Ga naar inhoud
  • 0

Welke 17" velg en band voor de winter?


R36

Vraag

Ik wil onder de R36 winterbanden hebben op licht metalen velgen. Heb een lokale specialist om info gevraagd en deze komt met 3 velgen als keus. Welke zouden julie kiezen?

De bandenkeuze gaat tussen Vredestein Wintrac Extreme en Michelin Pilot Alpin (beide 205/50 R17 93V). Mijn voorkeur gaat hier uit naar Michelin (minder slijtage, beter in natte omstandigheden) of hebben jullie andere voorstellen?

 

Jeroen

post-8913-1423823723,3185_thumb.jpg

post-8913-1423823723,3654_thumb.jpg

post-8913-1423823723,3966_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

24 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

  • 0

Uit praktische overwegingen zou ik voor velg nummer 1 gaan, die lijken mij het eenvoudigst schoon te houden wanneer er weer bakken met pekel op onze vaderlandse wegen liggen :wink:

Ik zou inderdaad gaan voor 205/50-17, ik heb een lichte voorkeur voor Michelin maar moet zeggen dat ik geen ervaring heb met de Vredesteins.

De Snowtrac (ook van Vredestein) is op echte sneeuw haast niet te verslaan maar is volgens mij niet te vergelijken met de Wintrac Extreme.

Ik weet niet of sneeuwkettingen ook nog tot de mogelijkheid moet behoren, in dat geval zou ik me even goed laten voorlichten bij de dealer over de maximale afmetingen van velgen en banden.

 

Alles hangt ook af van de plannen die je hebt voor de winter, wil je gewoon goed voorbereid zijn op de hollandse winter of ga je bijvoorbeeld ook naar de wintersportgebieden. In het ene geval heb je meer te maken met opvriezing en soms wat bagger op de weg, in het andere geval veel meer met echte sneeuw. En dat zijn toch behoorlijk verschillende condities voor een band. Zeker in dat laatste geval geldt: hoe smaller hoe beter.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 0

Ik ga niet op wintersport maar ben in de winter wel regelmatig in Duitsland, dus sneeuwkettingen heb ik niet nodig maar een band die goed het water bij lage temperaturen kan afvoeren.

Wat betreft de velg, er zijn er inderdaad erg veel maar veel is niet geschikt voor de R36. Belangrijkste is dat hij makkelijk schoon te maken is en er nog een beetje uitziet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden