Ga naar inhoud

CC opvolger staat in Genève


Schippersss

Aanbevolen berichten

Volkswagen heeft twee teaserfoto's vrijgegeven van de Arteon, de auto die de CC opvolgt.

 

kyay35xbm7ke_800.jpg

 

De vierdeurscoupé die in het Volkswagen-gamma boven de Passat staat, luistert voor de derde keer naar een nieuwe naam. Na de Passat CC en simpelweg de CC is het nu de beurt aan de Arteon. De onthulling vindt plaats tijdens de Autosalon van Genève, maar nu krijgen we al een stuk van de voor- en achterkant te zien.

 

Net als bij zijn voorgangers zijn de Passat-genen nadrukkelijk aanwezig, maar het is verder een volledig nieuw ontwerp. Aan de voorkant loopt de grille met de chromen lamellen in een soort wigvorm over in de led-koplampen. De grote achterlichten vertonen overeenkomsten met die van de coupés van Mercedes. Al met al lijkt het erop dat de auto het voorbeeld volgt van de Sport Coupé Concept GTE, die we bijna twee jaar geleden voorgeschoteld kregen.

 

Technische details blijven we je nog schuldig, maar op basis van spionagefoto's ziet het ernaar uit dat de Arteon iets groter wordt dan zijn voorganger. Het zou kunnen dat Volkswagen ons in de aanloop naar Genève nog meer van de Arteon laat zien, maar tussen 9 en 19 maart gaat het doek er echt vanaf. We wachten in spanning af.

 

http://www.autoweek.nl/nieuws/volkswagen-arteon-kijkt-om-de-hoek/

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Mooie auto geworden, hoewel ie bijna 1 op 1 overgenomen is van de GTE Concept uit 2015, alleen helaas het interieur niet.

Maar wat is VW denkende, om zo'n auto te presenteren met nagenoeg geen opties, zie al die lege knoppen rechts van de DSG pook  :stupids:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 months later...
  • 3 months later...

Vorige week ben ik met @@BlackPassatJunior in Emden geweest in de fabriek waar de Passat Limo, de Passat Variant en de Arteon wordt gemaakt. Ik vind hem nog steeds betoverend mooi. Er zijn heel bijzondere kleuren. Een donkerrode met hoogglansaccenten was wel erg sjiek, net als de donkerblauwe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden