Ga naar inhoud
  • 0

DSG schiet te grof in vrijloop tijdens afremmen


MarcelTDI170

Vraag

Titel is misschien een beetje vaag, maar ik ga proberen het probleem goed uit te leggen. Binnenkort ga ik er ook samen met Matthijs naar kijken, maar misschien weet iemand op basis van de omschrijving al een mogelijke reden voor het probleem te noemen.

 

Het probleem: sinds kort remt mijn auto schokkerig/oncomfortabel af bij lage snelheid en dan vooral als hij koud is, maar het is ook te merken als hij warm is.

 

De omschrijving: als ik afrem vanaf bijvoorbeeld de 4e versnelling gaat hij naar z'n 3, daarna naar z'n 2. Tot daar aan toe gaat het allemaal aardig soepel. Daarna zakt het toerental in 2 tot zo een 1000 toeren en dan gaat de bak in vrijloop. Hier zit het probleem, want voordat hij in vrijloop gaat blijft de motor op 1000 toeren hangen. Dit resulteert in hard afremmen op de motor waardoor ik mijn rem een beetje los en dan ineens schiet hij in vrijloop en moet ik mijn rem ineens weer harder indrukken.

 

Dus afremmen voelt nu alsof ik vlak voor stilstand even hard de rem in druk (het afremmen op de motor), de rem ineens weer loslaat (het in vrijloop schieten) en dan weer indruk (ik die harder mijn rem indruk omdat de motor niet meer afremt) .. Niet echt lekker voor mezelf en de bijrijders ;] m'n zoontje van 3 zegt zelfs al: 'oh.. Papa doet hard remmen'.

 

Weet iemand waar dit aan kan liggen??

 

Verstuurd vanaf mijn SM-G930F met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0
17 uren geleden, Ozzy zei:

Als ze denkt dat ze het beter kan, dan moet je haar maar gaan laten rijden, probleem opgelost... :mrgreen:

Niet akkoord gaan met het product eigenschap verhaal. 

Haha ja dat zeg ik dus ook , ze wilt maar niet geloven dat het aan rem systeem ligt , tja vrouwen he ?

Nee , ga ik ook zeker niet doen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
12 hours ago, Vdub said:

er zit wel iets verschil in leeftijd/ontwikkeling tussen een Jetta DSG7 en een B8 DSG7.. maar idd is een producteigenschap..

Oke thanks , Ja dat ben ik wel met je eens maar er is dus niks aan te doen volgens jou? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden