Ga naar inhoud
  • 0

RNS 510 navigatiebeschermer is leverbaar!


Passat-Fanaat

Vraag

Beste mensen,

 

Eindelijk, eindelijk kan ik jullie updaten over het systeem dat je RNS 510 navigatiesysteem beschermt tegen diefstal.

Het is gelukt. De beschermer is vanaf vandaag te bestellen bij de dealer.

 

Hoe is de beschermer tot stand gekomen?

Ik heb medio december 2009 een uitvinding gedaan die samen met PON verder is ontwikkeld.

Hierbij heeft PON alle mogelijke medewerking gegeven; zij wilden het probleem ook zo snel mogelijk oplossen.

 

Waarom heeft het zo lang geduurd?

Dat had drie belangrijke oorzaken:

- Er zijn verschillende sterkte-tests uitgevoerd in samenwerking met PON. Pas na verschillende tests waren we echt tevreden over de inbraakwerende werking.

- De beschermer moest ergonomisch en mooi worden vormgegeven en zeer precies passen. Dat vereiste geavanceerde techniek en meerdere prototypes.

- Voor de beschermer is patent aangevraagd. Dat kost tijd en vereist radiostilte. Ik kon dus niet eerder communiceren over welke vordering dan ook.

 

Voor welke auto's is de beschermer nu beschikbaar?

Op dit moment is de beschermer beschikbaar voor de VW Passat (v.a. 2005) en de VW Golf VI.

PON heeft aangegeven dat de komende maanden ook beschermers voor alle andere VW-modellen worden ontwikkeld.

Dan volgen ook beschermers voor SEAT en Skoda. Hier hoeven alleen de bevestigingspunten voor te worden ontwikkeld, wat veel minder tijd kost dan de beschermer zelf.

 

Hoe kom ik aan een beschermer?

Vanaf vandaag is de beschermer te bestellen bij de VW-dealers. Zij zijn gisteren geïnformeerd over de beschermer. Er is ook informatie verstrekt aan enkele fleetowners van leasemaatschappijen. Inbouw moet plaatsvinden door de dealer. Dat is zelf nauwelijks te doen. Is echt precisiewerk, de dealer heeft hier (speciaal) gereedschap voor.

 

Wat gaat de beschermer ongeveer kosten?

PON heeft aangegeven dat de beschermer tegen kostprijs wordt geleverd. Reken op ongeveer EUR 200,-- inclusief inbouw door de dealer.

 

Hoe werkt de beschermer?

De beschermer bestaat uit een mooi vormgegeven zwarte metalen kap. Hij kan eenvoudig op vier stalen 'paddestoeltjes' worden geschoven die in het dashboard zijn aangebracht.

Deze paddestoeltjes zijn met een slim systeem zeer vast gemonteerd in het dashboard. De kap bedekt het navigatiesysteem volledig en wordt met een sleuteltje op slot gedaan.

Monteren of losmaken van de kap kost slechts enkele seconden. De kap kan opgeborgen worden in je portiervak. Je dashboard of je navigatiesysteem beschadigen niet bij monteren of losmaken. Je navigatiesysteem / radio / DVD speler kan gewoon blijven werken, zelfs als je de kap laat zitten tijdens de rit (dan bediening via het stuurwiel).

 

Beschermt dit systeem werkelijk afdoende?

Volmondig: JA.

De beschermer is bestand tegen boren, slijpen, schroevendraaiers, breekijzers, etc.

Samen met PON zijn zeer grove en brute slooptests uitgevoerd: Hij gaat niet stuk. Je navigatiesysteem is niet toegankelijk.

Het gehele systeem, de beschermer, de bevestigingspunten en het slot zijn van topkwaliteit en worden in Nederland geproduceerd.

Bovendien is je navigatiesysteem volledig afgedekt, dus van buiten is wel te zien dat de beschermer aangebracht is, maar niet welk systeem erachter zit.

 

Is er al praktijkervaring opgedaan?

Ja, het prototype is drie weken geleden in mijn auto ingebouwd.

Het werkt perfect.

 

Zijn er foto's?

Ja, ik heb er twee toegevoegd, van de vier (sierlijk vormgegeven) bevestigingspunten ('paddestoeltjes') en van de gemonteerde beschermer.

 

Ik ben erg benieuwd naar jullie reactie.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Uitvinder

post-9415-1423825003,276_thumb.jpg

post-9415-1423825003,4323_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aanbevolen berichten

  • 0
Zou graag willen weten binnen welke tijd ze ook leverbaar zijn voor de Octavia2 en SuperB2. Die worden nog steeds lastig gevallen door lieden met lange vingers.

 

PON heeft mij -onofficieel- aangegeven dat de komende maanden de beschermer voor de overige VW-modellen en de Skoda-en Seat modellen wordt ontwikkeld. Ik heb vernomen dat er naar eind van het laatste kwartaal 2010 wordt gestreefd.

 

Zodra ik meer weet, dan laat ik dat natuurlijk weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Dievengilde heeft geen tijd. als ze dit moeten slopen maken ze veel lawaai en kost veel tijd.

Een wagen zonder zo'n beveiliging is dan veel aantrekkelijker.

 

Zo werkt het inderdaad. Een beschermde navi laten ze met rust. Je buurman die zo'n beschermer niet heeft wordt dan het doelwit. Tegen idioten die toch proberen de beschermer eraf te krijgen is echt geen kruit gewassen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0
Hoe zit het met het slotje??? van wat voor metaal is die gemaakt??

Anders kun je natuurlijk zo het slot eruit boren!??

 

Hoi Rob,

 

Het slotje is zeer zorgvuldig geselecteerd; het is zelfs een substantieel deel van de kostprijs. Er is zeker niet bezuinigd op de kwaliteit van het slot. Er zitten twee degelijke sleutels bij. Het slot uitboren is vrijwel onmogelijk. In het ontwerp zitten een paar slimme constructies. Het slot zelf wordt nauwelijks belast. De beschermer zit vergrendeld aan de paddestoeltjes via een apart vergrendelingsmechanisme.

 

Grtz,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Passat vrienden,

 

Ter info (n.a.v. een vraag van Dieseltje):

Het gebruik van de beschermer hangt niet af van het type navigatiesysteem dat je hebt. Hij is ontworpen voor bescherming van de RNS 510, maar ook als je een ander 2DIN systeem hebt kun je hem gewoon gebruiken. De diepte van de beschermer is afgestemd op de hoogte van de draaiknoppen van de RNS 510, zodat de navi niet uit wordt geschakeld als je de beschermer aanbrengt. Zolang je onder die maten blijft, kun je de beschermer dus ook gebruiken als je een ander navisysteem hebt.

 

Groet,

 

Jeroen 'Passat-Fanaat'

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

We gaan een poging doen er een groepsaankoop van te kunnen maken en dan 'gezamenlijk' te installeren bij een dealer.

Het monteren e.d. is nogal een precies werkje en niet te doen als je geen boormal hebt.

 

Uiteraard hopen we natuurlijk dat het voordeliger kan worden voor de leden. Voor de full-members geldt uiteraard ALS het doorgaat een grotere korting dan voor niet-FM.

 

Misschien is er dus een leuke dag van te maken bij een dealer, om het een beetje rijdbaar te maken willen we proberen het centraal te houden dus ergens in de buurt van Pon-city

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Vaak komen de beste ideeen van de eindgebruikers...Chapeau! Wat zal jij lekker binnenlopen, nu maar hopen dat je geen deal hebt gemaakt a la de gebroeders Donald's...:wink:

 

Nog even voor de zekerheid: het lock systeem past nu ook probleemloos over een MFD2 en in een later stadium over een 510? Heb net de nieuwste software binnen voor de MFD2, dus een beetje zonde om nu gelijk te switchen...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden