Ga naar inhoud

SteRo

Members+
 • Aantal items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SteRo

 1. 18 hours ago, wulfke said:

  Even een paar opmerkingen bij dit topic.

  Er zit een storing in het AFS systeem. Dat systeem bevat de regeling van de koplampen en slaat niet automatisch op de bochtenverlichting, dus waarom we nu energie stoppen in de bochtenverlichting terwijl de effectieve foutdiagnose niet bekend is. 

  Je hebt led koplampen, waar wil je die H7 lamp dan in stoppen ? Je hebt mogelijks een video gezien van een B8 met gewone halogeen koplampen waarin ze de halogeen hebben vervangen naar H7 led. 

  De low led koplampen zijn full led uitgevoerd. Zowel dimlicht, groot licht als stadslicht zijn allemaal led units en allemaal op een niet reguliere manier vervangbaar. 

  Ook weet ik niet of de low led koplamp passieve bochtenverlichting heeft en of dit niet via het mistlicht onderaan in de bumper verloopt. De high led koplampen hebben een extra led unit die naast de binnenste lens zit en die bij uitsturen of richting aangeven naar buiten schijnt. 

  Dus ik zou aanraden van toch de juiste foutcode te achterhalen en zo doelgericht te zoeken.

  Succes

   

  Hmmmmm Dat klinkt inderdaad aannemelijk, @wulfke. Ik vond ergens dat de bochtenverlichting H7 is, maar dat kan inderdaad goed van een ander type koplamp komen (ik ging ervan uit dat alle B8's dezelfde lampunit hadden). Mistlampen heb ik inderdaad niet. Oke. Terug naar de VAG-monteur. Ik laat het bij de volgende servicebeurt wel uitlezen, zo dringend is dat gele lampje op mijn dashboard nou ook weer niet...

 2. 1 hour ago, Ozzy said:

  Goede vraag. Ik heb niet dezelfde koplampen als welke jij hebt, maar als het goed is zouden enkel de buitenste op en neer kunnen bewegen, ofwel AFS hebben. Maar zoals ik al zei, zelfs op een bochtenverlichting lampje geeft ie die foutmelding. Ik zou eerst alle lampen op werking controleren, daarna gaan uitsluiten wat je moet gaan doen.
  De vraag is alleen of de koplamp gedemonteerd moet worden. Een lampje vervang je niet even bij deze koplampen namelijk. Je kunt erbij komen via de motorruimte, alleen hoe goed durf ik niet te zeggen. Als het goed is, is er aan beide kanten genoeg ruimte. Aan de rechterkant heb je het luchtfilterbehuizing zitten, maar die is snel te verwijderen.

  Ik heb op youtube een (Poolse denk ik) video gevonden die een interessant ingang biedt. Als je in de wielkasten kijkt, zit er een luikje. Als je date open maakt, kun je daarlangs makkelijk bij een van de twee afdekkapjes van de koplampunit. Daarachter zit zo te zien een H7-lamp. Alleen kan ik niet verstaan wat de man in het filmpje zegt, maar ik vermoed dat dat de AFS-lamp is (aangezien hij er een H7 uit trekt, en dat was geen LED lamp). Ik hoopte alleen dat iemand hier dat kon bevestigen.

 3. 2 hours ago, Ozzy said:

  Geen idee of de B8 het ook doet, maar bij de B6 had ik ook een keer een AFS foutmelding toen het lampje van de bochtenverlichting stuk was. Ik zou eerst even alle lampen langslopen.

  Dat wilde ik dus precies gaan doen, maar ik weet niet welke lampen van de AFS zijn (de binnenste of de buitenste lamp?) en hoe ik erbij moet komen (via de wielkasten of via het motorcompartiment?).

 4. 1 hour ago, wulfke said:

  Wat zegt VCDS in de fout log, kan namelijk nog vanalles zijn, van een defecte AFS module tot defecte as sensor.

  Ik heb alleen de monteur aan de telefoon gehad en die zei dat het systeem een communicatiestoring aangaf en dat het dan dus nog vanalles kon zijn en dat ze eerst verder onderzoek moesten doen. Ik zag de euro's al opstapelen dus heb de stekker eruit getrokken. Op een ander forum las ik dat iemand dezelfde storing had en dat het uiteindelijk om een kapot lampje bleek te gaan. Dus heb ik even geïnvesteerd in nieuwe lampjes, je weet maar nooit. Nu moeten ze er alleen nog in, maar hoe en waar?

 5. 2 hours ago, tvc15 said:

  Mijn vorige GTE van 2015 had low led, nooit gemerkt dat die iets van bochtverlichting had, maar het kan zijn dat ik dat nooit gemerkt heb.

  Ik heb een AFS-storing (Adaptive Front lighting System), dus dan neem ik aan dat er ook AFS op zit. ;) Voor zover ik me kan herinneren deden mijn lampen vóór de storing altijd 'een klein dansje' na het starten. Nu gaan ze gewoon statisch aan. Op de foto van Wufke heeft de DRL van de 'low LED' losse lampjes en dat heeft die van mij ook... Ik zal straks nog een keer kijken.

 6. On 3-8-2022 at 12:07, SteRo said:

  Handig ja! Werkt de auto-hold dan ook niet als hill hold wanneer je stopt op een helling??

   

  Inmiddels een week door de Alpen getoerd met de GTE en inderdaad, de auto-hold werkt ook als hill hold. Ideaal bij filerijden bergop in combinatie met de file-assistent. Overigens sleurt de auto je in GTE-modus ook in no time naar de 200+, wat stiekem best wel kicken is op een leeg stuk Duitse snelweg. ;) Al blijft het verbazend als je al zo hard gaat en mensen achter je knipperen met hun lichten omdat ze nog even voorbij willen... :D 

 7. 50 minutes ago, Ozzy said:

  Autohold staat geactiveerd. Onder het knopje van de (elektrische) handrem zit de autohold knop. Daar brand nu een lampje, ofwel autohold is actief.

  Ahhhhhh ik dacht dat dat alleen op hellingen werkte! Ik ga straks meteen kijken, maar goede kans dat ik daar een keer op geleund heb of zo. Thanks!

 8. Als ik voor een verkeerslicht stond, moest ik altijd de rem ingedrukt houden, want zodra ik losliet begon de wagen al zachtjes te rijden. Sinds ongeveer een week doet hij dit niet meer. Ik kan nu bij rood licht gewoon mijn rempedaal loslaten. 

  Weet iemand waar dit aan ligt? Heb ik per ongeluk ergens een instelling veranderd?

 9. Hoi Wim,

   

  Ik heb dat ook gehad toen ik mijn achteruitrijcamera niet goed had aangesloten. Het slot kreeg toen geen permanente plus meer. Hij ontgrendelde wel, maar ging niet open. Je zou eens kunnen kijken of er niet een zekering kapot is. In elk geval kun je van binnenuit (achterbank plat en kruipen maar, vergeet de zaklamp niet) bij een noodopener, een klepje in het slotgedeelte dat je omhoog moet wippen met een schroevendraaier of zo. Daarachter zit een lipje dat je naar de zijkant moet duwen. Zie:

   

   

 10. Okee. Ik ga ervan uit dat je SD-kaart wel prima wordt gelezen door een Windows-apparaat? Als je hem toevallig op een Macbook of een ander Apple-product hebt geformatteerd, zou je het eens op een Windows machine moeten proberen. Zou niks uit moeten maken, NTFS is immers een standaard, maar ik heb vaker gehoord dat op een Mac geformatteerde kaartjes of USB-sticks niet op andere merken/types apparatuur aan de praat te krijgen waren.

  Een laatste optie (maar niet zo voor de hand liggend) is een fysiek probleem met de SD-kaart. Heb je een ander kaartje dat je kunt proberen? Grootte maakt niet uit, formatteren zoals je die andere kaart hebt gedaan en dan een MP3'tje erop en kijken of die wel werkt. Dan weet je of het aan het kaartje ligt, of aan de formattering.

  Overigens staat hierboven een post van HH Bos, die schrijft dat het hem wél gelukt is om zijn DP te updaten met een USB-stick, dus wellicht het proberen waard?

 11. 10 minutes ago, HansJan said:

  Potverdikkeme, ik krijg het ook niet voor elkaar. Heb de SD kaart geformatteerd in NTFS maar de DP kan de kaart niet lezen. Ook niet als ik er bijv via Afbeeldingen naartoe wil navigeren, kaart blijft niet onleesbaar. Terwijl deze op de laptop 100% in orde is.

  Nu heb ik vorig jaar het scherm geupgraded, kan het daar nog een relatie mee hebben?

  Misschien stomme vraag, maar stop je de SD-kaart wel in het goede slot? Links naast de CD-wissel-unit zitten nog twee gleufjes waar je SD-kaarten in kunt doen om te bewaren. De eerste keer dat ik wilde updaten had ik mijn kaartje daarin gestopt (best donker in dat handschoenenkastje) en toen vond mijn DP (natuurlijk) ook niks hahaha. Het goede kaartslot zit in de speler, onder de CD-lade. Het is maar een tip. :)

  Aan je schermupdate kan het denk ik niet liggen... Je zegt "onleesbaar", maar bedoel je niet dat de DP geen kaart kan zien/vinden? Als je naar 'media' en dan naar 'bron' gaat, zijn dan allebei je SD-stations leeg?

  Overigens dank voor het updatebestand dat je deelde, is inderdaad twee versies nieuwer dan die van de VW-site en werkt prima.

 12. Sinds kort krijg ik de melding 'Storing AFS (automatische bochtenverlichting)' en doen de lampen bij het starten van de auto ook niet meer de opstartsequentie. Auto moest voor een beurt, dus even de storing laten uitlezen. Schijnt een communicatieprobleem (tussen module en lampen) te zijn, maar de garage wilde eerst verder onderzoek doen (lees: een boel kosten maken en dan nog meer kosten voor de reparatie). Nou vind ik die bochtenverlichting weinig toevoegen, maar de storingsmelding is wel irritant en kunnen ze niet uitschakelen. Ik vermoed dat er een stekker los zit of er een kabelprobleem is, maar weet niet waar de AFS-module zit en welke kabel/stekkers ik zou moeten checken. Iemand hier ervaring mee?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden