Ga naar inhoud
  • 0

Aanschaf B8 Variant - bekende problemen ?


ReneL

Vraag

Na 12 1/2 jaar in de Volvo te hebben gereden zijn we op zoek naar iets anders. De Volvo is uitstekend bevallen - comfortabel ivm alle opties, soepele automaat en ruim. Maar omdat we wat meer kilometers gaan maken en een jongere auto willen gaan rijden zal een diesel voordeliger zijn. We hebben gedacht aan een Volvo V60 maar om een of andere reden denk ik niet dat dát het gaat worden:

* Kleiner dan de V70 
* Kleiner dan de VW Passat 
* In de prijs range waar we zoeken is de V60 verouderd ( o.a. multimedia van 2011 - 2016 ) - Passat is sinds 2015 op de markt dus moderner.
* Problemen gekend EGR klep bij Volvo - zeker de 1.6 diesel 115 Pk.

Maar nu dus de Passat B8, en waarom dan :

* Mooi design - ziet er scherp uit - fraaie strakke lijnen - ik hou daar van.
* Ruim en in de Highline die ik persé zoek erg comfortabel. 
* 120 PK is voldoende en eventueel later nog te kietelen middels VAG techniek of andere tuner.
* Fraai Multimedia systeem en rustig interieur.
* Leder / Alcantara bekleding.

* Ik heb een aantal "Highline" uitvoeringen gezien die ook vaak geen Highline zijn. Deze hebben dan vaak enkel de LED verlichting en geen als dakdragers/ zwart piano lak midden console en de leer / alcantara bekleding - dus veelal een ietwat aangeklede comfort line o.i.d.

* p.s. Ik zoek dus een ca 4 jaar oude Passat Variant 100.000 km - 150.000 km. Deze zal ex lease zijn - dealer onderhouden - liefst met garantie.

 

En dan nu mijn vraag(-en) aan de ervaring deskundige hier:


* Is het massa vliegwiel bij de handbak een groot probleem geval. 
* Interval distributie 210.000 km of 10 jaar als ik het goed heb. 

* Zijn er nog meer kwaaltjes of punten waar op te letten bij een proefrit ? Kraakjes interieur / elektrische problemen ?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

23 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Is het tegenwoordig geen 240k? Bij de B7 was het al 210k.

Highline is heel eenvoudig te herkennen aan de chromen strip rondom onderaan de auto. Andere modellen hebben dat niet. Naderhand plaatsen is heel erg duur/veel werk dus gebeurt nauwelijks. Ander uniek kenmerk is het chromen randje aan de raamschakelaars in alle deuren.

4 jaar oud met VW garantie wordt lastig, aangezien VW 3 jaar garantie heeft, en alleen de eigenaar tijdig garantie kan bijkopen voor max 2 jaar. En als je ziet wat VW allemaal uitsluit van de garantie kan ik me heel goed voorstellen dat er niet wordt bijgekocht. Ik heb het ook niet gedaan en ben na afloop er van ook direct bij de dealer weggegaan voor onderhoud.

Als je een echt leuke VW van 4 jaar oud zoekt, dan zou ik lekker in Duitsland gaan kijken. Aanbod is werkelijk enorm en de diesels zijn daar nog meer ongewenst dan hier wat gunstig is voor de prijzen. Zelfs na import is het goedkoper dan hier en ze zijn vaak veel rijker uitgerust. Standkachel, HUD, Areaview, etc.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Tweemassavliegwiel is niet echt een probleem, ze woorden al meer dan 10-15 jaar toegepast in de Passat.

Waterpomp(en) willen wel eens de geest geven, schijnt bij de 2L TDI meer te gebeuren dan bij de 1.6 TDI. Bij vervanging wel even controleren of ze alle drie vervangen zijn, er zitten ook twee electrische bij.

En wellicht ten overvloede, neem er een met navigatie want die zijn naderhand niet even te vervangen/upgraden. Moet je echt laten doen door een specialist en is schreeuwend duur. (Is echt zonde van het geld)

Maar gelukkig hebben ze vrijwel allemaal navigatie.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Thnx,

Onze voorkeur gaat inderdaad uit naar een "Highline" vanwege de Leder/Alcantara bekleding en stoelverwarming. Bijna echt een must , omdat onze Volvo ook bomvol zit met allerlei opties. Er staan inderdaad veel Comfortline auto's te koop welke als Highline geadverteerd worden. Navigatie is ook een must en dan liefst een met 8" display maar dat wordt zoeken naar een speld in de welbekende hooiberg. 17" minimaal ( standaard op de Highline ) en misschien liever nog een set 18" velgen, maar dat kan ook later. 

Garantie mag ook Bovag garantie zijn - het hoeft zeker geen fabriek garantie te zijn.

Ik heb gekeken op Autoscout in Duitsland maar ik vind de bedragen daar nou niet beduidend lager voor auto's van 4 jaar oud. Ook de extra dieseltax bij invoer tegenwoordig geeft nog al wat extra kosten op de total invoer. Op mijn zoekopdracht Passat Variant - 2015 - 2017 - Diesel - Manueel - tot 150.000 km krijg ik 0 wagens , allen hebben meer dan 150.000 km gedraaid. Of ik moet iets vreselijk fout doen met de zoektocht.

https://www.autoscout24.de/lst/volkswagen/passat-(alle)?sort=standard&desc=0&gear=M&fuel=D&ustate=N%2CU&cy=D&priceto=12500&pricefrom=9000&version0=highline&fregto=2017&fregfrom=2015&atype=C&ac=0

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ben ook sinds een paar maanden aan het kijken naar een B8 Variant (weliswaar een 2.0tdi 150pk) in Duitsland, nadat er BPM bovenop komt is het prijsverschil tussen NL en Dld haast nihil. Wel zijn ze meestal in Duitsland net leuker uitgerust, dus zeker waard om ook in Duitsland rond te kijken.

Een kwaaltje bij deze motoren is bijv. piepend geluid dat uit de buurt van de distributieriem komt. (Hoor je niet als je in de auto zit) Normaliter doet een beetje WD40 wonderen, maar bij dit probleempje helaas niet. Bij een aantal passats het piepende geluid mogen ervaren en die zaten allemaal rond de 150dkm. 

Op Mobile.de worden ook veel Passats aangeboden.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

In NL zal je denk ik veel business edition (comfort line +) of business edition R vinden (higline +). 

Zelf nu 140k weg met mijn 1.6 diesel en behalve terugkerende roetfilter problemen geen bijzonderheden. Die roetfilter problemen zijn volgens mij zeldzaam. Als je het hebt als particulier wel vervelend want bij mij is het filter nu al 2x vervangen (garantie) en dat is een duur geintje. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik kan een linkje plaatsen, maar auto is gekocht. 

 

VW Passat Variant - 1.6TDI - 2015 - kleur  Zilver Metallic - 120.000km - 6 maanden volledige garantie.

Opties :

* Vol lederen bekleding - LED verlichting -  Discover Media ( 3D en kleur tussen de klokken - geen Active TFT scherm ? ) - Wegklapbare trekhaak - Getinte ramen achter - Bird's eye view parkeerhulp - volwaardig reservewiel.

Te doen

* 18 inch zomerwielen bestellen - asbak verwijderen en extra USB daar plaatsen indien mogelijk.

 

 

 

IMG_0301.jpg

0016.jpg

0013.jpg

aangepast door ReneL
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Mooie auto, veel plezier ermee.

Mbt USB aansluiting, je hebt nu de rokersuitvoering en dan moet je dat bakje waar de asbak in zit wisselen voor een bakje met USB aansluiting. Dat maakt onderdeel uit van een actieve koppeling tussen je telefoon (als je die in dat 'bakje' neerlegt) en de buitenantenne op het dak. Er zit dan een versterkertje tussen de koppelplaat en de buitenantenne die voor een betere ontvangst zorgt. Die actieve koppeling met de dakantenne is wel veel werk om die naderhand te plaatsen. Als je een sim kaart in de DM kan plaatsen werkt het overigens allemaal weer wat anders.

Je zal wel een USB hub moeten plaatsen als je van beide USB aansluitingen gebruik wil maken, nu zit die in de armsteun rechtstreeks op de DM aangesloten. En zowel voor de hub als de USB aansluiting is het belangrijk om te weten of de auto voor of na week 22 is gebouwd ivm ondersteuning van Apple devices. Je dient dan de bijbehorende hub en aansluiting te plaatsen.

Maar handig om te weten waarvoor je de aansluiting wil gebruiken, wellicht is verplaatsen van de aansluiting uit de armsteun naar het nieuwe 'bakje' voorin al voldoende. De aansluitingen zijn volgens mij niet functioneel gelijk. Als het alleen om opladen gaat en bron voor media is volgens mij de aansluiting in de middenarmsteun al voldoende. Als je Apple Carplay/Android Auto/Screen mirror wil gebruiken moet je aansluiting voorin hebben.

Dus het is handig om te weten wat er allemaal vrijgeschakeld is op de DM en wat je met de aansluiting wil gaan doen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Apple CarPlay heeft de wagen niet ( voor week 22 ) dus dan heeft het geen enkele nut als ik je verhaal goed lees. Ik heb geen zin in allerlei fratsen en verbouwingen., en zal dus de middenarmsteun gebruiken om mijn telefoon neer te leggen. Ik heb wel gevraagd aan de verkoper of hij de Mirror link code voor me kon regelen in de koop, maar toen hij de prijs hoorde schrok hij zich rot. ?. Ik weet niet of het een toegevoegde waarde heeft ( ik zal nog eens kijken wat ik er over kan vinden ) en misschien is het dan wel een leuk kerst cadeau. 

Nu eerst maar eens kijken wat ik ga doen met de wielen ( 18 inch met 4 -seizoenen banden of een zomer/winterset. )

aangepast door ReneL
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Mirrorlink werkt op zich prima. Maar functionaliteit is vrij beperkt ivm de toegestane apps.
Maar de meeste muziek apps doen het wel.

Merk zelf dat ik tegenwoordig steeds vaker toch AndroidAuto (tegenhanger van Carplay) gebruik. Terwijl ik in het begin alleen maar Spotify en i ternetradio afspeelde via bt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

De auto ( Freek zo noemen we hem ) staat sinds gisteren op de stoep. Zijn er nog wat zaken waar ik nog wat aan moet doen: Ja ...

* Zo is er 1 nokje van de voorste bekerhouder langst achteren uit gevallen ( wellicht garantie - volledig Bovag 6 maanden ). gelukkig wel het hokje eruit kunnen vissen. Of het moet makkelijk zijn om het front van de zijkant van de middentunnel weg te halen want dan kan ik er wel bij om het nokje terug te plaatsen.

* Velgen 17" met winterbanden, morgen ophalen ( origineel VW ). En nu nog een set 18" of 19" zoeken voor volgende zomer ☀️. Ben erg gecharmeerd van de Albertville of de Verona velgen.
* Discover Media updaten is gelukt, mede dankzij de mensen hier waarvoor Dank.  - ik zie nu dat ik versie 2020 heb dus ben tevreden.

* Ook wil ik nog achterhalen welke opties ik allemaal heb. Er zit geen sticker waarmee de wagen is geleverd - ook niet in het instructie boekje en in de kofferbak kon ik ook nog niets vinden. Mijn auto staat zeker niet hoog op z'n poten - maar of deze verlaagd is middels het verlaagde onderstel weet ik dus niet. Er zijn wel een paar opties die ik nog niet wist dat ik ze had :

* Ik heb de ambiente verlichting in de deurgrepen - voet ruimte en de deuren. Ik was gisteren avond blij verrast toen ik voor het eerst in de avond ging rijden met de auto. Ook het LED + verlichtingspakket incl. koplamp sproeiers en dynamische bochtenverlichting zijn aanwezig. 

* Bluetooth telefoon met Spotify werkt prima, echter geen album art - sluit ik de telefoon aan via de USB aansluiting in de middenconsole dan doet de album art prima z'n werk. Mijn non-stop playlist met ruim 100 nummers werkt goed, en geen dips in de verbinding via bluetooth.

* Ik wil achterhalen of het mogelijk om hoofdeigenaar te worden, en of ik de code kan krijgen van het Car-Net systeem. Mijn auto komt uit de lease en die is waarschijnlijk hoofdeigenaar van de auto geweest incl. code. Ik kan alleen gast gebruiker worden als ik on-line kijk - en in de app idem-dito. Bij de poging om hoofd gebruiker te worden krijg ik een foutmelding. De verkopende partij en onderdeel van een groot concern waarbij ook de lease maatschappij hoort gaan er voor mij achteraan.


 

0002.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
On 10-11-2019 at 21:01, ReneL said:

* Ook wil ik nog achterhalen welke opties ik allemaal heb. Er zit geen sticker waarmee de wagen is geleverd - ook niet in het instructie boekje en in de kofferbak kon ik ook nog niets vinden. Mijn auto staat zeker niet hoog op z'n poten - maar of deze verlaagd is middels het verlaagde onderstel weet ik dus niet. Er zijn wel een paar opties die ik nog niet wist dat ik ze had :

Je kan iemand lief aankijken die toegang heeft tot partslink24.com of 7 euro uitgeven aan erwin.volkswagen.de
Aan de hand van je chassisnummer rolt de gehele optie-lijst eruit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@tvc15, er zat geen sticker in het onderhoudsboekje of instructie boekje, anders had ik het zeker al kunnen achterhalen.

@Worfje, bedankt ik ga eens kijken wat ik via een van de twee kan achterhalen, welke werkt in jou ogen het beste ? Ik heb er nu even snel naar gekeken ( nachtdienst gehad ) dus ik ga eerst slapen alvorens iets te doen.

aangepast door ReneL
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb gewoon deze ochtend even de garage een aardige mail gestuurd die de wagen nieuw geleverd heeft. 5 blaadjes met alles wat er wel/niet op zit dus mochten jullie nog specifieke codes willen weten. Ook de complete onderhoud historie hebben ze me gestuurd van de beurten + vervangingen die gedaan zijn. Tsja , hoe simpel kan het zijn ?... affin hier een uitdraai van blaadje nr1.

 

 

VW Passat optie codes1.jpg

aangepast door ReneL
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden