Ga naar inhoud

ReneL

Members+
  • Aantal items

    319
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

Berichten die geplaatst zijn door ReneL

  1. Even een update in dit draadje. Ik ben mij Chotcan geweest gisteren, een conculega ? van Rainesh die ook MIB codes vrij kan geven - en tevens een held is met OBD eleven. Mijn MIB systeem is vervangen omdat het te oud was voor een SW update en ik geen Apple CarPlay had. Tevens zijn alle vrij te schakelen codes ook daadwerkelijk vrij geschakeld op mijn nieuwe systeem.

    Gelukkig was de USB in de middenarm steun al wel geschikt voor CarPlay. Hierop heb ik een Carlinkit 3.0 geplaatst op de USB aansluiting zodat ik draadloos CarPlay heb. Voor het opladen gooi ik meestal mn telefoon in de asbak waar nog een ouderwetse sigaretten plug zit die mijn telefoon op kan laden met 2Amp.

    De Carlinkit heeft een USB naar USB C aansluiting, en op het kastje ( ca 8x5x1 cm ) zit nog een USB uitgang waar eventueel nog een telefoon op aangesloten kan worden.

  2. Wie weet hoe de parkeer sensoren in de achterbumper ( VW Passat B8 ) vast zitten. Ik heb er eentje ( rechts achter ) die iets naar binnen is gegaan ± 2mm en wat flexibel voelt. De andere zitten muurvast en voelen ook hard aan. Zitten er nokjes waar ze achter vallen of is dit iets wat de reparateur moet oplossen ( bumper los e.d. ) 

  3. On 12-5-2020 at 22:43, 15PassatB8 said:

    Ik duim voor je mee! ?

    Weet jij trouwens hoe je hoofdgebruiker wordt? Heb de app nu gedownload, auto toegevoegd, maar heb nu een gastaccount. Als ik hoofdgebruiker wil worden en dat aanvraag loop ik vast op het eerste scherm, bij "ok" zou die door moet gaan, maar krijg dan een foutmelding.

    Je krijgt dan een enrollement error vermoed ik ( Rode balk bovenin  het scherm op de PC met text en een lang code nummer ) Heb ik ook , kan me aanmelden en wordt dan gast gebruiker zowel in de app als op de PC. Ben er gelukkig nog maar 6 maanden mee bezig samen met de Nederlandse We-Connect helpdesk. Deze is zeer behulpzaam en sturen het meeste wat ze zelf niet weten door naar Duitsland. Die laat dan na een week of wat weer van zicht horen met alle mogelijke oplossingen. En dan werkt het nog niet helaas.... en zo gaat dat over en weer. 

     

  4. 1 hour ago, 15PassatB8 said:

    Ziet er mooi uit!

    Voel je met zo'n platte zomerband niet elke gaatje in de weg? Of valt het mee?

    In beide set up is het prima, en voel ik zeker niet elk gaatje in de weg. De zomerband 245/40/19 is ook iets soepeler qua rubber compound heb ik het idee.  En de zomerband is 8mm in diameter groter dan de winterband want die is 235/40/19. Origineel kwam deze wagen met 215/60/16 en natuurlijk is dat wel iets comfortabeler maar ook weer niet ZO veel.

  5. 12 hours ago, JanSL said:

    Klopt helemaal. Liefst had ik een SD kaart met FLAC bestanden. Maar mijn god wat is dat een werk om paar keer per jaar de muziekverzameling een update te geven.

    Het schijnt dat het vernieuwen vd USB poort in de armsteun iig muziek via USB mogelijk moet maken (zonder Carplay). Mocht je dat werkend hebben ( of weten hoe je vanuit Spotify een SD card kunt vullen) dan hoor ik het erg graag emoji1303.png

    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
     

    Er zijn wel progjes om je Spotify lijst te downloaden, zowel voor Windows als Mac. 

  6. 3 minutes ago, JanSL said:

    Ik kan feilloos streamen van een iPhone als van een Samsung.
    Heb je al eens geprobeerd om een bibliotheek in Spotify te "downloaden", dan de app op "offline" te zetten ? Dan hoeft je telefoon zich alleen te concentreren op de BT ipv ook nog eens via 4G de muziek van Internet binnen te trekken...

    Sent from my SM-G975F using Tapatalk
     

    Ik heb een premium account dus alles staat op de iPhone en off line. Ja sorry ik heb gewoon een ruk verbinding met bluetooth en verbinding valt ook steeds weg. 

  7. 6 minutes ago, bm-er said:

    Ik stream ook gewoon Spotify via BT naar mijn DM en dat werkt zonder haperingen. En voor degene die geluidskwaliteit belangrijk vinden, je kan gewoon een SD kaartje met Flac in je DM of DP plaatsen en dat speelt hij gewoon af, inclusief Cover Art. En op een DP ziet dat er helemaal mooi uit, scrollen door je albums.

    Wel is er een maximum van 20.000 (of 30.0000) bestanden op de SD kaart. En hij pakt gewoon een 128 of 256GB kaartje.

    Streamen doet ie bij mijn auto echt niet via BT ... of althans met zeer veel haperingen , ook na update 0140T van vorige week. Zal wel een iPhone, of Bluetooth module issue zijn. Ook heb ik een micro SD er in van 128 Gb welke het goed doet incl. album art ( daarom maak ik daar nu maar een afspeellijst in op een aparte directory. )

  8. 9 minutes ago, bm-er said:

    Mbt 2e USB aansluiting, die zit voor de versnellingspook als je geen rokers uitvoering hebt. Dan zit daar helaas een asbak.

    VW zelf maakt wel USB hubs die in de auto zelf zitten, als je die neemt kan je volgens mij een USB poort bijplaatsen. Het ziet er niet uit als een USB hub, en hij heeft volgens mij ook voeding nodig, maar er bestaan ook USB poorten voor de achterpassagiers (1, 2 of 3) en o.a. die maakt daar gebruik van. Ze zitten dan onder het airco paneel achterin waar nu de 12v en de 230v aansluiting zit. (Als je die laatste hebt) Je moet wel ff het partnummer weten, want het moet ingebouwd worden. Het maakt ook gebruik van die ronde stekkers met 4 pinnen die VW meer gebruikt, o.a. voor het RGB signaal van de Area View camera's rondom.

    Zo eentje bedoel je .. 

     

    Ik heb er geen zitten voor de versnellingsbak pook - dus als bijplaatsen een optie is zou dan interessant kunnen zijn. Maar dan zou het wel fijn zijn van te voren te weten of dan de Carstick in de ene USB en in de andere de telefoon verbinding kan maken met de Discover Media. 

    Nu kan ik wel onder de middenarm steun gebruik maken van mijn iPhone op kabel en dan Spotify draaien maar dan kan de Carstick er niet in, en ik wil dus graag gebruik maken van beide. Een USB hub werkt ook niet namelijk. 

    VW-Passat-B8-2019-VAG-USB-Hub-Regelapparaat-5G0035953D-2.JPG

  9. @Groovejunk @JanSL , streamen is gewoon K(*&DT in mijn auto.... valt regelmatig weg, geluidskwaliteit daardoor Kwalitatief Uitermate Teleurstellend / Geen Album Art enz. Muziek van Spotify via het kabeltje gaat beter, alleen kan dan de Carstick er niet in, en een USB hub werkt niet ?

    @dieseltje , een nieuwe head unit heeft ook even mijn gedachte gekruist, echter moet er dan nog meer verbouwd worden en ontkom ik niet aan een extra USB aansluiting inbouwen. 

    @Rainesh, ik ben nu bijna zover dat ik van mijn Apple afscheid ga nemen en een Android toestel ga nemen om via Mirror Link de boel te laten draaien. Alleen moet ik wel weten of iemand het werkend heeft icm met een nieuwere Android telefoon / en dus ook beschikt over Android auto ( Zit dat dus in Mirror Link in mijn 2015 auto of niet ? ). Voor wat betreft het vrijschakelen van de DM hiervoor hebben we even contact gehad natuurlijk.... Ik wil eerst even alles goed op een rijtje hebben. Mirror Link vrijschakelen - nieuwe telefoon is geen probleem , maar als het dan niet werkt icm nieuwe telefoon met bv Spotify is het nog ruk... Ik heb wel een Huawei LTE stick liggen als back up die in de kofferbak kan. ( alleen mis ik dan de mooie integratie van de VW Carstick.)

     

  10. Ik heb geen App Connect , namelijk een 2015 auto welke enkel Mirror Link heeft. Nu wil ik dus een telefoon aansluiten voor Spotify ( iPhone gaat niet op een 2015 auto , dus zal Android telefoon moeten worden ). Maar werkt Mirrorlink ook met de moderne Android telefoons .... Zijn er mensen die ervaring hebben met een 2015 auto die het willen delen. 

    * wel een dilemma :

    - 1 USB aansluiting welke onder de armsteun zit : nu in gebruik voor de Carstick 
    - USB hub werkt niet met Carstick ( doet het gewoon niet ) 

    - Carstick werkt enkel onder de armsteun. NIET in een USB 12V plug in kofferbak ruimte of voor de versnellingspook.

    - USB nodig voor Android telefoon / of iPhone 

    Hoe dit op te lossen , is er een methode om een extra USB aansluiting te maken welke ook gezien wordt door de Discover Media ?

  11. 1 hour ago, Stief said:

    Mooi dat het werkt.
    Trouwens, als je nog een opbergbakje in je opbergvak hebt of wilt, kun je een haakse USB verloopstuk gebruiken. Alleen wel goed op letten welke kant de knik zit. Er zijn ook wel vouwbare verloopjes maar zijn best kwetsbaar.

    Oké, ik had er eerst een USB hub aan hangen zodat ik ook mijn telefoon op kon laden, maar nagenoeg elke USB hub wordt niet herkent door de Passat. Ook de Carstick werkt dan gewoon niet ( echt idioot maar het is niet anders op dit moment.

  12. 52 minutes ago, Groovejunk said:

    Ik zie wel een groot prijsverschil tussen de E en F nummers van de stick. Begrijp ik nou goed dat je het beste de E kan nemen? En dus de duurste van de twee?

    De F stick schijnt alleen voor Skoda / Admundsen navigatie te zijn volgens het grote boze web. Maar of dat zeker is weet ik niet , je zou het eens kunnen testen. ?

  13. 25 minutes ago, Stief said:

    Een universele stick fungeert als een mifi router. Dus een eigen wifi signaal waar je DM of DP gebruik van kan maken.
    De VW carstick is als het ware een add-on voor je DM/ DP. Functioneel is deze volledig geintegreerd. Bij mij zit ie overigens ook gewoon in mijn middenarmsteun.

    Maar wat is nu het functionele verschil tussen een Huawei LTE 4G en een VW stick. Dat ie geïntegreerd is ; oké maar hoe en wat dan. Heb je extra's in je menu van de DM /DP - ik zie mijn stick/router  n.l. ook in het wifi menu en eenmaal een WW ingevoerd geeft altijd direct verbinding met de router bij het starten van de motor.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden