Ga naar inhoud

Verzameltopic over de nieuwe Passat mod. 2011


Ydwer

Aanbevolen berichten

Volkswagen Passat 2012 gespot op de ring

 

 

14h17De nieuwe generatie Volkswagen Passat werd voor de eerste keer gespot tijdens het testen ervan op de Nürburgring. De nieuwe Passat zou in 2012 op de markt verschijnen. Verschil met de huidige Passat is dat de nieuwe generatie langer zal zijn. Daarnaast zal het exterieur een agressievere look krijgen en zal ook dynamiek en luxe gecombineerd worden in het uiterlijk van deze wagen. Volgens CAR magazine zal de herwerkte Passat eveneens vol nieuwe technologieën zitten met de bedoeling gewicht te besparen. Zo wordt er gebruik gemaakt van extra dun glas, een herwerkt chassis en een "4Motion all wheel drive"-systeem. Verder zal de Passat ook beschikken over een automatisch parkeersysteem, speciaal kuissysteem voor de ramen waarbij geen ruitenwissers gebruikt worden, 360° parkeercameras, cruise control met snelheidsbegrenzer en zelfs een magnetische verf. Die laatste heeft misschien uitleg nodig? De bestuurder kan met dat systeem de kleur van de wagen wijzigen. Simpel, toch?

 

Onder de kap zit alvast een 3.0l V6 motor met 280pk. Ook mogen we de nieuwe diesel met 300pk verwachten. Een hybride versie van die 3.0l V6 zou ook niet op zich mogen laten wachten. Op de foto's alvast de testende mule.

 

Bron: Autofans.be

groet Ydwer

post-8785-1423824340,5955_thumb.jpg

post-8785-1423824340,658_thumb.jpg

post-8785-1423824340,7048_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 308
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Oud nieuws: deze Passat Mule met daaronder het MQB chassis (de nieuwe A3 is de eerste die het onderstel krijgt) is afgelopen herfst ook al gesignaleerd op de Ring en deze winter in Zweden..

 

Die Belgische site maakt er trouwens een potje van met de veronderstelde nieuwe technologieën: vooral het 'kuis'systeem is intrigerend. :lol: Verder verwacht ik geen dikke V6 hybride à la Touareg/Cayenne..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ergens gelezen, basis van de passat zou niet meer groter worden omdat er een nieuw groter model tussen de phaeton en passat cc zou komen.

en de phaeton zou dan later weer vervallen omdat de verkoopcijfers tegen vallen. ben op zoek naar het stukje tekst maar vermoedt dat ik het op dit forum gelezen had. misschien is er iemand die hier meer van weet? of is dat ook een fabeltje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet wat er met de Phaeton gaat gebeuren, maar dat het geen verkoopkanon is, is duidelijk.

 

Wat het grotere model betreft: ik heb vorig jaar ergens gelezen dat er een groter US-model Passat komt, dat niet op de overige markten verschijnt. Ben benieuwd of die óók in Emden geproduceerd gaat worden; dat zou de vierde carrosserievariant worden daar!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Ik wil niet beweren dat het niet die richting uit zal gaan, maar dat is niet "de nieuwe Passat". De onderste Variant heeft zelfs een verschillend front van de bovenste.

De bovenste twee zijn impressies (Photoshop) van Huckfeldt, die wel vaker dat soort schetsen maakt van de richting waarin hij een volgend model ziet evolueren. De onderste is al evenzeer een Photoshop, maar van een andere bron.

 

Ik denk overigens dat het eerder de richting van de onderste zal gaan: de koplampen van de Huckfeldt-impressies zijn te rond gezien de nieuwe scherpe lijn die VW vooraan hanteert, en de grille is ook te rond onderaan en te hoog in zijn geheel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

ze willen de auto voor 1 jan 2011 zeker op de markt hebben, anders moeten ze een grote aanpassing maken in de airco systeem.

 

(R134a zou per 2011 niet meer in nieuw te "ontwikkelen" auto's mogen, vandaar dat iedereen met modellen komen voor 2011)

(er gaan meerdere verhalen rond, ene schrijft alle auto's na 1/1/2011, de ander heeft het te onwikkelen auto's na 1/1/2011. persoonlijk verwacht ik het laatste omdat een CO2 systeem wat meer vraagt dan een R134a systeem)

 

Misschien is er iemand die al meer weet over de keuze van VW, op dit moment gokt iedereen op CO2, maar er zijn ook nog andere koudemiddelen in de race.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hier is hij dan, de nieuwste Passat.

 

Volkswagen brengt aan het einde van het jaar de nieuwe Passat op de markt. Die is dit keer getekend door Walter de’Silva, die tegenwoordig de desginchef is van het Volkswagen concern. We toonden eerder al tekeningen en spionagefoto’s die weinig te raden overlieten. Onze collega’s van het Duitse AutoBild hebben nu de eerste echte foto te pakken van de nieuwe D-segmenter van Volkswagen.

Ondanks dat Volkswagen nog geen officiële mededelingen doet over de nieuwe Passat, is het motorenaanbod al bekend. Het programma trapt af met een 1,2-liter TSI met 105 pk. Daarop volgt die motor met 122 pk. Er komt eveneens een 1,4-liter TSI met E85 en Ecofuel-mogelijkheid. De andere benzinemotoren zijn de 1,8-liter TSI met een vermogen van 160 pk en de 2,0-liter levert 211 pk. Als het een beetje meezit, is de topmotorisering de 3,6-liter V6 met een vermogen van 300 pk.

Het belangrijkste voor de Passat zijn echter de dieselmotoren. Er is één 1,6-liter TDI met een vermogen van 105 pk. Dan volgen 2,0-liters met 140 en 170 pk. De BiTDI is de topdiesel. We kennen hem al uit de Transporter en is met zijn vermogen van 220 pk de sterkste viercilinder diesel die er leverbaar is.

 

post-1965-1423824642,7499_thumb.jpg

 

Bron Autoweek

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Laden...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden