Ga naar inhoud

Miljoenenfraude bij pon


Schippersss

Aanbevolen berichten

Personeel van autohandelaar en -importeur Pon heeft jarenlang buiten de boeken om machine-onderdelen van graafmachinefabrikant Caterpillar doorverkocht.

Met de verkoop via tussenpersonen zou naar schatting 75 miljoen euro zijn verdiend door Pon. Dat komt althans naar voren uit een schriftelijke verklaring van een betrokkene, die maandag door Het Financieele Dagblad online is gezet.

 

Met de doorverkoop van onderdelen werd valsheid in geschrifte gepleegd. Ook werden regels van Caterpillar overtreden, waardoor Pon forse boetes wegens contractbreuk van het Amerikaanse bedrijf kan krijgen. Pon was maandagochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

 

Pon, dat ook importeur van Volkswagens is, schikte onlangs met het Openbaar Ministerie (OM) in verband met een oude corruptieaffaire rond de inkoop van voertuigen door politie en Defensie. Acht medewerkers lieten zich fêteren door ambtenaren. Pon telde 12 miljoen euro neer om strafvervolging voor de onderneming af te kopen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden