Ga naar inhoud
  • 0

Deur Passat 3bg 2004 gaat niet open


villyman

Vraag

Goedemiddag allen,

 

Ik zit met een dringend probleem! Sedert een tijdje gaat de deur aan de bijrijderszijde niet meer op slot. Navraag leerde dat het wellicht een microswitch zou zijn en die heb ik ondertussen liggen. Gisteren kon mijn vrouw niet instappen en moest via de bestuurderszijde zo doorschuiven... beetje genant ...

 

Nu wil ik het deurpaneel losmaken en het slor openmaken (via de how-to) maar ik krijg de deur niet open! Normaal gezien- als de deur op slot zit - trek je éénmaal aan de binnenhendel om de deur te deblokkeren en nogmaals om ze te openen; dat deblokkeren lukt niet; telkens schiet het vergrendelingspinnetje terug naar beneden. Heb al het pinnetje vastgehouden terwijl ik de elektrische vergrendeling gebruik maar ook dan krijg ik de deur niet los. Kan er dus niet aan werken. Iemand een idee hoe ik die kan openen? Ik sta klaar om eraan te beginnen ...

 

Alvast bedankt voor het meedenken!

Tim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

22 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Zo nu en dan na ontgrendelen met afstandbediening proberen via buiten of binnenzijde. Staat ie binnen? Wellicht even buiten zetten (andere temperatuur). Klap geven op buitendeur ter hoogte van deurhendel en daarna met afstandsbediening weer ontgrendelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Worfje: De auto staat momenteel gewoon buiten.

Worst case lijkt me écht wel het allerlaatste; hopelijk komt het niet zover!

Het is dat ik in Eeklo, België, woon en dat Apeldoorn best ver is ...

Bestaat er geen overzicht met personen die over VCDS beschikken? Lijkt me het beste om te beginnen met proberen om die SAFE-functie uit te schakelen.

Zijn er mensen uit Vlaanderen die tegen betaling die functie kunnen uitschakelen?

Tim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Goedemiddag Wulfke!

Zelzate is écht wel dicht in de buurt!

Wanneer zou je een poging willen wagen?

 

Tim.

 

Is inderdaad niet zo ver uit de buurt,

Als je morgen tijd en zin hebt wil ik de laptop er wel eens aan hangen en kijken wat we kunnen doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hebben vandaag de passat eens aan de laptop gelegd en de fout in de deur kunnen resetten maar bij het ver- en ontgrendelen komt deze direct terug. Verder was er ook niet veel aan in te stellen enkel dat de sloten gelijk open of dicht gaan of selectief.

Wel via de measuring blocks gezien dat het falende slot op status SAFE blijft staan en de andere sloten mooi naar Locked of Unlocked gaan. De vraag is, hoe krijg je het slot uit die SAFE modus ?

Ook even met 2 een poging gedaan om de deur open te krijgen (trekken en ondertussen op vergrendelen en ontgrendelen drukken) maar deze heeft er geen zin in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@ Maurice: Wat bedoel je met " Deurpaneel met gesloten deur verwijderen"? Klinkt dat als "deurbekleding slopen"?

 

@ Worfje: Voorlopig zit een warme stalling er niet in ... Binnenkort (maand, misschien 2 ...) kan hij wél terug in een droge stalling maar die staat los van de woning en is dus niet warm.

Uw laatste opmerking is correct; bij het vergrendelen is de eerste beweging het neerwaarts bewegen van het pinnetje (deur op slot) en daarna de vergrendeling van dat pinnetje (zal de safe-modus zijn). Uit die safe-modus wil ik hem nu graag krijgen om de deur te kunnen openen ...

 

Er bestaan geen andere programma's die dieper kunnen graven dan een VCDS? Zoals Wulfke aangaf lukte het daar niet mee.

 

Bedankt om mee te denken!

 

Tim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hetzelfde heb ik ook gehad. Het was rechts achter en uiteindelijk heb ik van binnenuit de binnen bekleding zo netjes mogelijk gedemonteerd. Toen dat lukte heel rustig met een breekijzer de binnenplaat gebogen zodat je net bij het slot kan en zo kan zorgen dat de deur open gaat. Het is f kut, maar het kan. Nieuw slot op ebay gehaald voor 25 euro, ingebouwd en klaar :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

De bekleding van de achterste deuren lijken me net iets toegankelijker om los te halen met gesloten deur dan deze van de voor portieren. Deze zit namenlijk aan de kant van de voorruit nog achter een deel van het dashboard, wat open plooien er niet makkelijker op maakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Vandaag nog enkele tikken tegen de deur verkocht terwijl ik de ontgrendeling bediende doch helaas geen enkele verbetering...

Er bestaat geen ander diagnoseprogramma van vcds waarmee de vergrendeling of safe-mode kan worden omzeild of uitgeschakeld? Ik blijf eigenlijk hopen op een electronische oplossing ipv sloopwerk; interieur is antraciet leder en niet courant aan te geraken ingeval bvb een gesloopte deurbekleding ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Je geft al aan dat Apeldoorn te ver voor je is, maar zou het geen optie zijn om telefonisch te informeren?

De beste man is echt een specialist, misschien toch maar overwegen een rit eraan te wagen.

Ik ben bang dat je met slopen uiteindelijk veel duurder uit gaat komen. Als Frank hem niet open krijgt, krijgt alleen een breekijzer hem nog open. En daar zit je niet op te wachten.

 

Bel anders eerst Frank uit Apeldoorn

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
En als je de zitting van de achterbank weghaalt heb je ruimte zat.

 

Maar helaas is het het bijrijders portier die niet van het slot af wil.

 

Frank bellen, hij geeft wel aan of hij je kan helpen. Gisteren gaf hij aan dat hij de komende twee weken vol zit.

 

Bij mij ging hij plots open toen ik bezig was met de bekleding los te maken. Als je de stoel in de achterste stand zet kan je toch vanaf de rechterkant beginnen. Kant van dash zal moeilijk worden. De bovenkant kan je er ook overheen wippen. Je weet maar nooit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Vorige week moest ik naar de keuring en daar ontdekte men dat de deur geblokkeerd zat. Ik kan me niet herinneren dat men bij eerdere keuringen ooit de bestuurdersdeur opende maar ditmaal helaas wél. Afkeur, dus! Vandaar zat er opeens druk achter en contacteerde ik Frank ut Apeldoorn. Ik heb hem van vrijdagavond tot zondagmiddag een keer of 8 gebeld maar kreeg hem niet aan de lijn. Ook een mail of 4 en een SMS leverden geen afspraak op. Drukbezet man, wellicht.

Ik besloot om vrijdagavond de bestuurdersdeur te ontmantelen om een werkwijze te vinden om de bijrijdersdeur te openen. Deurbekleding eraf, raammechanisme met metalen plaat eruit evenals het slot maar ik zag niet hoe ik dat zou moeten doen  bij een gesloten deur zonder één en ander te slopen!

Zondagavond nog de rechter achterdeur gedemonteerd in een poging het stukje naast de buitenklink te demonteren in de hoop dat ik via dat gaatje met een platte schroevendraaier de deurslot manueel zou kunnen omzetten. Helaas heeft mijn originele slot geen sleuf die het andere slot dat ik kocht wél heeft ... Ik vond het een goede poging maar helaas...

 

Met een klein hartje de auto maandagavond gaan afzetten aan de VW-garage hier in Eeklo met de vraag om enkel de deur te openen en geen stukken te vervangen. Dinsdag kwam een telefoontje dat die deur open was en dat kostte mij 207 Euro, afstellen van de lichten inclusief. Ik was daar aanvankelijk niet erg over te spreken totdat ik merkte dat de beide panelen intact waren; zelfs de gaatjes onderaan het deurpaneel waren niet uitgescheurd en geen enkele clip was afgebroken!! Ik weet niet hoe men dat daar geflikt heeft (de mecanicien was al weg) maar in mijn ogen is het een top vakman!

 

Woensdagnamiddag de metalen plaat eruit, slot vervangen en alles terug mooi gemonteerd. 's Avonds ging mijn deur al niet meer open via de afstandsbediening!! Ik dacht dat ik GEK werd, maar gelukkig zat de deur niet geblokkeerd. Van binnenuit kreeg ik die manueel open en ook via de ontgrendelingsknop in de deur gaat ze na 2 keer duwen open. Sluiten gaat probleemloos, ook de anti-carjacksluiting werkt perfect, evenals het openen van alle deuren bij uittrekken van de sleutel. Enkel het ontgrendelen via de AB werkt dus niét! Ik vind het héél vervelend en vrees dat er toch ergens een elektrische hapering moet zitten; iemand een idee? Of moet de computer eerst worden gereset?

Ben er niet erg gerust in en vrees dat  de deur binnenkort opnieuw zal blokkeren ...

 

Nog een prettige avond!

 

Tim.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden