Ga naar inhoud

J.J

Members+
  • Aantal items

    449
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

J.J won de laatste dag op juni 2 2021

J.J had de meest gelikete inhoud!

Over J.J

Profile Information

  • Geslacht
    Man
  • Plaats
    Groningen
  • Interests
    Te veel
  • Naam
    J.J

Overige

  • Auto
    T5 TDI 19L 63KW 2005 Campertje, met een knipoog naar de Passat

Recente bezoekers van dit profiel

1850 profielweergaven

J.J's Achievements

150

Community reputatie

1

Community Answers

  1. Beste @martijn v o

     

    Nog bedankt voor jullie medeleven, dat was best wel heel verrassend.

    Ik het een raar idee om het bestellen van een accu te gebruiken op lid te worden van de korting die we dan krijgen.

    Ha weet even niet hoe ik het anders moet schrijven, en hoeveel moeten we dan aan jullie betalen om lid te worden voor korting in aanmerking te komen en hoe werkt het dan???

    Mhg,

    Jakob.

    1. martijn v o

      martijn v o

      Geen idee wat je bedoeld Jacob, waar wil je lid van worden?

      Ik koop zelf mijn accus gewoon op internet waar ze het goedkoopst zijn.

      Laatste keer hier gekocht:

      https://www.accudienst.nl/

  2. J.J

    Wat kan ik verwachten???

    Beste @Marco456 Er is gelukkig iemand die ons ophaald en weer naar huis brengt, ontzettend fijn dat je iets probeerde om ons te helpen. Daar zou ik trouwens ook enige moeite mee hebben want het is onverdiende goedheid, als ik nu ook regelmatig iets voor jullie kon doen had ik er minder moeite mee. Ik ben al twee keren door jullie geholpen maar wil graag wat terug doen, dan zou ik er minder moeite mee hebben om door jullie te worden geholpen, wel geweldig dat het bij jullie als heel nomaal word gezien om elkaar te helpen. Dus als er wat is doe een beroep op ons. Dat geld zeker voor @dieseltje die heeft ons al een keer geholpen met het uitlezen van de boordcomputer. Wel blijft de vraag wat zou de beste accu zijn voor ons.
  3. J.J

    Wat kan ik verwachten???

    Bedankt voor je snelle reactie, ik denk dat de tweede accu ook kapot is de lader blijft op groen staan, we hebben al tegen elkaar gezegd om maar te gaan lopen, mijn vrouw heeft ook de afstand gelopen toen ik in het ziekenhuis lag met de rollator en had ook net kortgeleden een herseninfarct gehad, teruglopen kunnen we misschien bij een garage een nieuwe accu kopen en meenemen op de rollator, haha we hebben ons vaker moeten behelpen. Van winkelcentrum Lewenborg naar het UMCG 1 u 1 min. (4,4 km) via Rijksweg De laatste tijd met beide accus niet veel gereden om dat we ook even moesten verwerken dat ik opnieuw kanker heb en dat ook nog in de lege prostaat holte, bestralen zal veel schade geven omdat het op losse zwevende kankercellen word gericht, 2 bestralingen geeft al aardig wat schade en ze willen bij mij 35 keer bestralen dus je kan begrijpen dat dit nogal wat impact had op ons. Ha misschien schrijf ik nu wat te veel. Zijn er ook accus die beter kunnen tegen langzame ontlading??? Hier blijft de lader opstaan: De twee zonnepaneeltjes hebben niet voldoende kracht met de winter zon.
  4. Ik mocht een maand niet auto rijden omdat ik een beste hartinfarct heb gehad, maar moet morgen naar het ziekenhuis. Misschien een rare vraag??? Helaas is de accu leeg heb het net om 14:45 aan de lader gezet zou er morgen om 12:00 al genoeg stroom in zitten om de T5 te kunnen starten. Wie kan hier een zinnig antwoord op geven, we hebben de lader CTEK MXS 3.6 12V 3.6A De accu: VARTA LFD 75 12V 64Ah RC 141Min CCA 650A MCA 813A We hebben altijd een accu aan de lader maar die bleek niet meer goed te zijn, dus we doen wel ons best onafhankelijk te zijn.
  5. J.J

    Andere auto gekocht.

    Door de mooie opnamen wordt de wagen wel in het zonnetje gezet. Ik had het als gewezen fotograaf niet kunnen verbeteren. In de wagen ook is het voortreffelijk uitgelicht, en zo dat binnen en buiten de licht sterkte gelijk is, en dat ook nog een zonder schaduw effect van flitslicht. Veel rijplezier toegewenst.
  6. Wat hebben jullie er een mooie topic van gemaakt.☺️ We zijn net een paar weken terug van Spanje en een piepklein stukje Portugal, het was voor ons verschrikkelijk warm ons T5-camperje is wel iets geïsoleerd maar niet berekend op temperaturen van wel 47 graden, stilstaan in de brandende zon was geen optie, de temperatuur in de bus was een verschrikking, zeker wel rond de 60 graden denken we, rijden met de ramen open hielp amper, het dashboard was een gloeide hete kachel geworden, de blower aan dat gaf nog meer hitte. Ik de bergen miste je echt de kracht die je zou kunnen krijgen met het chiptuning, en het andere verkeer is ook een stuk sneller van onze TRANSPORTER KAST KR 63KW TDI SG5 AXC 065993 GTY 85PK T5 1.9TDI 2005. We zouden langer dan vier maanden weg blijven, maar het is maar negendagen geworden we kwamen vermoeit en uitgeput thuis hebben ook een paar nachten door gereden. We dronken zeker vier liter water op een dag ook nachts dronken we nog water, en we plasten vrij wel niets en best donker, en zweten dat was niet mis. In dorpjes hebben we steeds water kunnen betrekken en dat filterden we steeds, daar door was het steeds lekker te drinken. Het was wel een kater weer terug te zijn, misschien binnen kort weer proberen, maar dan wel met een sterkere motor, en minder spullen. We zullen hier uit kiezen, of we nu helemaal naar Lochem rijden dat zou niet winst gevend zijn denk ik of wel??? Dank je wel @dieseltje vergeet nooit dat wij bij jou in de buurt wonen en je best willen bijstaan met handlangers hulp, en enige handigheid heb ik door het zelf steeds weer het T3 busje in haast nieuw staat terug te brengen. Nog een paar maanden dan zijn we alweer vier jaar bij jullie. Dank je wel dat we als T5-campertje bij jullie mogen zijn.
  7. Kapotte tweemassavliegwiel. De foto's zijn bewerkt zodat ze groter geplaatst konden worden in verband met beperkte Kb
  8. Toen wij onze T5 kochten was de tweemassavliegwiel al na nog geen 30.000 kapot, ik merkte het wel op ging naar Centurion bedrijfswagens de chef-monteur kwam even luisteren en zij als of het de normaalste zaak van de wereld was,,, O dat is de tweemassavliegwiel en ging weer aan het werk, dus we waren gerust gesteld en gingen niet terug naar de handelaar, tot het op en duur steeds erger werd, en op het laatst ging het heel snel, en we net voor de APK garage tot stilstand kwamen. We waren gerust gesteld op vakantie gegaan naar Engeland, gelukkig kwamen we daar niet stil te staan. ========================================================================= Van het internet. Eventuele defecten Een tweemassavliegwiel verhoogt het rijcomfort en vermindert motorgeluiden. Bij een defect gaat het op die twee punten mis, omdat het tweemassavliegwiel dan geen motortrillingen meer dempt. Deze worden dan doorgegeven aan de rest van de auto inclusief de inzittenden. Hoe lang gaat een 2 massa vliegwiel mee? We zien het vaak; het OEM-vliegwiel gaat ongeveer 200.000 Km mee, maar het vervangende exemplaar niet; die haalt misschien 100.000 Km.5 feb. 2021
  9. Dat is mooi duidelijk @dieseltje heb je het in de buurt dan stad Groningen laten doen? Het is nu waarschijnlijk minder druk bij de bedrijven, misschien kunnen we het op korte termijn laten doen, we willen graag naar Spanje en het zou mooi zijn als het van te voren is gedaan, dan behalen we tegelijk de winst. Bedankt voor je reactie.😃
  10. Een vraag die ons bezig houd. Is het echt goed voor onze T5 TDI 1.9 63kw 2005 camper om een nieuwe chip te laten plaatsen en chip-tuning te laten doen??? Is het mogelijk dat hij door meer kracht zuiniger zal gaan rijden, als je geen misbruik maakt van de kracht, bvb door sneller op te trekken of veel harder te gaan rijden. In berg achtig gebied bvb trekt hij met meer gemak de bergen op. In NL met meer kracht, zuiniger met tegen wind. Alvast bedankt voor jullie kundige reactie. Mhg, @J.J Wat hij heeft gereden:
  11. Trek je niet te veel van mijn berichtje aan. Verschillende leden kunnen nog met een goed idee komen. Wacht dat even af @HansJan
  12. Beste @HansJan, Ik heb expres je berichtje Ge-quote, dan kan je de scherp dingen weg halen, voor het geval er iets gebeurd en het bericht van jou gevonden word. Ik kan heel goed je schrijven begrijpen, het kan je woeden maken als je zulke berichten hoort en er bij stil staat dan het jou kan overkomen. Zoals wel op het forum is geschreven zorg voor een goed verzekering en maak belangrijke foto's van je extra's die je in de wagen hebt, zodat je alles alles vergoed krijgt als de dievengilde hun slag slaat. Ook breken de gasten wel in om dure inbraak bevelling uit wagens te halen, plus de schades die ze daar bij veroorzaken. Wat misschien een idee is een rookgenerator die in geschakeld word bij een inbraak. Ik heb het berichtje wat aan gepast, nu is het wat minder heftig.
  13. Petroleumcomponent. Ha misschien dat daar door het elastiekje vrij snel ging uitdrogen die ik altijd om het busje deed waar ik het rietje tussen klemde. Ik spreek in verledentijd want toen ik dat ontdekte kreeg ik bedenkingen wat betreft het WD 40 gebruik, ik spuit het zeker niet op rubbers, en nu lees ik ook in het bericht van @SteRo dat mogelijk het ook nog even lak kan aantasten.
  14. J.J

    Omgeving stad Groningen.

    Inderdaad geen klachten ik hoef zelf rechtuit minder te corrigeren, waar ik anders vrij constant mee bezig was. Het bedrijf wat @dieseltje me heen had verwezen is inderdaad best schappelijk in prijs, maar was qwa planning geheel vol.
  15. J.J

    Omgeving stad Groningen.

    Ha dat wist ik niet heb het nog nooit laten doen, aan het T3-campertje die we zestien jaar hebben gehad heb ik alles vernieuwd behalve de nieuwe motor die er in zat, heb ik schijnbaar altijd mazzel gehad, ook niet verkeerd. Ik heb het bedrijf al een berichtje gestuurd, bedankt voor jullie tips, heel fijn als straks haast alles in orde is. Haast we krijgen ook het advies van andere leden om ook de distributieriemriem en drukrol te laten vernieuwen, en dan zou het heel mooi zijn om een nieuwe computer chip en software te laten plaatsen, en alles af te laten regelen. Wat een vooruitgang alles met elkaar zijn en wat gaat hij dan presteren, wat kunnen we verwachten nu is hij 1.9 L en 63 kw, het mooiste voor ons zou zijn als hij nog zuiniger, en nog fijner rijd. Mhg, J.J en zijn maatje.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden