Ga naar inhoud

eelcoo

Members+
  • Aantal items

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door eelcoo

  1. Vakgarage De Bilt heeft bij mij de HV kachel vervangen. Tweedehands HV kachel besteld via onderdelenlijn (ca 200 euro) en +/-250 euro kosten voor arbeid uit mijn hoofd.
  2. Goede deal. Ben trouwens benieuwd, wie of wat is Aadrik?
  3. Dat lijkt mij dan ook inderdaad. Ter info: mijn garage heeft op Onderdelenlijn een 2e hands exemplaar voor 180 euro gekocht. Nieuw is het onderdeel ca. 1000 (!) euro. Uiteindelijk heb ik inclusief montage, afvullen et cetera ca. 500 euro betaald (dus inclusief de 180 euro voor het onderdeel).
  4. @luiebas: bij mij werkte de verwarming soms wel op de warme motor, maar soms ook niet. Het lijkt mij inderdaad dat je met een scan foutcodes moet zien. De handigste manier om diagnose te stellen bleek voor mij: Auto contact inschakelen / starten (met volle accu) in E-mode Kachel volledig uitschakelen (via menu > OFF) Checken actueel verbruik via boordcomputer (infoscherm achter het stuurwiel) Als het goed is dan is je verbruik tijdens stilstaan, met de verwarming uit ca. 0,3 kWh/uur Schakel nu de verwarming in Checken actueel verbruik via boordcomputer Als je HV kachel kapot is / storing heeft, dan blijft het verbruik ca. 0,3 kWh/uur. Als hij wel werkt, dan schiet het verbruik met dit koude weer richting 4 kWh/uur
  5. Dank voor de tips. Oplossing voor mij lag in die lijn, namelijk een 13 polige stekker op mijn fietsendrager monteren. Dat heb ik gedaan, sindsdien werkt het weer feilloos
  6. Ja, is gelukt gelukkig! Het onderdeel is vervangen, storingen eruit gehaald en alles werkt weer
  7. Een update. Ik heb diagnose laten stellen bij de VW dealer. Zij kwamen tot dezelfde de conclusie, HV kachel kapot. Prijsopgaaf gevraagd: iets meer dan 1500 euro. Ca. 1000 euro voor het onderdeel en 500 euro arbeid. Gebruikte onderdelen van onderdelenlijn doen ze bij de dealer niet aan. Uiteindelijk besloten om een (Vak)garage bij mij in de buurt te bellen om de situatie uit te leggen. Zij dachten goed mee en kwamen met een offerte van ca. 500 euro, waarvan zo'n 200 euro voor het gebruikte onderdeel. Die offerte heb ik net geaccordeerd, 29 november staat de afspraak ingepland. Hoop dat daarmee het probleem verholpen is!
  8. @JimyB: thanks voor de tip, ik ga VAG techniek eens bellen @tvc15: goede tip. Zekeringen gecheckt, maar gek genoeg zit er op positie F37 geen zekering... Zie hieronder
  9. Zojuist nog even de garage aan de telefoon gesteld met deze diagnose met de vraag of zij de HV kachel kunnen vervangen. Antwoord was helaas nee, omdat ze de HV kachel niet kunnen vrijgeven / vrij schakelen. Dit is kennelijk beveiligd. Is dit inderdaad zo lastig? Of kent iemand hier manieren om dit toch voor elkaar te krijgen en kan diegene mij misschien helpen met het vervangen van het onderdeel? Anders ga ik toch maar de dealer bellen voor een offerte.
  10. Dank allemaal voor het meedenken. @tvc15: slimme test. Meteen gedaan, en het resultaat is dat wel de elektrische range keldert van 48 km (clima off), 41 km (climax 28 graden) naar 25 km (clima HI). Echter, het verbruik is in alledrie de gevallen 0,3 kWh/u. Zie ook onderstaande foto's. Links = clima off, midden = 28 graden, rechts = HI Conclusie lijkt mij dan inderdaad logisch dat de HV kachel kapot is. Tweedehands voor zo'n 200 euro te koop, maar het lijkt mij voor een leek zonder ervaring geen doen om die te vervangen... Ik ga eens vragen aan mijn garage of zij het wel willen doen.
  11. Vandaag hebben ze er naar gekeken bij mijn onderhoudsgarage. Helaas hebben ze het probleem niet kunnen verhelpen. Ze gaven aan dat het op een bepaalde manier beveiligd is, dat alleen een dealer er in kan komen. Het probleem lijkt hem inderdaad te zitten in de eerder genoemde HV-kachel, maar zij kunnen er dus niets aan doen. Zijn er toch nog gouden tips hier voordat ik de merkdealer bel om ernaar te kijken? Dan weet ik dat ik in ieder geval een gepeperde rekening kan verwachten.... Edit: met wat googlen kom ik op deze instructies voor het vervangen van de HV-kachel. Weliswaar voor de Golf, maar kan me voorstellen dat de werkwijze vergelijkbaar is https://www.vwgolf.org/removing_and_installing_high_voltage_heater_ptc_z115_high_voltage_heater_ptc_j848-1333.html Ik zie mijzelf dit alleen niet zo snel doen..
  12. Eerder ging het over sensoren en het verwarmingselement. Begrijp ik goed dat jij het vermoeden hebt dat het aan bepaalde kleppen ligt?
  13. Inderdaad lijkt de waarde van -50 graden een vreemde. Ik zal dit meegeven aan de garage, want na nog een blik onder de motorkap heb ik de conclusie getrokken dat ik er zelf niet aan ga zitten. Het component lijkt ook te ver verstopt om er goed bij te kunnen. Dank voor de hulp! Ik zal nog laten weten wat het probleem was als het gerepareerd is.
  14. Dank voor het meedenken. Ik moet het apparaat eerst nog maar eens zien te vinden, zo snel lukte dat nog niet toen ik 10 minuten keek. Iemand enig idee waar hij precies zit?
  15. Dankjewel @JimyB! Ben benieuwd of iemand meer kan vertellen
  16. Dank beiden. De tip van Ozzy werkt (lampjes gaan idd knipperen), maar geeft geen resultaat. Een apparaatje om uit te lezen heb in niet. Over 2 weken moet de Passat toch naar de garage voor een nieuwe distributieriem. Heb ze gevraagd om dan ook diagnose te stellen voor de kapotte verwarming. Tot die tijd kou lijden... Wel blij met de stoelverwarming
  17. Nu het weer kouder wordt kwam ik tot de onaangename ontdekking dat de verwarming van mijn Passat GTE uit 2016 niet meer werkt. Ik heb een aantal stappen ondernomen om diagnose te stellen: Full-elektrische modus Klimatiseren/voorverwarming m.b.v. wegrijdtijdstip werkt niet Verwarmen tijdens het rijden werkt niet Hybrid-modus Als ik 10-15 minuten heb gereden op de benzinemotor, dan loopt de olietemperatuur op tot 90 graden. Echter werkt dan de verwarming tijdens het rijden nog steeds niet Algemeen De verwarming werkt ook niet als ik temperatuur op HI/maximaal zet en blower op maximaal. Het valt op dat de blower dan ook niet hard gaat blazen. NB: wanneer ik de temperatuur op LO zet en de blower op maximaal, dan gaat de blower wel hard blazen Kunnen jullie eens meedenken wat het probleem zou kunnen zijn? Het mooiste zou zijn als ik het zelf kan oplossen of in ieder geval de diagnose kan stellen.
  18. @wulfke dank voor de tips. Zo ga ik het doen. @BARRY_TDI Er zit een 13 naar 7 polige adapter tussen. Die ziet er prima uit, al zie ik ook dat een aantal contacten iets aangetast lijken
  19. Tot een paar maanden geleden heb ik nooit problemen gehad met mijn fietsendrager. Echter voor de vakantie heeft mijn 13-polige jaeger stekkerdoos een tik gekregen toen ik vol beladen, met 80 kg achterop de trekhaak (fietsdrager+fietsen) van mijn oprit af reed. Hierdoor is de ombouw van de stekkerdoos (het PVC gedeelte) bij één van de drie schroeven gebroken. Ik kwam hier achter doordat ik een storing kreeg over mijn linker knipperlicht van de aanhanger o.i.d.. Toen eens gaan kijken en bleek inderdaad dat de stekkerdoos beschadigd was. Op het eerste gezicht leek er verder weinig aan de hand. Dus ik een nieuwe 13-polige jaeger stekkerdoos gekocht. Ik hoopte dat ik met het monteren van de nieuwe ombouw van het probleem af zou zijn. Helaas is dit niet zo. Dus nog wat verder onderzoek gedaan, en het lijkt er toch op dat de contacten wat geoxideerd zijn doordat er vocht in de stekkerdoos gekomen is. Als ik de stekker van mijn fietsendrager wat "heen en weer morrel" dan doet de verlichting (knipper, rem, achterlicht) het soms wel, soms niet. Nu zijn er volgens mij twee opties: 1) stekkerdoos volledig nieuw monteren, dus alle bedrading losmaken en de nieuwe stekkerdoos monteren 2) huidige stekkerdoos blijven gebruiken met nieuwe ombouw, maar zorgen dat de contacten het weer gaan doen. Bijvoorbeeld door te vijlen en/of contactspray te gebruiken? Optie 1 lijkt mij het meest betrouwbaar. Echter heb ik even gekeken naar het standaard aansluitschema van de 13-polige jaeger, en het blijkt dat bij mij de kleuren op andere nummers zijn gemonteerd. Sommige kleuren aders, zoals grijs-rood en zwart-rood, zie ik wel in mijn stekkerdoos, maar komen niet voor in het standaard aansluitschema. Daarnaast is bijvoorbeeld de gele ader normaliter op positie 1 aangesloten, maar bij mij op positie 10.... Ik vind het wel een beetje tricky om alle kabels nu los te schroeven, omdat ik de aders niet 1-op-1 kan terugvinden op het aansluitschema. Hebben jullie hier ervaring mee? Het gaat om een trekhaakset van Oris die gemonteerd is onder mijn Passat GTE uit 2016.
  20. Dank, opgelost! Alsnog vreemd hoe dit is ontstaan, want heb dit menu nog nooit gezien
  21. Sinds een paar weken (?) lijkt er een instelling gewijzigd bij mijn auto. Ik gebruik de adaptive cruise control altijd op 1 streep afstand. Voorheen hoefde ik dat nooit aan te passen omdat de laatste instelling bleef staan, maar sinds kort wordt de instelling na iedere rit gereset naar 3 streepjes. Ik rijd een Passat GTE uit 2016, een connected plus editie. Die is dus verbonden met internet en ik heb het vermoeden dat er zo nu en dan updates worden geladen zonder dat ik het door heb. Heeft iemand hier een oplossing voor?
  22. Inmiddels zijn zowel het stelelement als de kunststof behuizing van het laadklepje vervangen. Heel erg blij mee, het werkt weer als een zonnetje. Toch lekker als je niet eerst een minuut staat te knoeien om het klepje te opnemen voordat je hem aan de lader kunt leggen. Totale kosten ca. 190 euro bij mijn eigen onderhoudsgarage, waarvan ca 110 euro onderdelen en de rest arbeidsloon + klein materiaal. Netjes vergoed door verkopende partij onder Bovag garantie! De merkdealer wilde 200 euro rekenen voor enkel het stelelement, zonder de 70 euro voor het kunststof onderdeel. Dat vond de verkopende partij te gortig, dus ik ben niet op die offerte ingegaan. Nu werd ik gebeld door De merkdealer dat ze diagnosekosten a 35 euro in rekening willen brengen, terwijl ze er maximaal 10 minuten naar gekeken hebben. Is dit een normale gang van zaken die hier herkend wordt? Lijkt me niet toch?? Van tevoren is mij hier niets over verteld, ik zou een vrijblijvende offerte krijgen..
  23. Uiteindelijk de afspraak gemaakt op een nieuw stel element te laten inbouwen onder garantie! Over twee weken vindt de reparatie plaats, hopelijk is het dan opgelost!
  24. Dank jullie wel voor het advies. Ik ga komende week in gesprek met de garage en zal het hier nog even terugkoppelen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden