Ga naar inhoud
  • 0

RNS 510 navigatiebeschermer is leverbaar!


Passat-Fanaat

Vraag

Beste mensen,

 

Eindelijk, eindelijk kan ik jullie updaten over het systeem dat je RNS 510 navigatiesysteem beschermt tegen diefstal.

Het is gelukt. De beschermer is vanaf vandaag te bestellen bij de dealer.

 

Hoe is de beschermer tot stand gekomen?

Ik heb medio december 2009 een uitvinding gedaan die samen met PON verder is ontwikkeld.

Hierbij heeft PON alle mogelijke medewerking gegeven; zij wilden het probleem ook zo snel mogelijk oplossen.

 

Waarom heeft het zo lang geduurd?

Dat had drie belangrijke oorzaken:

- Er zijn verschillende sterkte-tests uitgevoerd in samenwerking met PON. Pas na verschillende tests waren we echt tevreden over de inbraakwerende werking.

- De beschermer moest ergonomisch en mooi worden vormgegeven en zeer precies passen. Dat vereiste geavanceerde techniek en meerdere prototypes.

- Voor de beschermer is patent aangevraagd. Dat kost tijd en vereist radiostilte. Ik kon dus niet eerder communiceren over welke vordering dan ook.

 

Voor welke auto's is de beschermer nu beschikbaar?

Op dit moment is de beschermer beschikbaar voor de VW Passat (v.a. 2005) en de VW Golf VI.

PON heeft aangegeven dat de komende maanden ook beschermers voor alle andere VW-modellen worden ontwikkeld.

Dan volgen ook beschermers voor SEAT en Skoda. Hier hoeven alleen de bevestigingspunten voor te worden ontwikkeld, wat veel minder tijd kost dan de beschermer zelf.

 

Hoe kom ik aan een beschermer?

Vanaf vandaag is de beschermer te bestellen bij de VW-dealers. Zij zijn gisteren geïnformeerd over de beschermer. Er is ook informatie verstrekt aan enkele fleetowners van leasemaatschappijen. Inbouw moet plaatsvinden door de dealer. Dat is zelf nauwelijks te doen. Is echt precisiewerk, de dealer heeft hier (speciaal) gereedschap voor.

 

Wat gaat de beschermer ongeveer kosten?

PON heeft aangegeven dat de beschermer tegen kostprijs wordt geleverd. Reken op ongeveer EUR 200,-- inclusief inbouw door de dealer.

 

Hoe werkt de beschermer?

De beschermer bestaat uit een mooi vormgegeven zwarte metalen kap. Hij kan eenvoudig op vier stalen 'paddestoeltjes' worden geschoven die in het dashboard zijn aangebracht.

Deze paddestoeltjes zijn met een slim systeem zeer vast gemonteerd in het dashboard. De kap bedekt het navigatiesysteem volledig en wordt met een sleuteltje op slot gedaan.

Monteren of losmaken van de kap kost slechts enkele seconden. De kap kan opgeborgen worden in je portiervak. Je dashboard of je navigatiesysteem beschadigen niet bij monteren of losmaken. Je navigatiesysteem / radio / DVD speler kan gewoon blijven werken, zelfs als je de kap laat zitten tijdens de rit (dan bediening via het stuurwiel).

 

Beschermt dit systeem werkelijk afdoende?

Volmondig: JA.

De beschermer is bestand tegen boren, slijpen, schroevendraaiers, breekijzers, etc.

Samen met PON zijn zeer grove en brute slooptests uitgevoerd: Hij gaat niet stuk. Je navigatiesysteem is niet toegankelijk.

Het gehele systeem, de beschermer, de bevestigingspunten en het slot zijn van topkwaliteit en worden in Nederland geproduceerd.

Bovendien is je navigatiesysteem volledig afgedekt, dus van buiten is wel te zien dat de beschermer aangebracht is, maar niet welk systeem erachter zit.

 

Is er al praktijkervaring opgedaan?

Ja, het prototype is drie weken geleden in mijn auto ingebouwd.

Het werkt perfect.

 

Zijn er foto's?

Ja, ik heb er twee toegevoegd, van de vier (sierlijk vormgegeven) bevestigingspunten ('paddestoeltjes') en van de gemonteerde beschermer.

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Uitvinder

post-9415-1423825003,276_thumb.jpg

post-9415-1423825003,4323_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0
Hallo Jeroen Passat Fanaat.

 

Ik heb een golf VI met de RNS 510, 1 keer gestolen, 1 keer geprobeerd maar toen zat ie vastgekit en met 1 weg schroeven + alarm. Dat was iets te veel voor de dieven.

 

Enfin, nu heb ik de navi lock ook laten installeren en dat duurde echt heel erg lang (meer dan 4 uur). Als ik nu kijk is zijn de paddenstoelen een beetje slordig gemonteerd en hebben de de kap van de navi lock op geboord zodat hij past. Staat dit ook zo in de installatie handleiding? Hoort dit?

 

Gr, Mike

 

Hallo Mike,

Het is overduidelijk dat dat niet zo hoort. Een speciale boormal zorgt voor een zeer precieze plaatsbepaling voor de boorgaatjes, zodat de paddestoeltjes precies op de goede plaakts passen en de beschermkap er zonder weerstand overheen past. Ook de onderliggende stalen balkjes die de bevestiging met het dashboard verzorgen passen heel precies.

Verder mag het kunststof beschermraampje om je RNS 510 niet beschadigd zijn.

 

Het lijkt er sterk op dat de inbouw niet professioneel is uitgevoerd. Ik adviseer je ermee terug te gaan, want dit is duidelijk niet zoals het hoort.

 

Groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Hi Jeroen,

 

Vanmorgen gebeld met de dealer, die kwam eerst met een smoesje dat het misschien door het vastkitten van het systeem niet lekker zat (oftewel het is mijn schuld).

 

Ik zou langs komen en toen ik daar stond kwam hij meteen met het bericht dat als ik het niet goed vind dat ze alles opnieuw bestellen en monteren. Dus het frame, plastic kap en een navi lock. Goede oplossing van de VW dealer in R`dam.

 

Hij wist mij te vertellen dat een andere man zonder alarm met navilock was binnen gekomen met een ingebroken passat. Dashboard kapot en de navi lock ook maar de rns 510 zat er nog braaf in :).

 

Toch nog een paar pics;

334u42b.jpg

tajafk.jpg

1581glj.jpg

2mnpq8z.jpg

 

Bedankt voor de reply.

 

Gr,

 

Mike 'Golf-Fanaat' :)

1.4 Tsi, highline, exec. plus, dynamic & DSG

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@Mike 'Golf-Fanaat',

 

Prima oplossing. Zoals jouw foto's duidelijk laten zien is de inbouw niet goed gegaan. De inkepingen in de RNS Navi Lock waar de paddestoeltjes in passen, moeten onbeschadigd zijn. Professioneel dat jouw dealer het zo heeft opgelost.

 

Grtz,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

ik denk persoonlijk zilver... weet ook niet hoe lang zwart ook zwart blijft aangezien de beschermer iedere keer over die paddestoeltjes schuift...

 

Denk ook dat dit er veel chiquer uit ziet dan zwarte op dat noten.... (of gewoon een geborsteld ALU decor aanschaffen)... Maar daar ben ik zelf ook al enige tijd mee bezig :wink:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik denk dat ik de keus maar tot het laatste moment uitstel ;)

 

Voordat ik trouwens overga tot bestellen (wil dit deze week nog wel doen), ik heb geen RNS 510 maar een Pioneer systeem.

Hoe kom ik erachter of dit gaat passen? Is er misschien ergens een lijst met systemen waarop de navilock al is gemonteerd en dus past?

En zoniet, misschien een idee om zo'n lijst op te zetten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Passat-vrienden,

 

De paddestoeltjes zijn inmiddels zowel in zilver als in zwart leverbaar. Die laatste versie blijft ook zwart; ze zijn niet geschilderd.

De RNS Navi Lock is oorspronkelijk ontworpen ter bescherming van de RNS 310 en RNS 510, maar past voor 2DIN systemen.

Ook andere merken die het 2DIN inbouw-formaat hebben, kunnen er dus door beschermd worden.

 

Controleer dit voor de zekerheid wel even bij je VW-dealer. Met name de hoogte van de draaiknopjes mogen niet hoger zijn dat die van de RNS-versies.

 

Groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Heb sinds vandaag de Navi lock en moet zeggen dat het er wel echt gelikt uitziet wat betreft constructie.

Hier moet mijn RNS510 wel veilig achter zijn!!

 

Wel jammer van die paddestoeltjes (cosmetisch gezien) maar beter dat dan mijn radio weg.

 

Beste ontwerper(s) proficiat, zeer mooi gedaan!! :wink:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@Sjolmers: De navi-lock wordt 100% zeker binnenkort ook voor de Touran geleverd.

Ik heb afgelopen week nog zowel met PON als met de fabrikant contact gehad, en de technische ontwikkeling voor o.a. de Touran is klaar.

Hij komt dus zeker op de markt. Dat had eigenlijk al in december moeten zijn gebeurd, maar heeft kennelijk enige vertraging opgelopen.

Wellicht kun je zelf ook even met PON contact zoeken om het leverschema na te vragen.

 

Ik heb begrepen dat er binnenkort zelfs displays (!!) bij de dealers komen te staan waarop de RNS Navi Lock wordt getoond. Dan kan iedereen hem van dichtbij bekijken en zelf proberen hoe hij werkt. Ik hoop je vraag hiermee beantwoord te hebben.

 

Groet,

 

Jeroen 'Passat Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Beste Heren,

 

Vandaag heb ik een Navi-lock opgehaald en gemonteerd op een golf 6.

Ben onder de indruk van het geheel en materiaal. Ben er zeker van dat als ze mijn RNS510 willen stelen er gratis een groot stuk dashboard mee uitgezaagd moet worden.... (kost tijd, dus hopen dat ze een ander vinden....)

 

Waar ik wel mee zit is dat de deksel (cq beschermkap) strak tegen het dashboard zit. Prima ter voorkoming van schroevendraaiers en ander gereedschap om er tussen te steken, alleen voor mij is het nadeel dat er nu krassen op op het dashboard komen.

 

Eigenlijk zijn in mijn geval de 'paddestoeltjes' (mooi zwart overigens) iets te kort. Morgen ga ik onderzoeken of een paar vulringtjes achter het frontje gemonteerd genoeg zal helpen.

 

Iemand hetzelfde probleem?

 

groeten,

 

Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
de doe-het-zelver :wink: maar mooi balen.

 

Hoe bedoel je? Ik heb de gebruiksaanwijzing gevolgd.... en technisch gezien kan er niets aan de maatvoering aangepast worden.

Het feit dat een post na jou over 'stoffen' spul heeft blijkt al dat ik niet de enige ben en er wellicht een modificatie aan zit te komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

dat was maar een grapje.... heb werkelijk geen flauw idee hoe de navi beschermer geplaatst wordt/hoort te worden.

 

Scheelt dat nog veel eigenlijk? Tussen de navilock los of met montage?

 

Neem aan dat idd meerderen dit probleem hebben, zal vast snel een oplossing voor komen. Mocht vw je dashboard niet vergoeden... op ebay vind je de alu geborstelde delen rondom navi voor€22,50. Dat gaat dus nog wel...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Volgens mij is elke VW dealer in Nederland leverancier van de Navilock en kan deze daar ingebouwd worden.

 

In Bergen op Zoom is de dealer, Auto Borchwerf op de Steenspil 40.

Telefoonnummer 0031(0)164650230.

 

Zou ze voor de zekerheid wel even bellen van te voren voordat je zo voor niks daarheen rijdt!

 

Suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

@Wulfke en anderen: PON, de fabrikant en ik zijn inmiddels ook bezig om levering van de RNS Navi Lock in het buitenland mogelijk te maken.

De acties op dit terrein worden wat concreter, ondermeer voor België. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit dan via PON gaat lopen, of dat de fabrikant zelf de contacten met de buitenlandse importeurs gaat verzorgen. Zodra hier meer over te melden is, zal ik dat via dit forum doen.

 

Tot die tijd wordt -zoals dim70 heeft aangegeven- de RNS Navi Lock bij elke Nederlandse VW-dealer geleverd en ingebouwd.

 

Grtz,

 

Jeroen 'Passat Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
@Wulfke en anderen: PON, de fabrikant en ik zijn inmiddels ook bezig om levering van de RNS Navi Lock in het buitenland mogelijk te maken.

De acties op dit terrein worden wat concreter, ondermeer voor België. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit dan via PON gaat lopen, of dat de fabrikant zelf de contacten met de buitenlandse importeurs gaat verzorgen. Zodra hier meer over te melden is, zal ik dat via dit forum doen.

 

Tot die tijd wordt -zoals dim70 heeft aangegeven- de RNS Navi Lock bij elke Nederlandse VW-dealer geleverd en ingebouwd.

 

Grtz,

 

Jeroen 'Passat Fanaat'

 

Hi Jeroen,

 

Is jullie het 'krassen op dashboard' probleem bekend?

Kan ik nog iets betekenen? Foto's misschien?

 

Verder top spul! (ik slaap heerlijk!)

(Ook de verzekering verteld over het bestaan van deze constructie, al waren ze hier nog niet gevoelig voor, komt wel!)

 

gr,

 

Jeroen

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
@Wulfke en anderen: PON, de fabrikant en ik zijn inmiddels ook bezig om levering van de RNS Navi Lock in het buitenland mogelijk te maken.

De acties op dit terrein worden wat concreter, ondermeer voor België. Het is nog niet helemaal duidelijk of dit dan via PON gaat lopen, of dat de fabrikant zelf de contacten met de buitenlandse importeurs gaat verzorgen. Zodra hier meer over te melden is, zal ik dat via dit forum doen.

 

Tot die tijd wordt -zoals dim70 heeft aangegeven- de RNS Navi Lock bij elke Nederlandse VW-dealer geleverd en ingebouwd.

 

Grtz,

 

Jeroen 'Passat Fanaat'

 

Hi Jeroen,

 

Is jullie het 'krassen op dashboard' probleem bekend?

Kan ik nog iets betekenen? Foto's misschien?

 

Verder top spul! (ik slaap heerlijk!)

(Ook de verzekering verteld over het bestaan van deze constructie, al waren ze hier nog niet gevoelig voor, komt wel!)

 

gr,

 

Jeroen

 

@Bignose: Yes, foto's zijn meer dan welkom. De paddestoeltjes zijn zo ontworpen dat er een minimale afstand blijft bestaan tussen de RNS Navi Lock en het kunststof raampje rondom je RNS-systeem. Te klein om er iets tussen te krijgen, zoals een schroevendraaier, en te groot om beschadigingen te geven aan het afdekraam. Wellicht dat de inbouw niet secuur genoeg is uitgevoerd, maar aanvullende foto's helpen ons wel. Stuur anders ff een PB,

 

Groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden