Ga naar inhoud
  • 0

Storing ECU (?) tijdens werkzaamheden waterlekkage interieur


HermanW

Vraag

Vorige week constateerde ik waterlekkage in de auto, sindsdien bezig om alles na te lopen en te vervangen (interieurfilterhuis, afwatering bij accu & rembekrachtiger, kabel motorkapontgrendeling en ECU). Omdat ik ook tijdelijk het dashboardkastje verwijderd heb ging vanmiddag het "motor management (?)" lampje branden. Via Delphi (geen officiele versie) zie ik foutcode 65535 verschijnen, dus nu is de vraag of er nog iets is wat ik kan doen om het op te lossen of dat ik toch naar een dealer moet.

 

Morgen zou ik wel de ECU weer even open willen maken om de stekkers na te kijken, had deze open gehad om het onder de behuizing opnieuw waterdicht te maken. Zelf heb ik verder geen geode software om beter uit te lezen en mijn kennis haal ik hier en andere internetbronnen.

 

Het gaat om een VW Passat Variant (3BG) van 2004 (2.0 20v ALT).

 

Alvast hartelijk dank voor het meedenken.

 

Groet,

 

Herman

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Heren, gisteren de auto van Herman uitgelezen.

 

Alle airbag fouten succesvol kunnen wissen.

 

De fouten waren het gevolg van het aansluiten van accu in combinatie met niet aangesloten hebben van de 'airbag passagier on/off schakelaar'.

 

De error die Delphi aangaf werd niet uitgelezen door VCDS met originele Ross-Tech kabel (wel andere error codes in airbag module).

aangepast door Worfje
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Even nog wat extra info, voordat het motormanagement lampje aan ging kwam ook "airbag fault" melding tijdens het contact aanzetten "langs". Verder had ik het volgende al gevonden maar ik begin mij toch echt zorgen te maken:

http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/12539-airbag-fehler-en/?hl=65535&do=findComment&comment=238635

http://forum.vwpassat.nl/index.php?/topic/15479-foutcode-airbagshelp/?hl=65535

http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-65535.html

http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/65535

 

Jammer dat het weer niet mee zit, klussen in de koude openlucht is wat minder...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hartelijk dank voor je reactie BARRY_TDI, de comfort module onder de bekleding bij de bestuurder had ik vorige week bekeken en die was gelukkig nog droog. De bekleding was wel nat maar het leek uiteindelijk dat er vocht/water achter de zwarte mat tegen het schutbord aan de bijrijders kant vandaan te komen, hier was zelfs een "plas" water te vinden. Vanmiddag nog geprobeerd opnieuw onder de bekleding te kijken maar door het resterende vocht (ik kreeg het niet helemaal droog, ondanks de handdoeken en kranten) lijkt de bekleding momenteel vastgevroren te zitten aan de bodemplaat.

 

Kan het zijn dat er een stekker van de ECU toch niet goed vast zit? Ik had deze vorige week los gehad toen ik de pakking van de ECU behuizing ging vervangen. Toen wel de accu er wel eerst eraf gehad natuurlijk.

 

Als het weer het morgen toelaat zal ik opnieuw proberen in de comfort module en de behuizing van de ECU te controleren, misschien toch een foutje gemaakt met het dichtbouwen?

 

PS: ondanks het storingslampje lijkt de auto motorisch nu (nog) geen problemen te geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Vandaag de (behuizing) van de ECU en de comfort module bekeken en die zijn gelukkig droog van binnen. Tevens heb ik de accupolen losgemaakt en het dashboardkastje teruggebouwd waarin de schakelaar zit om de airbag in/uit te schakelen. Verder las ik op diverse fora dat er werd gesproken over een vacuumslangetje in de ECU, heb deze niet gevonden en denk dat dit misschien voor andere/oudere modellen van toepassing kan zijn maar als ik het mis heb hoor ik het graag.

 

Nog even vergeten te melden over de waterlekkage, de deurpanelen had ik afgelopen zomer gedaan met 3M 08568 plakstrips omdat het raammechaniek het had begeven en ik daar ook al waterlekkage vond. Dankzij dit forum heb ik veel van bekende Passat "issues" zelf kunnen oplossen en wil ik een ieder die hier zijn bijdrage had gedaan daarvoor bedanken.

 

@ BARRY_TDI: zelf heb ik alleen de beschikking van Delphi Cars 2015 (van een Chineese website  :mrgreen:  ) om de auto uit te lezen, veel ervaring heb ik ook niet hiermee en ik ken verder niemand die dit op de juiste manier kan uitlezen. Verder dan code 65535, iets met "Internal Control Module Memory Error" en "Airbag Fault" tijdens het aanzetten van het contact kom ik niet, via Internet (Ross-Tech, Gerritspeek e.d.) las ik over airbag module problemen en dat deze melding niet op een normale manier te wissen is :blink2:

 

 

post-25878-0-93844200-1520500447_thumb.jpg

aangepast door HermanW
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden