Ga naar inhoud

3C 1.9TDI icm blauwe diesel


TinusM1984

Aanbevolen berichten

Goedemiddag,

 

Ik kwam zojuist de term "blauwe diesel" tegen (https://tamoil.nl/producten/diesel/blauwe-diesel). Nu staat er in dat artikel dat ik het beste even kan nagaan of de motor er voor geschikt is. Nu is mijn vraag, hebben je hier een idee of dit mogelijk is om te gebruiken? 

Zo ja, wat zijn jullie ervaringen met deze "groene" blauwe diesel? Dit bedoel ik dan in: kosten, rijeigenschappen, verbruik, etc

 

alvast dank!

 

groeten,
Martin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste welkom op het forum.

Hier ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar. Zat toevallig van de week er ook een bericht over te lezen en het zou nu alleen nog maar in het noorden van het land te koop zijn.

Zou een goede ontwikkeling zijn tegen het niet zwart maken van de diesel markt.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij gebruiken tegenwoordig gtl diesel. Dit verbrandt ook veel schoner dus minder roet en stikstof en fijnstof uitstoot. De blauwe diesel is nog niet overal verkrijgbaar heb ik begrepen.

 

Dank je, Deze kende ik nog niet. Volgens de site van Shell is dit toe te passen in "zware" dieselmotoren... jullie gebruiken dit ook voor luxe wagens? Ook deze is slechts beperkt beschikbaar in Zeeland zo te zien.

 

@ Barry, een B6 3C ;-) my bad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn atlas graafmachine heeft een deutz Common-Rail motor en kan probleemloos op gtl draaien. Wel kunnen er bij oudere motoren lekkages ontstaan omdat gtl geen aromaten bevat en er dus geen sealswell is. Als dat gebeurt moet je gewoon weer normale diesel tanken en zal de lekkage verdwijnen. Dit is echter alleen bij echt heel oude motoren dus zelfs pre TDI motoren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weeks later...

zo, ben ik weer... hierbij een snelle update

 

Gisteren iemand op bezoek gehad die me alles kon vertellen over "blauwe diesel". Blauwe diesel komt van https://futurefuels.nl/ en op de pagina https://futurefuels.nl/blauwe-diesel/blauwe-diesel-particulieren/ staan alle voordelen genoemd.

 

In principe kan iedere diesel de B10 tm B50 aan. De B100 moet je even kijken of je motor de EN15940 diesel aan kan

 

Samenstelling

Fossielvrij

CO2-reductie (WTW)

Normering

 

 

B100

100%

89%

EN15940

 

B50

50%

45%

EN590

 

B40

40%

36%

EN590

 

B30

30%

27%

EN590

 

 

qua prijzen zit blauwe diesel, B100, ongeveer 25 cent de liter hoger dan de reguliere diesel, maar dat is NU en kan morgen weer veranderen omdat de prijs van blauwe diesel niet afhankelijk is van de prijs van normale diesel.

 

Er is geen andere blauwe diesel in de zomer of winter omdat deze blauwe diesel altijd tot -42 geschikt is. (gisteren geleerd dat bij normale diesel je 3 varianten hebt, zomerdiesel wat bevriest bij 0 graden, herfstdiesel wat bij -6 bevriest en dan winterdiesel wat tot -20 ofzo kan)

 

Ik heb het zelf nog niet getanked maar ga dat in komende periode zeker een keer doen als ik een keer in Terneuzen moet zijn. (enige tankpunt in Zeeland tot op heden, ze zijn wel aan het kijken voor meer punten, Goes bijvoorbeeld)

 

groeten,
Martin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag dit gelezen:

https://www.demorgen.be/binnenland/diesel-euro-95-en-euro-98-verdwijnen-voortaan-tanken-we-b7-e10-en-e5-bb6d7d5d/?referer=https://www.google.be/

 

Ze gaan alle benamingen wijzigen van de benzine en de diesel en de lpg, om het gemakkelijker te maken  :blink1:

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden