Ga naar inhoud
  • 0

3C: Verwarming bijrijders zijde wordt niet warm


Boetiej

Vraag

Beste allemaal,

 

Sinds mei ben ik in het bezit van een Passat 3c 2.0 TDI CR 170 pk.

Sinds een paar weken is het natuurlijk wat kouder en daarbij viel het op dat de verwarming aan de rechter kant niet goed warm wordt. Links doet het prima.

Uiteraard heb ik even wat oude draadjes terug gelezen over stelmotoren die het begeven en temperatuur sensoren die defect zijn. Hier was mijn Hoop dan ook op gevestigd. Helaas blijkt dit het allemaal niet te zijn, bij uitlezen geen foutmelding op de stelmotoren en ook de temperatuursensoren geven netjes de juiste waardes aan. Dashboard kast nog uitgebouwd om de rechter stelmotor te bekijken maar die doet het gewoon netjes.

Uiteindelijk ten einde raad heb ik de auto naar een airco specialist gebracht, deze heeft alles nog eens opnieuw uitgelezen en komt tot dezelfde conclusie... het enige wat hij nog kan bedenken is dat de klep zelf binnenin het kachelhuis niet functioneert, danwel afgebroken is.

Ik kwam her en der nog wat tegen (niet persee bij Passat maar op algemeen Volkswagen forum) over foam wat op die kleppen zit en af zou kunnen brokkelen waardoor de klep niet meer goed afsluit en koude lucht blijft meeblazen.

Iemand enig idee of dit bij de Passat ook voorkomt, en of deze klep danwel foam bereikbaar is en te vervangen zonder het hele dashboard uit te moeten bouwen. Dat is namelijk het alternatief, iets wat mezelf waarschijnlijk niet gaat lukken en mijn portemonnee ook niet al te leuk vindt...

Alvast dank voor de reacties!

 

Groeten Bart

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden