Ga naar inhoud
  • 0

Aircopomp vastgelopen


Gast Maikie

Vraag

Hoi Allen,

 

Al sinds enkele maanden is mijn aircopomp overleden, ik heb hier tot op heden nog niets aan gedaan omdat ik van veel mensen heb vernomen dat dit een erg dure grap is en ik vind de auto dit misschien niet meer waard om te maken. Het gaat om een passat 3c uit 2006.

 

Toen ik de auto kocht was de pomp al kapot, ik wist niet meteen waar ik op moest letten en dacht niet meteen aan de pomp, later bleek dat je kan zien dat hij is vastgelopen als de breekplaat kapot is, dit is bij mij ook het geval en de pomp zit muurvast.

 

Heeft er iemand ervaring met een vastgelopen aircopomp op een passat 3c? Heb je hem laten maken? Waar en wat waren ongeveer de kosten? De reden waarom ik hele hoge prijzen heb gehoord is omdat ze allemaal zeggen dat het systeem helemaal gespoeld moet worden en dat niet alleen de pomp maar ook nog een hoop toebehoren vervangen moeten worden.

 

Ik ben eens benieuwd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

7 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Meestal moet wel het hele systeem vervangen worden. Als ie is vastgelopen betekend dat er iets elkaar heeft geraakt wat dus meestal metaal is. Deze snippers zitten dan in je systeem en slopen de volgende compressor ook weer.

Hij kan ook zijn vastgelopen omdat het systeem lek is, er komt dan lucht en vocht (corrosie) binnen wat uiteindelijk ook funest is.

 

Wil je de meeste garantie dat ie bij reparatie ook heel blijft dan moeten alle leidingen gespoeld worden, de orifice (of ventiel ligt aan het type) vervangen.

Filer/droger (zit volgens mij in een cartrigde in de radiateur opgenomen --->> weet ik niet zeker) ook vervangen. Uiteraard de compressor vervangen.

Alles goed vacumeren en vullen met koelmiddel en olie.

 

Ik wil je vast waarschuwen dat een halve reparatie misschien in het eerste ogenblik geslaagd lijkt omdat ie koelt, maar later toch weer voor problemen kan zorgen.

Ga echt naar een specialist op koelgebied.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Ga naar een aircoboer kost je de helft van een dealer.

Aircopomp kost iets van 300€ reken voor alles pomp reinigen en vullen +- 500€

Bij dealer zit je al gauw over de 1000€ -was toch in mijn geval in Belgie-

 

 

Of naar vagtechniek rijden, ik was voor een nieuwe pomp incl vullen reinigen en montage, €675 kwijt ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

De schade kan meevallen.. bij mij waren alleen de lagers van de pomp eruit gedraaid. De pomp is toen vervangen en de airco is gereinigd en opnieuw afgevuld. Wat het gekost heeft weet ik niet, viel binnen de garantie. Hij doet het nu al weer een jaar perfect. Ik zou Van Veen eens bellen, de prijzen zijn goed en de service super.

 

Zijlstraat 3 5305 EE Zuilichem

0418 673 026

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

675 valt op zich nog mee. Ik had 1000+ verwacht. Ik wist niet dat ze dit bij vagtechniek ook konden, het spoelen is toch een vrij gespecialiseerd werkje? Heb daar altijd al een keer naartoe gewild, en als ik de passat hou dan wil ze meteen een kleine beurt laten geven

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden