Ga naar inhoud
  • 0

Water uit verlichting zonneklep bijrijder.


MiC2005

Vraag

Sinds kort heb ik last van waterdruppels die uit de verlichting vallen boven de zonneklep van de bijrijder tijdens regenbui terwijl de auto stil staat. Het was even zoeken waar zo'n sporadische druppel nou vandaan kwam maar ink ontdekte dat het ingeklapte make-up spiegeltje ook aardig vol zat met vocht. Lampje eruit geklikt en het was behoorlijk nat bovenop. Inmiddels heb ik het middenconsol waar de motor zit van het panoramadak openliggen en ben ik eens gaan kijken met een endoscoop. Eerst dacht ik dat het iets te maken had met de afvoerslangen maar dat loopt allemaal perfect weg door de deurstijlen en het water komt in een mooie straal bij de banden eruit. Na een regenbui lekt het dus. Ook stond er flink wat water bovenin het eerste gedeelte van de bekleding van het dak. Staat gewoon water in. Goed waterdicht zeg die dakbekleding. Als ik het dak open maak is de goot aan de kant van het voorraam droog. Aan de zijkanten iets nat. Geen vuil te zien bij de gaatjes en met een gieter loopt alles netjes weg door de slangetjes. Als het dak dicht is en ik giet water op het dak dan komen er druppels uit het gat dus er moet ergens een lek zijn. Met de camera zie ik geen druppels uit de aansluitingen komen dus geen lekkage bij die overgangen. Ik heb apart de dakrails nat gemaakt of het misschien daardoor naar binnen gaat maar dan blijft het droog binnen. Zover ik kan zien vallen de druppels net achter het lampje naar beneden. Dus richting dakraam. Het komt van een rand die daar net boven loopt. Ik kan daar weer boven niet kijken want dat is te smal voor de camera. Kun je net met je vingertoppen boven komen. Goed nat op die rand. Mijn camera past daar niet tussen. Heeft iemand een idee waar het lek zou kunnen zitten? Zelf denk ik aan de overgang van het metaal naar het rubber. Dus niet rubber naar dakraam. Maar ik weet niet hoe die rand en afvoerbak in elkaar zit. Enige tips hoe ik mijn vooronderzoek zou kunnen voortzetten zou fijn zijn. Daarna kan ik bij de garage exact aangeven waar het probleem zit. Kost die gasten ook zoveel tijd om dat te onderzoeken. Gaat om een Passat variant B7 uit 2012 met panoramisch dak en 3 punts dakrail. Achterop een haaievin antenne.

Alvast bedankt voor het meedenken,

 

Mic

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo. Ik heb een Passat uit 2012 met panoramadak, er was lekkage links en rechts. Helaas geen coulance ivm kilometerstand. Blijkbaar hoeft VW alleen in Amerika klantvriendelijk te zijn. Ik heb al eerder al lekkage gehad en dat kwam volgens dealer door geblokkeerde afvoer.

 

Ik zag bij mij ook water uit de openingen in de zwarte bak komen. Nu begrijp ik dat deze bak een dubbele bodem heeft. Doorlekken gebeurd als bovenin de bak de lasnaad loskomt. Natuurlijk zijn de gaatjes in de bak van onderaf al eens dichtgekit maar dat hielp alleen voor de lekage aan de linkse kant. Ik zie dat er alleen aan de rechterkant water onder het rubber naar voren loopt en die kant lekt. 

 

Mijn plan voor vandaag;

1. verwijderen of tie-wrappen van de windgeleider aan de voorzijde: als er echt een scheur zit in de bak, dan duwt de veer van de windgeleider deze scheur waarschijnlijk verder open als het dak gesloten is

2. Smeer de voorste hoeken tussen rubber en plastic bak dicht. Vocht dat tussen rubber naar voren loopt kan dan niet in het plafond weg.

3. Smeer de tussenruimte tussen rubber en plastic bak vol met vet om al het vocht tegen te houden dat naar voren wil lopen

4. Kit de randen in de plastic bak dicht. Ik zie geen scheur, maar je weet het nooit.

 

Ik hou jullie op de hoogte. 2100 euro is teveel geld om het niet te proberen.. 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Als je dan toch aan de kit moet... Tec7

heb het voor mn panorama dak in de caravan gebruikt. Monstergoedje. Droogt niet uit, blijft na jaren nog flexibel en is waterdicht, sterker nog, het is onder water aan te brengen.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hoi Allemaal,

 

In mijn zoektocht naar een oplossing voor mijn lekkende panorama dak ben ik onderstaande site tegen gekomen.

https://www.motor-talk.de/forum/panoramadach-undicht-rahmen-selbst-abdichten-t5968992.html

 

Ik ga beginnen met zijn tip zijkant Hemeltje en A stijl open, afvoer dichtmaken water in de goot en kijken of het aan de binnenkant gaat lekken.

 

Misschien hebben jullie er in jullie zoektocht ook wat aan.

 

Groet,

Hans

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hallo,

 

Nog even update nav mijn berichtje over het lekkende panoramadak. Het lijkt goed te werken. Twee forse regenbuien gehad zonder een natte A-stijl

 

Ik heb Bison Auto/marine uit een tube gebruikt.

 

De lekkage kon misschien tussen profiel van aluminum en het plastic komen. Die heb ik dus afgedicht. Ik had ook het vermoeden dat er water via dakrubber naar de voorste hoeken liep en dan via het hemeltje in. Daarom heb ik de open hoeken met de kit waterdicht gemaakt en wit vet tussen de rubbers gedaan. Ook de rubbers met silicone spray weer schoon en soepel gemaakt.

 

Wat niet is gelukt is de windstroomgeleider demonteren . Ik kan niet zien hoe deze los moet.

 

groeten Rene 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden