Ga naar inhoud
  • 0

Subwoofer met versterker?


Martin-highline

Vraag

Ik heb dus een 3bg, zou graag wat meer bas willen hebben voor de oren . Maar zoals jullie zien is de kofferbak gevuld haha. Ik zie wel eens een oplossing voor in het reserve wiel maar denk dat door de kooi het geluid niet lekker weg kan ook. Het is een volledig aluminium kooi. Staat er denk ik 90 procent van de tijd in. Ook is er een oplossing voor onder de voorstoelen maar hier kan je toch niks van verwachten want ruimte heb je bijna niks onder de stoelen. Wie weet er een oplossing zonder te hakken en zagen in de auto zelf.

 

En nee het zijn geen kleine hondjes die ik heb idd b5e9de8e8dd42f3ea2ad32de5e85392d.jpg

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Ja ik zou de bas dan kunnen uitzetten op me radio zelf natuurlijk want daar zit een subwoofer functie op.

 

Aan de voorkant zit phoenix gold in en totaal waardeloos vind ik ze. Past perfect onder het kopje waardeloze aankoop en waardeloos advies in speciaal zaak

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Basgeluiden zijn vrijwel ongevoelig voor waar je ze plaatst onder voorwaarde dat je je systeem goed afgeregeld hebt, daarom is plaatsing van minder belang.

 

In mijn auto komt bijgevoegde subwooferbehuizing - een 9,5 Liter kist waarin een 8" CDT dubbelspoels subwoofer geplaatst wordt - in het reservewiel te liggen. Deze behuizing past in velgen vanaf 16" en wordt gefabriceerd door Mobile Emotions in Woerden.

 

post-26373-0-26227600-1516189662_thumb.jpg

Uiteraard is dit niet de laatste vorm van de behuizing, hij moet nog afgedicht, rand afwerken, bekleed worden en boven de spreaker komt er een afdekplaatje.

 

Wat je voorspeakers betreft, Phoenix Gold heeft een paar jaar last gehad van Chinees eigenaarschap en jouw speakers zijn waarschijnlijk in die periode geproduceerd. Daarnaast, een autoradio levert niet meer dan 15 a 16 Watt per kanaal als continuevermogen. Er mag wel 4x 50 opstaan maar dat is piekvermogen bij 14.4 Volt en 10% harmonische vervorming. Als je dat mooi vind klinken zou ik je zachtjes naar de oorarts sturen...  :)

 

Je kan achterin prima een sub plaatsen en als je met de honden rijdt je systeem hond-vriendelijk benutten en als je alleen zit, op jezelf afgestemd. Als ik dan mijn auto weer als voorbeeld neem, daar komt een DSP-versterker in met een tweetal geheugenplaatsen, 1 voor hi-Fi en 1 voor het gezin. Zonder DSP-versterker kom je een heel eind door het systeem niet zo hard te draaien en de bas terug te schroeven. Mijn DSP-versterker is kleiner dan de OEM-versterker.

 

Succes met je keuzes.

aangepast door Nietsnut
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Is allemaal wel leuk in je reservewiel plek een sub te plaatsen maar hoe zit het met je reservewiel dan? Op je dak meenemen haha. Ik woon in nog een echt buitengebied en ben dus 10 keer sneller op zelf band te wisselen dan wachten op hulp. Zelfs al niet ik daarvoor de kooi er uit halen.

 

Wat betreft de radio zelf, niet van Chinees makelij maar nog 1 van het vroegere type van Alpin zelf.

 

Laat ik me vraag anders stellen, ik zoek een oplossing voor lekkere audio behalve iets in de kofferbak, reservewiel en/of onder de stoelen.

 

De boxen van phoenix waren model van 2017 dus bij mijn weten geen last van Chinese handen. Maar kan ik ook fout hebben uiteraard.

 

Ik kan wel investeren in veel betere audio voor in de deuren maar ga ik het daar mee redden? Hoef echt geen decibel monster te hebben, die tijd heb ik gehad haha. Maar wel wat zwaarder klinkt maar ook zuiverder dan origineel.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb in de deuren een compo set van audio system pasklaar voor de 3B/BG 90watt.

Die stuur ik aan met een 4 kanaals versterker van audii system 90.4 R Series.

De compo's zijn ook van de R Series.

Daar zit een leuke bass in. De subwoofer geeft alleen nog maar de extra dreun.

 

Het is ook afhankelijk wat voor head unit je gebruikt. Bij de clone 2din had ik lang niet zoveel kracht als bij de pioneer dubbel din.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@@Martin-highline: je leest mijn bericht niet goed, deze sub-kist past IN de velg. In je reservewielruimte heb je dan liggen een velg, met daarin een sub-kist. Juist deze oplossing is voor jou bijzonder goed geschikt.

 

Daarnaast kan ik onmogelijk een waardeoordeel geven op hoe jij je geluidskwaiteit ervaart want wij hebben elkaars oren niet en ook hebben wij beiden niet samen in jouw auto gezeten om te ervaren wat jij hoort. Naast speakers zijn er tal van andere factoren die bepalen hoe iets klinkt, te beginnen bij de bron. 

 

Doe eerst eens een CD in je autoradio, of een USB-stick/mediaspeler die lossless audio kan spelen en oordeel dan nog eens. FM-radio en MP3's mag je niet gebruiken ter beoordeling van een geluidssysteem want er zit te weinig informatie in, waardoor je dus je systeem ook niet maximaal uitnut.

aangepast door Nietsnut
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Idd. Verschil tussen internet radio in mn B7 tov fm radio is enorm! Het beste is een .wav bestand of anders mp3 op 320. Is niet zo goed als .wav maar op de meeste auto audio installaties hoor je hiertussen weinig tot geen verschil.

 

De manier hoe @@Nietsnut dit aanpakt is denk ik de meest interessante, of een losse sub onder je stoel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@@Fopperr, dank je, mijn mening hierin is die jij als muziek-profi wellicht kan beamen:

* goede bron

* controleer of alles goed aangesloten is incl de fase

* alle geluidsafstelling op vlak

 

En dan proefluisteren en benoemen wat je wel en wat niet bevalt aan de installatie en van daaruit verdergaan. Martin, wat vind je zelf belangrijk in een installatie?

 

* hoeft niet superluid geef je aan

* bas ter ondersteuning

* hoog: relaxed, scherper, gematigd?

* stereobeeld: voor je voorraam? Hoe breed moet het zijn?

 

 

En niet geheel onbelangrijk, welke muziekstijlen luister je allemaal? En een klein detail, wat is je budget?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als ik dit nog even nalees lijkt het erop dat TS zijn voorspeakers misschien niet goed heeft aangesloten. @@Martin-highline, wil je voor de grap eens bij 1 basluidspreker in de voordeur de bekabeling omwisselen? Mag achter de radio of in de deur, ik vermoed dat jij last hebt van omgedraaide stekkers. Als dit het is ben je voor niets klaar.

 

En leg even uit wat je bedoelt met je subwoofer knop. Is dat de loudness of heb je 2 of 3 paar cinch uitgangen naar een versterker die de sub separaat kan aansturen? Die nu dus blijkbaar je composet in de deuren regelt.

aangepast door Nietsnut
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als ik dit nog even nalees lijkt het erop dat TS zijn voorspeakers misschien niet goed heeft aangesloten. @@Martin-highline, wil je voor de grap eens bij 1 basluidspreker in de voordeur de bekabeling omwisselen? Mag achter de radio of in de deur, ik vermoed dat jij last hebt van omgedraaide stekkers. Als dit het is ben je voor niets klaar.

Helaas ik heb ze laten uitmeten of hoe je dat ook zegt en ze zitten goed. Als ik ze omdraai scheelt het behoorlijk in geluid minder

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Idd, bron moet goed zijn en alle componenten in balans.

 

De zwakste schakel zal je geluidskwaliteit bepalen dus superdure componenten op een standaard vw audio installatie zal je niet perse gelukkig maken.

 

Wil je enkel een sub of een complete set? Ik weet niet of voor de 3bg zoiets als Dynaudio voor de B6 bestaat? Je zou kunnen overwegen om voor zo’n upgrade te kiezen. Deze sets zijn in balans en ingeregeld. Voor een B6/B7 ben je gebruikt zo’n €600 oid kwijt.

 

Als je het simpel wilt houden dan sub in reservewiel mits goed filter waar je je cross-over kunt bepalen. Deze zorgt ervoor dat de sub enkel sub weergeeft (x-over ergens richting 80hz, kan ook evt iets lager als de sub enkel “lucht” en dus druk moet geven.

 

Vergeet niet dat bij een extra subwoofer er ook van alles mee gaat bewegen. Wellicht beginnen de hokken erg te trillen oid. De hokken het volume van de sub miz niet beinvloeden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Qua muziek stijl is het heel erg divers, van de tegenwoordige hardstyle tot de oudere rock en roll .

 

Ik heb een head unit van Alpin, voorspeakers was een composet van phoenix gold. De audiospecialist beloofde me bijna gouden bergen met zuiverder, "harder" maar ook betere bas. Konden veel meer hebben. Eenmaal aangesloten kreeg ik bijna tranen in me ogen. Als ik de alpin op zeg maar volume 15 zette voorheen met de originele boxen was het een vol geluid. Nu miste ik aan de voorkant alles totaal. Nu met veel afstellen is het redelijk. Maar kom ik muziek tegen met meer bas of snelle beat dan hoor je achterkant veel beter.

 

Met dit commentaar naar de speciaal zaak geweest en die zeiden, ach de voorkant doet maar voor de show mee. Waarop ik dus melde van hoe zat het met de originele dan want dat was rondom perfect. Voor origineel dan hey. Kon die niks op vertellen. Kon me alleen advies geven dat de phoenix gold een kunstof conus heeft gekregen en dat die daardoor anders klinkt en minder vol. Wil ik de achterkant doen zal ik iets anders moeten gaan gebruiken. Heb dier duidelijk me ongenoegen over uitgesproken tegen hun en dat ik dus eigenlijk "belazerd" ben door verkeerds advies. Had alles duidelijk aangegeven wat ik wilde en wat ik verwacht.

 

Nu zijn me achterspeakers ook nagenoeg door gescheurd dus ook toe aan vervanging. Helaas nog geen geldboom gevonden dus budget is niet heel ruim maar als ik maar goed en duidelijk advies krijg van mensen die er idd verstand van hebben en weten wat ze doen. Dan kan ik er vanzelf naartoe werken, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd .

 

Sorry voor het hele verhaal maar dacht zal het beetje uitleggen.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Idd, bron moet goed zijn en alle componenten in balans.

 

De zwakste schakel zal je geluidskwaliteit bepalen dus superdure componenten op een standaard vw audio installatie zal je niet perse gelukkig maken.

 

Wil je enkel een sub of een complete set? Ik weet niet of voor de 3bg zoiets als Dynaudio voor de B6 bestaat? Je zou kunnen overwegen om voor zo’n upgrade te kiezen. Deze sets zijn in balans en ingeregeld. Voor een B6/B7 ben je gebruikt zo’n €600 oid kwijt.

 

Als je het simpel wilt houden dan sub in reservewiel mits goed filter waar je je cross-over kunt bepalen. Deze zorgt ervoor dat de sub enkel sub weergeeft (x-over ergens richting 80hz, kan ook evt iets lager als de sub enkel “lucht” en dus druk moet geven.

 

Vergeet niet dat bij een extra subwoofer er ook van alles mee gaat bewegen. Wellicht beginnen de hokken erg te trillen oid. De hokken het volume van de sub miz niet beinvloeden.

Ik heb een 3bg met een alpin radio . Heb ik al bijna 6 jaar . werkt perfect en stuurt standaard boxen goed aan.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als ik dit nog even nalees lijkt het erop dat TS zijn voorspeakers misschien niet goed heeft aangesloten. @@Martin-highline, wil je voor de grap eens bij 1 basluidspreker in de voordeur de bekabeling omwisselen? Mag achter de radio of in de deur, ik vermoed dat jij last hebt van omgedraaide stekkers. Als dit het is ben je voor niets klaar.

 

En leg even uit wat je bedoelt met je subwoofer knop. Is dat de loudness of heb je 2 of 3 paar cinch uitgangen naar een versterker die de sub separaat kan aansturen? Die nu dus blijkbaar je composet in de deuren regelt.

Ik heb aparte aansturing idd voor subwoofer en die zitten niet aangesloten op composet of achter

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Oja, meerdere soorten speakers met gelijk frequentie bereik kunnen fase problemen geven.

 

Zijn je huidige speakers wel goed aangesloten? Je zou een de kabels een kunnen omdraaien? Als je een fase probleem hebt kan het zijn dat bepaalde frequenties uitsterven of juist boosten.

Ja alles zit goed aangesloten, dat is doorgemeten.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ja alles zit goed aangesloten, dat is doorgemeten.

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Door hetzelfde bedrijf dat je deze set geleverd heeft?

 

Maar ik zou toch even de kabels wisselen. Just for sure. Kun je dat uitsluiten en helaas bevestigen dat je geld in iets gestoken hebt wat je niet had gekozen als je juist geinformeerd was geweest.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Kijk het gaat wel hard hoor maar mis volume, tevens ook bij hard gaan vind ik zuiverheid ook belangrijk. Had voorheen altijd een kist en aparte versterker maar dat is lastig met kooi. Dan moet ik elke keer als de kooi er een keer uit is dat er in zetten. Dat doe je 1 of 2 keer natuurlijk en dan ben je het ook zat .

 

 

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Martin, je bent belazerd door de leverancier want ze hebben er geen bal verstand van. Je voorspeakers zijn de belangrijkste speakers van je auto, de rest is opvulling. Stel; je gaat naar een concert toe als bezoeker (zet ik er specifiek bij ivm Fopperrrrr), waar komt de show vandaan? Juist.

Mocht je een beetje zelf willen doen zou ik alle bekabeling eens nalopen en desnoods opnieuw trekken maar eerst wil ik weten of je een externe versterker hebt. Ja of nee? Jouw composet verlangt naar +- 50 a 60 Watt minimaal en jouw autoradio levert 15 Watt, daar gaan je speakers niet veel mee doen. Daarnaast heb je een gevoeligheid (in dB per m) die bij 87 laag is en 93 hoog. Iedere 3 dB volume is een verdubbeling van het geluid, oftewel, hoe inefficienter je speakers zijn hoe meer versterkervermogen je nodig hebt en als je geen externe versterker hebt mis je dus power.

 

En verder wat Fopper zegt, wie heeft de bekabeling gecontroleerd? Dezelfde mensen die je dit geleverd hebben?

aangepast door Nietsnut
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Door hetzelfde bedrijf dat je deze set geleverd heeft?

 

Maar ik zou toch even de kabels wisselen. Just for sure. Kun je dat uitsluiten en helaas bevestigen dat je geld in iets gestoken hebt wat je niet had gekozen als je juist geinformeerd was geweest.

Heb ze bij een ander bedrijf laten doormeten en tevens bij me garage toen de deursloten vervangen werden gelijk de kabels eens gewisseld. Toen werd het gelijk 3 keer niks dus zat idd toch goed.

 

Ach is niet de 1e keer dat ik mis gekocht hen haha. Me xenon set ook 1 groot drama en ook daar zoek ik nog een oplossing voor

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Martin, je bent belazerd door de leverancier want ze hebben er geen bal verstand van. Je voorspeakers zijn de belangrijkste speakers van je auto, de rest is opvulling. Stel; je gaat naar een concert toe als bezoeker (zet ik er specifiek bij ivm Fopperrrrr), waar komt de show vandaan? Juist.

Mocht je een beetje zelf willen doen zou ik alle bekabeling eens nalopen en desnoods opnieuw trekken maar eerst wil ik weten of je een externe versterker hebt. Ja of nee? Jouw composet verlangt naar +- 50 a 60 Watt minimaal en jouw autoradio levert 15 Watt, daar gaan je speakers niet veel mee doen. Daarnaast heb je een gevoeligheid (in dB per m) die bij 87 laag is en 93 hoog. Iedere 3 dB volume is een verdubbeling van het geluid, oftewel, hoe inefficienter je speakers zijn hoe meer versterkervermogen je nodig hebt en als je geen externe versterker hebt mis je dus power.

Ja dat dacht ik dus ook dat voorkant het meeste doet. Ik heb geen externe versterker. Dit omdat ik dit toe nog toe niet echt nodig vond. Tot de voorkant kapot ging en dus vervangen moest worden. Mijn instelling is altijd, als je iets vervangt doe het dan gelijk goed en probeer te verbeteren. Helaas is dat dus niet gelukt

 

Verstuurd vanaf mijn SM-N910F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden