Ga naar inhoud
  • 0

Sissend geluid airco tijdens rijden en erna.


Vraag

Goeiemorgen,

 

Ik vond zojuist een draadje op t forum met nogal wat discussie over het verschil tussen het sissend geluid TIJDENS rijden of NA het uitzetten vd motor. Veel onduidelijk voor mij, dus ik stel hem opnieuw.

 

Mijn 3BG 1.9 maakt zowel met draaiende motor met de airco 'aan' als na het uitzetten van de motor terwijl de airco aanstond een sissend geluid. Alsof een lek luchtbed leegloopt. Je fietsband lek is. Mn vrouw vind dat ik een domme opmerking maak.

 

Als ik de airco tijdens het rijden uitzet, duurt t even voor t geluid weg is (paar seconden) en als ik hem aanzet als hij uit is, is het geluid er bijna direct.

 

Ik probeer altijd (voor zowel mezelf als tegen de schimmelvorming) de airco een paar km voor thuiskomst uit te zetten (econ), maar ik vergeet dat ook wel s. (Sssssssst).

 

Hij werkt mijn inziens prima. Heel mss (ben niet zeker) was hij vroeger wat sneller koud (duurt paar honderd meter voor hoi begint te koelen), maar verder merk ik geen verschil.

 

Kan dit te maken hebben met simpel laten bijvullen van de vloeistof, of moet ik me zorgen maken dat t wat anders is?. Over een weekje knallen we naar La France en ik wil graag dat die airco t blijft doen....

 

Tnx

Link naar bericht
Delen op andere sites

8 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Volgens mij is het sissend geluid koudemiddel wat van vloeibaar naar gas overgaat in de verdamper in het dashboard. Voor deze verdamping is warmte nodig en zo werkt je airco. De pomp maakt hem weer vloeibaar en de warmte die daarbij vrijkomt staat hij in de motorruimte af. Een koelkast hoor je ook een beetje sissen toch?  Bij een ander type auto hoor ik dat ook na het uitzetten overduidelijk. Bij onze passat echter minder. Op het moment dat je het niet meer hoort zou ik me meer zorgen maken, maar ik ben geen aircospecialist.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Volgens mij is het sissend geluid koudemiddel wat van vloeibaar naar gas overgaat in de verdamper in het dashboard. Voor deze verdamping is warmte nodig en zo werkt je airco. De pomp maakt hem weer vloeibaar en de warmte die daarbij vrijkomt staat hij in de motorruimte af. Een koelkast hoor je ook een beetje sissen toch? Bij een ander type auto hoor ik dat ook na het uitzetten overduidelijk. Bij onze passat echter minder. Op het moment dat je het niet meer hoort zou ik me meer zorgen maken, maar ik ben geen aircospecialist.

Thanks.

Ik snap je verhaal (omzetting gas-vloeistof) maar het is een heel ander geluid (harder) dan het ooit was. Merkte t een tijdje terug alleen op als ik onder carport stond en motor uitzette, maar nu ook bij gewoon gebruik

 

Normaal zou de motor wat harder gaan brommen en kun je een pomp horen draaien, maar als ik nu met mn ramen open langs een gebouw rij, krijg ik het gesis terug in mn oren....

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Als je het hoort tijdens het rijden. Is de kans groot dat er te weinig vloeistof in zit. Het is normaal dat de airco wat vloeistof verliest. Ik doe ieder jaar airco onderhout aan me auto. En ik verlies op jaar basis een kleinen 50gram. Van de 600+- 25 aan olie en uv. Dit is een normaal verschijnsel door van gas naar vloeistof gaan. En als er al langen tijd geen onderhoud gedaan is. Zo als leeg halen en op nieuw vullen. Kan het zo maar zijn dat er te weinig in zit. En dan gaat die sissen als die aan staan. Als je de motor af zet en hij sist dan is ook normaal dat is de druk die in je lijding loopt. Maar je kan zien of de airco goed werkt aan de lijdingen. Een moet vol condens staan. En de andere moet warm zijn om dat daar de retour lijding is. Een advies laat een keer onderhout uit voeren. En vullen met uv. Als het binnen af zien baren tijd. Terug keert dan heb je kans op een lekage. Die ze dan door middel van het uv kunnen op sporen.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Goeiemorgen,

 

Donderdag zie ik bandenman voor vervanging motorkap en spatbord.

 

Op zijn advies laat ik ook mn airco bijvullen, maar ik heb nog maar weinig dagen voor mijn vakantie.

 

Heeft er iemand een goed adres tussen/in Bunschoten en Apeldoorn waar ik terecht kan? Ik kan Googlen, maar mss heeft een van jullie ergens een goeie vriend/ervaring. Ga ervanuit dat een dealer dat niet beter kan dan een universele aircoboer? Of vergis ik me nu.

 

Had er eentje gevonden uit Bunschoten (volgens website) maar die zit inmiddels in Eemnes....

 

Tnx voor jullie advies.

Link naar bericht
Delen op andere sites
  • 0

Je kunt voor de airco ook Matthijs Vdub benaderen in Vorden, is niet te ver van Apeldoorn.

Goeiemorgen,

 

Yes, ik ken m. Zit alleen wat krap in mn tijd zo net voor de vakantie. Is nog 40 min heen en terug.

 

Kom er graag, heeft me al 2x top geholpen. Nu ff lastig qua tijd.

Link naar bericht
Delen op andere sites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden