Ga naar inhoud
  • 0

Water uit verlichting zonneklep bijrijder.


MiC2005

Vraag

Sinds kort heb ik last van waterdruppels die uit de verlichting vallen boven de zonneklep van de bijrijder tijdens regenbui terwijl de auto stil staat. Het was even zoeken waar zo'n sporadische druppel nou vandaan kwam maar ink ontdekte dat het ingeklapte make-up spiegeltje ook aardig vol zat met vocht. Lampje eruit geklikt en het was behoorlijk nat bovenop. Inmiddels heb ik het middenconsol waar de motor zit van het panoramadak openliggen en ben ik eens gaan kijken met een endoscoop. Eerst dacht ik dat het iets te maken had met de afvoerslangen maar dat loopt allemaal perfect weg door de deurstijlen en het water komt in een mooie straal bij de banden eruit. Na een regenbui lekt het dus. Ook stond er flink wat water bovenin het eerste gedeelte van de bekleding van het dak. Staat gewoon water in. Goed waterdicht zeg die dakbekleding. Als ik het dak open maak is de goot aan de kant van het voorraam droog. Aan de zijkanten iets nat. Geen vuil te zien bij de gaatjes en met een gieter loopt alles netjes weg door de slangetjes. Als het dak dicht is en ik giet water op het dak dan komen er druppels uit het gat dus er moet ergens een lek zijn. Met de camera zie ik geen druppels uit de aansluitingen komen dus geen lekkage bij die overgangen. Ik heb apart de dakrails nat gemaakt of het misschien daardoor naar binnen gaat maar dan blijft het droog binnen. Zover ik kan zien vallen de druppels net achter het lampje naar beneden. Dus richting dakraam. Het komt van een rand die daar net boven loopt. Ik kan daar weer boven niet kijken want dat is te smal voor de camera. Kun je net met je vingertoppen boven komen. Goed nat op die rand. Mijn camera past daar niet tussen. Heeft iemand een idee waar het lek zou kunnen zitten? Zelf denk ik aan de overgang van het metaal naar het rubber. Dus niet rubber naar dakraam. Maar ik weet niet hoe die rand en afvoerbak in elkaar zit. Enige tips hoe ik mijn vooronderzoek zou kunnen voortzetten zou fijn zijn. Daarna kan ik bij de garage exact aangeven waar het probleem zit. Kost die gasten ook zoveel tijd om dat te onderzoeken. Gaat om een Passat variant B7 uit 2012 met panoramisch dak en 3 punts dakrail. Achterop een haaievin antenne.

Alvast bedankt voor het meedenken,

 

Mic

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik wil toch even overleggen wat het kost als ze dat voor mij ook doen. Misschien dat ze wat sterker staan richting VAG als er nu weer iemand is met hetzelfde probleem. Vreemde is dat er geen directe aanleiding voor de lekkage te vinden is. Ik kan dat echt niet uit staan. Kan ook te weing vet zijn op de rail zodat er makkelijker water in kan lopen. Ik ga echt door tot ik weet wat het is. Lotgenoten... melden aub  :wink:

aangepast door MiC2005
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@@Hendrik38 ik heb contact opgenomen met PON en ze hebben een case aangemaakt voor onderzoek. Ze verzamelen al dat soort klachten daar dus misschien een positief iets vanuit die hoek. 

Volgens mij echt een vreemde samenloop van omstandigheden maar juist zo interresant om erachter te komen wat de oorzaak is en hoe het op te lossen is.  

aangepast door MiC2005
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hallo

 

Vrijdag middag ben ik  gebeld om 17.00 uur dat ze de auto niet afkrijgen. Wat toch veel meer werk dan gedacht.

Shit dit wekend geen auto.  Maar van de andere kant ben ik blij dat ik een nieuw frame krijg.

 

Als ik morgen avond de auto thuis heb staan zeg ik welke VW garage mijn een nieuw dakraam frame heeft bezorgd.

 

 

 

 

gr Laurens

aangepast door laurens
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@@ka0191 kun jij eens een foto posten hoe je glas erbij ligt?

post-24257-0-40104400-1456157654_thumb.jpgpost-24257-0-65034900-1456157708_thumb.jpg

 

Beetje lastig fotograferen, je zou denken dat het een kit probleem betreft in de afdichting van de auto naar het frame.. Mijn raam lijkt redelijk af te sluiten als het dicht zit, lijkt weinig water doorheen te komen als het regent, Hoop dat de oorzaak snel gevonden wordt en het voor jullie wordt opgelost..

Grtzzzz willem

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hoi leden,

 

Ik heb inmiddels van PON gister een officiele brief gehad dat ik zelf maar de kosten moet betalen voor onderzoek en reparatie  :neutral:

Ondertussen heb ik wel met wat monteurs gesproken en heb vandaag de originele smeerpasta gekocht waarmee VW de geleiders smeert.

Het lijkt net een tube kit maar dan veel korter. Je hebt er ook echt een kitspuit voor nodig. Inhoud 160 gram en kost ruim 30 Euro (afzetters).

Het is grijs spul, reukloos en het partnummer is: G060751A2 

Vanavond heb ik eens lekker alle geleiders in het vet gezet want staan de geleiders lekker in het vet kan er ook geen water langs was het idee.

Tube is voor 1/3e leeg dus er is nog genoeg over voor nog eens 2x smeren.

We zullen eens kijken of dit helpt tegen het lekken. Let you know!

Als dit de oplossing is zou ik zeggen, goed vet houden!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Terug lekker tactloos van PON en raar dat de ene het volledige hersteld krijgt en de andere het zelf maar moet oplossen.

Ik hoop voor jou dat je verlost blijft van wateroverlast. Maar raar dat wat pasta ervoor moet zorgen dat het water buiten blijft. Zeker omdat de pasta niet blijvende is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden