Ga naar inhoud

Carplay - Apple Jailbreak Status


thabomb

Aanbevolen berichten

Voor wie interesse heeft om binnenkort ook andere apps (waze, youtube, tomtom, google maps etc) dan standaard apps op Carplay te kunnen draaien kan dit topic interessant zijn/worden. bvb voor de RCD330.

 

Er zijn twee potentiële apps waarmee dit mogelijk zou kunnen zijn na een jailbreak. (openbreken van de software en toegang tot de bron) 

 

NGxplay: 

Carplay: (naam is nog niet bekend) 

 

Vooral die laatste lijkt mij veel belovend. (ik heb ook rechtstreeks contact met de ontwikkelaar, dus dicht bij het vuur)

 

De status nu is: er zijn semi jailbreaks (opnieuw activeren na elke reboot hopelijk wordt dit later beter) die ook echt werken. (zelf getest) echter missen die nog de essentiële onderdelen om derde partij apps/tweaks te kunnen installeren.

 

Pas op voor FAKE jailbreaks omdat veel mensen hiernaar opzoek zijn schieten de fake websites uit de grond met mogelijk een kapotte iphone tot gevolg. Mocht je besluiten hier iets mee te doen is alles op eigen risico!! wil je alvast je phone jailbreaken bekijk dan deze link op eigen risico: http://newosxbook.com/liberios/

 

Een bekend programmeur genaamd Jay Freeman AKA Saurik is de bedenker en schrijver van Cydia/substrate, dit is wat wij nodig hebben om tweaks als NGXplay te kunnen installeren.

Nu zou hij hier mee bezig zijn maar hij laat verder nog niets los, hier moeten we dus op wachten.

 

De huidige jailbreaks zijn geschikt voor alle iphones (vanaf 5s) met ios 11.1.2 of lager (maar wel in de 11 serie.)

Mijn advies als je dit ooit zou willen, niet updaten naar 11.2 of hoger gezien je nooit meer terug kan. 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@@LeovanderMeer Als Apple developers toegang zou geven tot de source en niet van de bizarre eisen zou stellen zouden programma's als die van Waze, Sygic etc zou dit gewoon out of de box werken. misschien dat het ooit nog gebeurd.

 

Mocht je nog ios 10 hebben is het wel al mogelijk. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@@LeovanderMeer Als Apple developers toegang zou geven tot de source en niet van de bizarre eisen zou stellen zouden programma's als die van Waze, Sygic etc zou dit gewoon out of de box werken. misschien dat het ooit nog gebeurd.

 

Mocht je nog ios 10 hebben is het wel al mogelijk.

Ja dat zou wel verstandig van Apple. Ik zit op 11.2.5 beta. Maar ik stop nu met updaten lol.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Apple is nogal van het “wij kunnen alles zelf”. In heel veel gevallen doen ze zaken erg goed, maar dit is idd een nadeel.

 

Ik twijfel een beetje om te jailbreaken. Vanaf april kan ik mijn abo verlengen en de X vind ik toch wel erg mooi (in abo valt hij qua prijs erg mee;-)). Maar om zo’n duur toestel meteen te jailbreaken (als een jailbreak beschikbaar is....). Ik weet het niet hoor. Wellicht niet voor een X maar een 7 gaan dan.

 

Desalniettemin zou een jailbreak niet nodig moeten zijn, carplay werkt met JB precies hoe je het graag zou willen. We gaan t meemaken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@@Fopperr Zal er aan liggen met welke ios versie de telefoon komt, de jailbreak die ik nu draai draait op alle toestellen en zeer stabiel.

Alleen heb er nu weinig aan, behalve dan dat hij nu niet meer update dat is nu geblokkeerd :) 

 

Zonder cydia zijn alle jailbreaks voor de meeste zinloos. 

Mocht je eindigen in een bootloop kan je via Itunes herstellen, alleen heb je dan automatisch de laatste versie en is het game over voor de JB.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu 11.0.3 en kan dus over. Vind het wel een groot risico om zelf te doen. Eens kijken hoe het precies werkt.

Jb is echt simpel @@Fopperr.

Ik doe het al sinds de iPhone 3g.

Vorige week nog de iPad 3 van mijn zoontje gedaan.

Die draait nog op ios 9.3.5

Als je hulp nodig hebt dan laat het maar weten.

Ik weet nog wat leuke tweaks voor de iPhone.

En goede repo’s.(dat zijn adressen die je nodig hebt in cydia om leuke dingen te installeren)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Op deze website kan je zien per iphone welke versie er nog door Apple digitaal wordt ondertekend, dus je kan nog downgraden zolang de versie groen is.

bvb van 11.2.1 naar 11.2

 

https://ipsw.me/#!/platform

 

Nu was het afgelopen week mogelijk alle versies te installeren door een foutje van Apple, alle files waren digitaal getekend waardoor sommige zelfs terug naar ios 10 konden of zelfs verder.

 

Helaas kwam voor mij dat nieuws een uur te laat om dat hier te delen, echter kan ik voor iedereen die op een jb zit te wachten zeggen NIET UPDATEN, en misschien downgraden zover als dat kan. en download gewoon voor de zekerheid ios 11.1.2 voor je telefoon, mocht het nog eens voorkomen dat die wel digitaal ondertekend wordt heb je hem al binnen en hoef je alleen maar de recovery te starten.

 

Er rommelt veel in de scene er is een nieuwe jailbreak die ook een soort van substrate ondersteund.

ook tweaks en thema;s installeren lukt al aardig, het is nog in beta en eigenlijk voor ontwikkelaars, helaas heeft de ontwikkelaar voor wat wij nodig hebben voor alsnog geen plannen hiermee iets te doen.

mocht je nieuwsgierig zin check dan https://coolstar.org/electra/ 

 

Van Saurik betreft Cydia is er alleen feedback dat hij er mee bezig is, verder laat hij niets los.

aangepast door thabomb
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden