Ga naar inhoud
  • 0

Hoeveel tankinhoud heeft passat


DoubleD2016

Vraag

Goedenavond,

 

Ik was in de veronderstelling dat een passat 3c 70 liter tankinhoud heeft. Ik haal dat bij lange niet. Als volgens de boordcomputer de tank zo goed als leeg is en ik vul em tot het zo ongeveer over de rand heen klotst dan zit ik nog maar op 62 liter. Het tankniveau metertje staat dan tussen het een na laatste en laatste streepje, dus ook die vind dat de tank niet vol is. Toch past er echt niks meer in.

 

Wat kan dat zijn?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik heb vorige woensdag 73 liter getankt en de tank was nog niet leeg, hij gaf nog 45 km bereik aan waardoor en nog minimaal 2 liter in zou moeten zitten op dat moment. Er zou dus 75 liter in kunnen af leeg. Prut ben ik niet bang voor want ik reinig mijn tank altijd bij aanschaf met Acticide en omdat er een zeef in de vlotter en er een brandstoffilter inzit voor de motor.

 

Mijn wagen is een 2013 2.0 TDi variant.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Tankinhoud wordt alleen maar minder. B8 heeft standaard nog maar 59 liter, en 65 liter bij een 4 motion. Met de B6/B7 kon ik regelmatig meer dan 1000km op een tank rijden, met de B8 kan ik dat gewoon helemaal vergeten. Dus op 1 tank naar Zuid-Frankrijk zit er niet meer in.

Idem voor het aantal km als het tanklampje gaat branden, voorheen gemakkelijk meer dan 100km, maar die gok neem ik tegenwoordig niet meer, echt binnen de 70km moet ik nu gaan tanken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
On 2-9-2020 at 08:00, JimyB said:

Van de week getankt, 63,4 liter ging er in, had nog een range van 20KM.
Nu even kijken hoe ver ik kom op een volle volle tank, wel E5/98 getankt natuurlijk.
 

Tank staat weer op 20km en heb al 912km gereden

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden