Ga naar inhoud

mikerosauer

Members+
  • Aantal items

    1296
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    14

Berichten die geplaatst zijn door mikerosauer

  1. 3 hours ago, wulfke said:

    Verlagen mag maar je moet 11cm vrije bodemruimte hebben. Je moet voor de regularisatie papieren hebben van de veren en een plaatsingsattest hebben van een erkende plaatser. Dan moet je naast de gewone keuring ook een keuring na verlaging ondergaan en wordt de wielgeometerie opgemeten om te controleren of deze binnen de toleranties van de constructeur valt. Dan even tussen de 100 en 150eur aftikken op je groene keuringskaart te ontvangen. Hoe het zit met een bvb NL ingevoerde wagen die reeds verlaagd is weet ik niet zo even. Upgrade van de remmen is niet toegelaten net zoals geperforeerde schijven die niet OEM op de wagen geleverd zijn. Dit ook met aangepaste remleidingen. Extra toegevoegde spoilers en onderdelen vallen onder de rubriek "tuning" en hiervoor betaal je extra bij de keuring. Welkom bij de Belgische keuring 🥴

    ok dus dat is een leuke weg te behandelen .eventueel dan maar weer een  schroefset :) even voor de keuring omhoog zetten . of zijn pollitie als het daar om gaat ook flauw??

  2. On 24-1-2022 at 20:31, HansJan said:

    Helemaal met je eens @chinkone. Gek genoeg blijft OEM toch het mooist passen, hoe groot het aanbod ook is. De Wheelforce velgen zijn echt schitterend in detaillering en afwerking, maar er was ergens nog steeds twijfel.

    Recent liep ik een andere OEM upgrade tegen het lijf. Dit zijn Audi S6 21 inch velgen (8.5H ET43), ook waanzinnig mooi!

    Audi-S6-21inch.thumb.JPG.9dc9b83e8b0c39b6000e8fd2a8160a03.JPG

    heel mooi :) na dit zien twijfel ik dus nog meer een golf of weer een passat :P bedankt ...

  3. 43 minutes ago, Johan_E said:
    1. Ja, dat kan. Er zijn 4 modi voor de auto: volledig elektrisch, hybride, GTE en opladen. In de hybride stand probeert de auto de accustand op peil te houden. In GTE streeft de auto naar 50% accuvulling en in "opladen" wordt de accu zo mogelijk helemaal vol geladen. "Opladen" is eigenlijk nooit efficient, zeker niet bij de huidige benzineprijzen. Je bent gewoon bezig benzine om te zetten in elektriciteit, die je daarna weer omzet in beweging. Da's 2x verlies. Dan kun je beter gewoon op benzine gaan rijden. Op lange ritten schat ik zelf in hoeveel km in moet rijden als ik weer van de snelweg af ben en dan schakel ik over op hybride als die restlading is bereikt. Op bestemming laad ik dan weer op. Zelfs aan een commerciële paal is dat voordeliger dan benzine.
    2. Dat hangt volledig van je rijprofiel af. Zie de post van Duif voor een indicatie. Mijn ervaring is ongeveer hetzelfde (hoewel ik nog niet naar de Alpen ben gereden). Volledig elektrisch zal je rond de 20 kWh/100 km gebruiken, dus als je veel relatief korte stukjes rijd en alles elektrisch zou doen kom je bij 20k dus aan de 4000 kWh.
    3. Ja, ik hang 'm altijd direct aan de opleder als ik thuis kom. Ik had al zonnepanelen en houd er verder geen rekening mee. Zolang de salderingsregeling geldt maakt het ook niet uit wanneer je laadt. Meestal is het 's avonds/'s nachts. Er zijn slimme laadpalen die ervoor kunnen zorgen dat je maximaal laadt via je eigen panelen.

    thankz . ben idd al aardig wat wijzer . momenteel bezig met een paar offertes inc thuis accupakket . iemand hier ook al daar mee bezig of ervaring mee 

     

     

  4. 1 hour ago, wulfke said:

    Als er op je toekomstige BE woning nog geen panelen liggen en je laat er leggen dan kom je uit dat ze een slimme teller plaatsen en je geen terugrdraaiende teller meer hebt. De elektriciteit die je op het net terug stopt daar krijg je peanuts voor terug en de teller draait niet meer terug (ze meten het nog wel maar de tellerstand blijft gelijk) . Een grote PV installatie is hierdoor enkel nog interessant met een dikke thuisbatterij of je moet nachtwerk doen zodat je je EV overdag kan opladen..

    die wordt idd gelijk mee genomen in het plan. diesel is echter nog een optie alleen kom ik er niet aan uit wat de mrb is en of hoe ik dat moet uitrekening. alle andere tips mogen altijd gedeeld worden heb nog veel uitzoek werk :)

    huis heeft zo wie al waafschijnlijk  een slimme meter gezien het of nieubouw of jong bestaand is niet ouder dan een jaar of 4/5

     

  5. 5 minutes ago, Duif said:

    Ik rij met erg veel plezier in een GTE, rijdt soepel en hybride is een mooie combi voor of wat extra vermogen òf wat zuiniger.

    Hoe zuinig je rijdt hangt af van de lengte van de ritten die je maakt. Korte ritten zijn zuiniger dan lange. Ter illustratie:
    *op en neer naar de Alpen (niet laden, alleen tanken): 9,8l en 0,1 kWh per 100 km
    *enkele reis naar m’n werk, 89 km (start met lege accu): 5,9l en 0,1 kWh per 100 km
    *enkele reis naar m’n werk, 89km (start met volle accu): 3,8l en 7,4 kWh per 100 km
    * ritje naar de supermarkt, 11 km (start met volle accu): 0l en 21,8 kWh per 100 km

    Tijdens het rijden laadt je een beetje op als je remt, en kun je aanvullend de verbrandingsmotor inzetten om de accu op te laden. Zuinig of duurzaam is dat laatste niet.

    Succes met je keuze! In Duitsland staan er eigenlijk altijd wel veel mooie te koop. Vanaf modeljaar ‘19 hebben ze een grotere accu.


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    dus het laden gaat eigenlijk altijd aan de kabel . heb je extra panelen laten leggen ? gezien de stroom verbruik en gasloos willen wonen ben ik aan kijken of ik genoeg pv panelen kan plaatsen op het dak wil namelijk kwa stroom op 0 uit komen 

  6. ik ben aan het overwegen om een GTE aan te schaffen zou graag ervaringen weten mbt tot het thuis laden

     

    is het mogelijk om je accu vol te laden tijdens het rijden ? 

    hoeveel stroom verbruik je per jaarlijks bij een 20k op jaar basis.

     

    hangen jullie de wagen elke dag aan de lader thuis om vol te laden  en heb je rekening mee gehouden met in de aanschaf van extra zonnen panelen

     

    dit omdat wij bezig zijn met een pand in belgie en hier nog geen PV is voorzien is het handig om extra te laten leggen voor de GTE 

     

     

  7. goede dag
    is er iemand die me kan helpen met het in bouwen van een radio die ik bij alie wil bestellen
    en is er iemand die kan helpen met de instellingen van de passat
    bijvoorbeeld:
    L/100 naar 1/10
    dag verlichting uit zetten en bermlicht aan zetten
    regen en licht sensor nakijken
    enz.....
     
    groeten lambertino
    Waarom zou je in godsnaam drl uit willen.

    Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk

  8. 2 hours ago, Mausey said:

    Oh jawel hooremoji4.png. Heb al een tijdje hetzelfde euvel met loslatende hemelbekleding rondom de brillenhouder.
    Het lijkt wel of de bekleding gespannen gelijmd is geweest, als ik het terugplaats kom ik chronisch iets te kort!!


    Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

    hemel bekelding is gewoon gekrompen door de tempraturen 

     

    enige goede oplossing is compleet vervangen  de rest komt met de tijd toch weer los 

    laten doen kost je minimaal 350 euro  

  9. 18 minutes ago, KC3110 said:

    Beste mensen,

    Ik wil graag de instelling wijzigen dat als ik wegrijd de deuren automatisch vergrendelen. Ik las dat je daarvoor in het menu moet zijn. Alleen ik vind geen mogelijkheid om hierin te oomen met de ruitenwisser hendel.... iemand een idee ? 

    in menu comfort zit die dacht ik uit me hooft 

  10. Er zijn er meer die denken als ik een grotere velg monteer de wielbak word opgevuld. Helaas is dit dus niet zo. Een 19" velg heeft een plattere band als een 17 of 18" waardoor de diameter nagenoeg hetzelfde blijft.
    Verlagen is hier de enige oplossing idd.
    Verlagen is altijd de oplossing voor wheelgap

    Verstuurd vanaf mijn SM-G980F met Tapatalk

  11. 22 minutes ago, KlaasWiebe said:

    Zekering gecontroleerd deze was goed.

    Bekleding van de achterklep gedemonteerd en op de stekker van de camera gemeten als de auto in de R staat (en op contact) maar krijg daar geen spanning.

    Radio eruit gehad en daar zit ook alles aangesloten. 

    Kun je de camera eventueel uit programmeren?

     heb je de wagen al uitgelezen ?

    ja dat kan. met vcds

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden