Ga naar inhoud
  • 0

Motor valt uit tijdens rijden HELP!


Gerritp

Vraag

Beste

 

Ik heb vandaag tijdens het rijden een rare ervaring gehad, ik reed gewoon rechtdoor op een weg met een 70 km of zoiets en zo ineens viel mijn motor volledig uit. Zonder stotteren of wat dan ook, gewoon ineens uit!!!

 

Daarna weer gestart en toen was alles goed, accu was ook niet leeg, want de motor startte prima,....dit is nu de derde keer in ong. twee maanden dat tijdens het rijden zonder aanleiding de motor helemaal uitvalt midden op de weg! Heeft iemand van jullie enig idee waar dit aan zou kunnen liggen?

 

De auto gaat waarschijnlijk morgen naar de monteur, maar ik heb geen idee waar hij moet beginnen met zoeken naar het probleem,......graag jullie hulp!

 

Alvast bedankt!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0

Het lampje van de accu brand op het dashboard als de auto is uitgevallen, volgens mij werken de lichten e.d. nog wel allemaal. Zo gauw ik herstart kan ik gelijk weer verder rijden zonder problemen, ik merk geen gestotter voordat ie afslaat, het is echt ineens bam uit!!

 

Het is tot op heden alleen voorgekomen bij rijden op lpg. Ik rij vrijwel nooit op benzine.

 

Wat wel opvalt is dat sinds de accu ontkoppeld is geweest (voor schoonmaken accubak i.v.m. lekkage) en later is de minpool van de accu nog een keer losgeweest voor het heraansluiten van een van de voorstoelen (en airbag), en sindsdiens is het nu vier keer in 2 a 3 maanden voorgekomen dat de auto tijdens het rijden uitvalt!!

 

Even een ander vraagje tussendoor, is het mogelijk dat de auto op stuurslot springt als de motor uitvalt of niet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik heb er zelf nog even over nagedacht, en omdat mijn auto zo ineens zonder stotteren uitvalt en gelijk daarna weer goed start zou ik toch denken dat er ergens iets van een massakabel zit die even geen goed contact maakt of wellicht een relais? Als het een probleem met brandstof toevoer zou zijn, dan moet de auto toch eerst wat stotteren, en dan zou starten toch ook moeilijker moeten gaan??

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Mijn monteur belde me vandaag en kon helaas niets vinden,....de auto loopt prima verder, alleen valt ie dus zonder aanwijsbare reden af en toe (1 keer per 1000 km ong.) uit! Echt balen, als er iets is waar ik een hekel aan heb is het dat je weet dat er iets niet in orde is met je auto,....probeer er maar eens achter te komen wat het is in zo'n geval.

 

Als ik de computer laat uitlezen, is er dan mogelijkheid dat hieruit het probleem naar voren komt of niet? Ik heb verder geen enkele foutmelding gekregen, maar als ik hierdoor de oorzaak kan vinden is het wellicht de moeite en het geld waard...?

 

:(

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Vreemd, aan de elektriciteit lijkt het niet te liggen, zoals je het beschrijft.

Lijkt op een storing in je gassysteem, waardoor ineens de gastoevoer wordt geblokkeerd.

Kan daar iets inzitten dat zich ophoopt en zo de storing geeft of wellicht een relais of kabelbreuk dat aan het gassysteem is gerelateerd?

Zou een monteur toch moeten weten/uitzoeken.

Een tijdje op benzine rijden lijkt me een goeie tip. Als de storing dan uitblijft, is het al een stuk gerichter zoeken.

Succes!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ben vandaag bij de lpg specialist geweest en er bleek een nippel van de luchtbuis (die luchtbuis waar de lmm zit) lek te zijn, deze was afgebroken, hier werd dus valse lucht gezogen, deze verbinding was met tape dichtgemaakt, maar de tape was losgekomen,....mogelijk zou dit een oorzaak kunnen zijn van het probleem met uitvallen,....er wordt een nieuwe luchtbuis besteld, dat is dat middelste stuk zeg maar tussen de twee klemmen, vandaag wordt ik terug gebeld over wat dat moet gaan kosten.

 

Verder bleek dat de motor te arm liep op lpg, het enige wat hieraan te doen was volgens de garage was de injectoren vervangen, deze zijn 79 per struk dus met montage zat ik dan op ong. 550 Euro,...:( Het arm lopen schijnt niet goed te zijn, maar aan de andere kant denk ik dan de motor loopt al zo lang arm dat als het schade zou doen deze schade al gedaan is, het is daarom voor mij logischer om nog 20/30K door te rijden en dan de lpg injectoren te vervangen want die paar duizend extra km zullen het toch ook niet meer maken of breken....?? De auto loopt verder goed dus ik zie geen aanleiding om nu asap de lpg injectoren te vervangen en ik moet eerlijk zeggen dat ik op het moment die reparatie van 550 euro ook niet kan gebruiken,....

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Het gevaar van een langdurig te arm mengsel is dat er gaten in je cilinders kunnen branden. Zeker bij gas.

Je zou eigenlijk eens met een endoscoop in de cilinders moeten kijken om te kunnen beoordelen of zo'n proces al bezig is of niet, als je met een gerust hart zo verder wilt kunnen blijven rijden.

Ik zou de gok niet (langdurig) nemen, ervan uitgaand dat het arme mengsel niet het gevolg was van de lekkende nippel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik weet het niet precies, maar de injectoren kosten 79 per stuk dus dat is samen al 360 euro, dan zit er nog een paar uurtjes werk in....het bedrag van 550 euro was een schatting, maar tegenwoordig rekenen ze toch snel 70 euro per uur bij een garage, dus een uurtje of 3/4 zal het wel kosten blijkbaar.

 

Maar ik kan natuurlijk voor de zekerheid ook nog wat andere lpg garages bijlangs bellen voor een prijsopgaaf,....

 

Wat betreft de injectoren, ik heb laatst nog gebeld met de garage en de man zei dat het op zich geen kwaad kon voor de motor omdat de computer de injectoren wel aanpast, maar de hoeveelheid aanpassing ligt boven wat het zou moeten zijn, en daaruit blijkt dat de injectoren te arm zijn afgesteld aldus de garage.

 

Ik heb eigenlijk zoiets van; de auto loopt prima, geen haperingen of vermogensverlies voor zover ik kan merken en zolang de auto goed loopt kunnen de injectoren volgens mij wel blijven zitten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden