Ga naar inhoud
  • 0

Spiegels automatisch inklappen bij sluiten en openen auto werkt niet


B3rt

Vraag

Mijn spiegels klappen helaas niet automatisch in (of uit) als ik de deuren sluit, wel via het knopje.

Ik heb dit al getracht dit te coden met vagcom, obd11 maar ook met VCP maar krijg het niet ingesteld, bij elk systeem krijg ik een foutmelding.

Nu schijnt dat dit komt doordat mijn raam modules blijkbaar niet geschikt zijn hiervoor :(

 

Heb eigenlijk 3 vragen:

1. welke raam modules (onderdeel nr) heb ik nu exact nodig zodat dit wel kan?

2. hoef ik enkel 1 module (bestuurders zijde) of beide zijden te vervangen?

3. Als de modules zijn vervangen en gecode, werkt het dan zo: ik sluit de (ik heb kessy) deur met mijn vinger, deur gaat op slot, alarm gaat erop en de spiegels klappen in. Als ik contact aanzet klappen ze weer uit.

 

Iemand een idee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

zijn van een passat, maar gaat volgens mij om de nummers,  modules worden normaliter voor verschillende modellen gebruikt.

Je moet de module bij de dealer ook op onderdeel nummer bestellen, ze hebben nooit 2 verschillende modules (1 voor model X en een ander voor model Y) met 1 en het zelfde onderdeel nummer

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

heb de oude weer terug gezet en dan werkt het weer, wat dit nu is geen idee.

Heb ook nog gegoogled maar kon geen zelfde probleem en/of oplossing vinden, blijkbaar kun je dus niet zomaar nieuwere modules erin zetten.

Lesje voor de volgende die het wil doen, simpel de modules wisselen gaat dus blijkbaar NIET als je een pre-face lift model hebt......

 

Als iemand (met een facelift) model modules zoekt, geef even een seintje ik heb ze dus nog.

aangepast door B3rt
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ex member Fappie heeft een CC uit 2008 aan de hand van mijn log hebben we modules gezocht en deze geplaatst en werkt gewoon top. Dit is eventueel zaterdag as op de cardrik meet te zien en te loggen. 

aangepast door Passat Rdi
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Volgens mij maakt dat niet uit de motoren doen niks meer dan draaien. Ik had bij die cc gewoon compleet de motoren gewisseld met de passat b7 en hadden toen ook dit probleem. Maar ben van mening ondanks zelfde nr dat je toch niet de goede modules hebt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

dat kan, ik geloof direct dat ik de verkeerde modules heb, echter er zijn simpelweg geen andere modules met dezelfde nummers.

Als ik de verkeerde modules heb (wat ik zelf ook geloof) dan kloppen de onderdeel nummers niet die ik moet hebben.

 

Zoals ik al eerder aangaf er bestaat bij het gehele VAG concern geen 2 verschillende onderdelen (dus voor 2 verschillende modellen etc) met exact hetzelfde onderdeel nummer.

Als het een andere module is dan heeft het altijd ook een ander onderdeel nummer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

er valt verder niets te coderen, alle opties die ik nodig heb/had stond al aan.

Heb de oude module met de nieuw vergeleken wat coding opties betreft en die opties die ik had stonden dus ook al aan bij de nieuwe.

Enige verschil is dat de oude modules met software coding werken (dus getallen bij elkaar optellen) en de nieuwe met long coding.

Wel heb ik bij de oude module een optie frameless windows for golf cabriolet, maar die staat dus NIET AAN  bij de oude module, bij de nieuwe module ontbreekt deze optie volledig.

Kalibreren heb ik gedaan maar daar reageert de nieuwe module niet op, de oude wel, deze moest ik namelijk opnieuw kalibreren toen ik deze terug plaatste

(Knop omlaag indrukken totdat ie helemaal onder is en klikt, dan weer knop omhoog vast houden totdat raam dicht is en klikt, daarna werkte de oude module weer normaal, de nieuwe bleef hetzelfde werken).

Ook is het vreemd dat als de deur open staat en je doet de raam dicht bij de oude dat ie niet helemaal omhoog gaat, bij de nieuwe doet ie dat dus wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Mmm erg vreemd inderdaad. Toevallig mijn coding vergeleken van de log met jouw coding of die het zelfde is. 

Maar goed als je wil kan ik er wel een keer na kijken en eventueel even uitwisselen met de mijne niet dat ik aan je kunnen twijfel maar blijf het vreemd vinden dat het bij jouw niet werkt. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

ik heb ook nog even naar de motoren gekeken maar die omzetten heeft eigenlijk geen zin, deze werken op het principe van motor draait 1 kant op polarisatie omdraaien en hij draait de andere kant op. In de deur zelf zit volgens mij nog een aparte sensor die de positie bepaald, deze staat los van de motoren.

 

Ik denk dat ik gewoon pech heb en dit kan vergeten :(

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
5 minutes ago, Passat Rdi said:

Mmm erg vreemd inderdaad. Toevallig mijn coding vergeleken van de log met jouw coding of die het zelfde is. 

 

Ja,  jij hebt 0215F7  en ik 0211FF aan long coding, maar dat zegt niets, ik zal denk ik meer opties hebben.

Mijn opties zijn allemaal aangevinkt, zie screenshots stukje terug. Ik heb ook daadwerkelijk alle aangevinkte opties in mijn auto. Als jij bv 1 minder hebt krijg je ook een andere coding terug.

 

Jij had het eerder over 'cardrik', wat bedoelde je daarmee?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Laat we het niet over opties hebben? denk dat ik met een gerust hart kan zeggen dat ik toch wel de volste CC hebt van het forum en omstreken wat mij bekend is? 

As zaterdag is er een spontane meeting in Friesland bij cardriktuning. Daar ben ik en onder ander de andere cc aanwezig met deze mod. 

aangepast door Passat Rdi
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden