Ga naar inhoud

MarkyMark

Members+
  • Aantal items

    112
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door MarkyMark

  1. 19 minutes ago, blueznl said:

    Eind 2019 heb ik een Passat GTE aangeschaft, met aanvullende garantie (800 euro extra). Ca. een jaar later kreeg ik issues met de navigatie. De dealer heeft een aantal zaken uitgeprobeerd, maar probeert zich er nu onder uit te werken, ondanks eerder gemaakte afspraken. (En ja, ze hebben er best wel wat tijd ingestoken, maar ik kan niet zeggen dat ze altijd even professioneel afspraken nakomen.)

    Ik heb en jaar na de aanschaf van mijn Passat problemen met de navigatie. Symptoom: soms kan de navigatie geen route vinden bij het invoeren van een nieuwe route. De getoonde foutmelding: 'Geen navigatiegegevens voor de gehele route beschikbaar.' Ik vond op het internet wat andere vermeldingen met hetzelfde of soortgelijke probleem, waaronder een Skoda, maar nergens een oplossing.

    Er zijn wat plaatsen in Nederland waar ik deze fout continue kan reproduceren (punten op de A12 en A4, nou niet bepaald afgelegen plekken) maar hij treedt ook op andere (random) punten soms op. (Let niet op het stof op de foto :-))

    image.png.0a29b22f005454123563a69e4c314b12.png

    Ik heb een virtuele cockpit (of hoe dat ook heet bij volkswagen). Normaal heb ik dus zowel tussen de tellers als op de middenconsole TEGELIJKERTIJD een kaart. Da's ook een van de redenen dat ik deze auto heb aangeschaft.

    image.png.44543a37946960595baec9f77711d153.png

    De wagen is meerdere malen bij de dealer geweest voor reparatie. Elke keer melden ze dat het was opgelost, en dat was dus elke keer niet zo.

    Een paar weken geleden hebben we afgesproken dat ze een nieuwere generatie MIB + groter scherm zouden inbouwen, waarbij ik alle functionaliteiten zou behouden. Mooi niet dus.

    Vandaag heb ik de wagen opnieuw terug gekregen nadat ze de andere 'regelaar' hebben ingebouwd. Hierbij hebben ze hetzelfde originele scherm in het midden laten zitten.

    Nu ben ik opeens mijn 'dubbele' kaart kwijt, en moet ik kiezen tussen de kaart tussen de tellers OF op de middenconsole, maar niet meer allebei tegelijk. Volgens de dealer is er geen andere oplossing, en zij claimen dat alles gewoon goed werkt, en dat de fout door een gewijzigde 'omgeving' komt (letterlijke quote). Volgens de dealer is het niet mogelijk een nieuwere generatie MIB in te bouwen, en moet ik dit maar gewoon accepteren. Ze besvestigen dat dit niet conform afspraak is, maar vinden het een gevalletje van 'jammer dan'.

    (Ik vermoed dat ze het niet zelf hebben geprobeerd, maar het door Cartronics hebben laten doen.)

    Dus... ik heb een meervoudige help vraag... misschien dat iemand van de MIB experts mij kan helpen...

     

    1. Weet iemand hoe de oorspronkelijke fout 'Geen navigatiegegevens voor de gehele route beschikbaar.' ontstaat, en of deze is op te lossen?

    2. Is er een mogelijkheid om de 'dubbele kaart' optie AAN te zetten in de huidige 'regelaar'?

    3. Is het daadwerkelijk niet mogelijk er een nieuwere MIB unit in te bouwen?

    4. Welk bedrijf in Nederland is capabel genoeg om bovenstaande naar behoren te fixen? (Het moge duidelijk zijn dat mijn vertrouwen in deze specifieke Volkswagen dealer tot nul is gedaald.)

     

    @Rainesh wil jij eens mee lezen?

  2. Hoi @Petroman

    Als je je telefoon verbind met CarPlay/Android auto om vervolgens een route in te stellen via google maps of wat je ook gebruikt, dan verschijnt er in de AID in de navigatie view mode: " navigatie wordt gebruikt op het mobiele apparaat". Of iets in die geest.

    Nu door een aanpassing, kan je dus gebruik maken van je vw navigatie systeem terwijl je op je andere scherm navigeert via CarPlay/ Android auto.

     

     

  3. Goedenavond,

    Onlangs kwam ik een draadje tegen op een FB pagina voor passats B8/B8.5.

     

    Hier werd getoond dat de interne navigatie draait op het active information display terwijl op het hoofdscherm Google Maps navigatie draait.

    Bij navraag zou dit middels een Mibtoolbox ingeregeld kunnen worden, is er iemand op het forum hiermee bekend?

     

    Zie link hieronder.

    MIB Toolbox kit

     

    Screenshot_2023-12-03-17-50-34-50_a23b203fd3aafc6dcb84e438dda678b6.jpg

  4. Afgelopen week een setje orginele dakdragers tweedehands op de kop getikt. Direct gemonteerd omdat de auto vol lag me bagage voor een midweek weg.

    Vandaag gedemonteerd, eerst het boekje gelezen en mij viel daar in op dat er staat, de spanschroeven zijn beveiligd tegen het te ver uitdraaien. Nou, easy peasy leek mij....

    Ik me sloffen aan en naar de auto toe, alle bouten maximaal uitgedraaid en de dragers eraf gehaald. Nu viel mij bij 1 bevestigingspunt op dat de spanschroef wel heel erg los zat. Ook rammelde er wat in het aluminium gedeeldte van de dakdragers.

    Voor ik het wist had ik de dakklem met spanschroef+ veer in me handen.

    Nu blijkt dat het borgmoertje op het einde van het metrisch draad er af is, waardoor dus de spanschroef wel kan doordraaien tot hij eruit valt. Het vierkante plaatje zoals hieronder op de afbeelding weergegeven heb ik met veel geduld terug op zn plek gekregen en de spanschroef er terug ingedraaid. Het borgmoertje moet er eigenlijk nog op maar die heb ik niet zo voor de hand liggen.

     

    Iemand ervaring met demontage/ montage van dit euvel?

    IMG20231118095333.jpg

    IMG-20231118-WA0005.jpeg

    IMG-20231118-WA0003.jpeg

    IMG-20231118-WA0001.jpeg

    IMG20231118095309.jpg

  5. 2 hours ago, R-line said:

    Bij mijn Passat B6 R-line uit 2010 had ik ook het probleem van te ver doorzakken, ook al hield ik rekening met de kogeldruk. Ik heb er meteen een setje hulpveren onder gezet (half uurtje werk) en nooit meer problemen gehad. Ook handig als je een keer naar de bouwmarkt gaat ;-) 

    Hulpveren als in verstevigde veren welke aan de binnenkant van huidige veren komen te zitten? Die enkele alleen mee veren zodra het nodig is(zwaar beladen) of vervanging van de huidige veren voor MAD veren? Wil namelijk het liefst niet hoger gaan met de auto.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden