Ga naar inhoud

Volkswagen parkeert nieuwe Passat onder doek


Schippersss

Aanbevolen berichten

Volkswagen zal op 3 juli de nieuwe Passat onder het doek vandaan toveren. Vandaag is een foto opgedoken waarop de nieuwe D-segmenter z'n tijdelijke stoffen jas nog aanheeft.

 

m1myoaiblplw.jpg

 

Amerikaanse media hebben een afbeelding in handen gekregen van wat lijkt op de nieuwe Volkswagen Passat. De D-segmenter staat onder een doek en laat de indeling van z'n koplampunits, de grille en de kenmerkende vouw over de zijkant doorschemeren.

 

De achtste generatie van de Passat zal vanbuiten niet wereldschokkend afwijken van wat we momenteel bij Volkswagen zien. Onderhuids zal de nuchtere Duitser wel degelijk innoveren. Zo meldden we eerder al dat hij onder andere Emergency Assist meekrijgt - een systeem dat de controle over de auto overneemt als de bestuurder daartoe zelf niet meer in staat is. Het systeem is een aanvulling op Adaptive Cruise Control en Lane Assist. Met behulp van E-Call worden de hulpdiensten ingeschakeld.

 

Uiteraard zal de nieuwe Passat profiteren van de voordelen van het MQB-platform, wat ongetwijfeld z'n uitwerking zal hebben op de beenruimte achterin. Bovendien wordt-ie zo'n 85 kilo lichter dan z'n voorganger. Nieuw is de komst van de 2,0-liter biturbo TDI met 240 pk en maar liefst 500 Nm koppel. Later zal een hybride-exemplaar z'n intrede doen. Deze beschikt over een 156 pk sterke TSI-krachtbron, die gekoppeld is aan een 109 pk sterke elektromotor, die het totale systeemvermogen op 211 pk brengt. In Parijs zal de nieuweling z'n debuut beleven, in november wordt hij bij de dealers verwacht.

 

Bron:Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden