Ga naar inhoud
  • 0

Dsg koppeling versleten.


JeanCC

Vraag

Hallo allemaal,

Ik heb vandaag contact gehad met JD Engineering over het gebibber van mijn cc 1.8 dsg7 vooral tussen de 1e en 2e versnelling. Mijn vraag was of dit op te lossen is met een dsg-tuning. Zij zeiden mij dat dit niet mogelijk is omdat waarschijnlijk mijn koppeling z’n beste tijd heeft gehad met 130k km.

Is er iemand die mij kan adviseren bij wie ik terecht kan voor het vervangen van mijn koppeling? En welke kosten daar mee gemoeid zijn?

Alvast bedankt voor de tips.

Gr. Jan

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

De koppeling is vandaag vervangen het probleem is volledig opgelost. De software is ook direct aangepast. De cc schakels weer als een tierelier ik hen m nog niet zo heel lang. Ik heb er nu zelf 17000km mee gereden dus ervaar nu een andere auto eigenlijk wat een verschil zeg!

Hij grijpt nu veel beter aan en bibbert niet meer. Super!

Hieronder nog een foto van de oude koppeling het was echt nodig.

f87c851f1436a28fa489c2ed5a8617df.jpg

Veel te heet geworden.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

De pech heeft toegeslagen. Na het vervangen van de koppeling en software blij naar huis gereden. De dag erna op vakantie gegaan (met het vliegtuig) genoten van een heerlijke vakantie in het zuiden van Spanje. Bij terugkomst weer vrolijk aan het werk gegaan de eerste dag ging het prima de tweede dag wat minder tijdens de rit huiswaarts begon de dsg een eigen leven te leiden alles viel weg tijdens het rijden daarna schakelde hij van 1 naar 3 en van drie naar 6 en vervolgens weer naar 2. De D1 t/m 7 op het display bleef knipperen. Auto aan de kant gezet en weg laten slepen naar degene die de koppeling heeft vervangen. De bak is open gemaakt en zat vol met ijzerslijpsel ook de megatronic is kapot. Er moet nu een complete revisiebak plus megatronic in. Dat overstijgt de kosten waar we het eerder over hadden enorm

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Weet je wat het is. Slijtage zal er altijd zijn bij de wat sneller dan bij de ander. Dat ligt ook veelal aangetroffen gebruik. Heeft een auto een trekhaak? Dan kun je er van uitgaan dat een auto motorisch en ook een versnellingsbak, aandrijvingen e.d. Het misschien wel zwaarder te verduren heeft gehad in de gereden km’s.

Ja het is natuurlijk een hoop geld zomaar bijna

€ 1500 een ieder die zegt mwaa dat deert mij niet is iemand van stoere praatjes. Maar het feit wil wel dat ik uitermate tevreden ben over mijn cc vind het een mooie auto en rijd geweldig en comfortabel. En laten we wel concluderen dat we voor € 1500 geen nieuwe auto kunnen kopen.

Ondanks dat het voor iedereen en ook voor mij veel geld is heb ik het er graag voor over onvrede kunnen genieten van mijn cc (waar ik overigens ook mijn geld mee moet verdienen)

Was getekend,

De topic-starter.

Gr. Jan

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ben benieuwd of je er nog steeds zo over denkt, ik zou er nu echt helemaal klaar mee zijn.

Kan dit in alle redelijkheid niet normaal vinden........

Hoop voor je dat het nog goed komt en er niet helemaal op leegloopt, als je je ook nog je geld mee moet verdienen blijf je voor niets werken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Weet je Nitro natuurlijk heb ik er pijn in m’n buik van maar nog steeds heb ik voor dit bedrag geen andere auto waar ik wel een vorm van zekerheid mee heb. Straks heb ik een nieuwe dsg met megatronic en koppeling waar ik als het goed is weer 150k km mee voort kan. Doordat de software aangepast is zal het probleem minder snel voor komen.

Als ik de auto in deze staat zou verkopen zou ik er bijna niets voor krijgen dan gooi ik minimaal 10k weg nu ben ik totaal 4,5k kwijt en kan ik weer rijden. Helaas maar waar!! Laten maken, niet meer aan denken en verder gaan.

En ja op zo’n manier denk ik er nog steeds hetzelfde over als twee weken geleden.

Gr. Jan

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Jan, dat is nu precies de reden waarom ik de Duitse auto merken even links heb laten leggen, met name overal waar DSG of equivalent in zit, die hebben een beetje teveel dure produkt eigenschappen waar ik niet op zitten wachten.

Blijf het niet normaal vinden dat dit na 130k gebeurt, eigenlijk schandalig.

4500 euro, het is ook niet een beetje......

Bewonderenswaardig hoe je hier mee omgaat, maar eigenlijk heb je geen keuze, slikken of stikken.

Hoop dat je na reparatie wat langer plezier van je CC hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden