Gewoon gevalletje pech, doorademen en duimen dat het hier bij blijft, of met schade en al proberen te verkopen en op zoek gaan naar iets anders met minder risico. 

Verkopen met schade betekent een forse afschrijving van 8000 euro in twee jaar (10 incl de nieuwe mechatronica), maar het alternatief is 5400 euro reparatie op een auto van 9 jaar oud. Hoe groot is het risico dat het daar niet bij blijft? Wat zouden jullie doen? Is er nog een andere optie?

aangepast door iHanz
Link naar reactie
Delen op andere sites

6 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Auto is stilgevallen 160 km van huis en staat nu bij VW dealer daar. Onhandig. Foutcode weet ik niet. VW Garage geeft aan dat de geleiders niet op hun plek zitten en dat er (veel) metaalslijpsel in de versnellingsbakolie zit. Het advies is de bak te vervangen door een revisie exemplaar en dan gelijk ook de koppeling te vervangen. De VW garage die de mechatronica heeft vervangen (Belgie) geeft aan dat de staat van de koppeling wel is gecheckt, maar geen aanleiding gaf om te vervangen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Je kan de koppeling alleen softwarematig checken, koppeling die eenmaal gebruikt is kun je niet demonteren en weer terugplaatsen in een nieuwe/andere bak.

Slijtage in de bak komt helaas ook voor.. de dealer is qua prijs wel de duurste optie om naar toe te gaan..

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden