Ga naar inhoud

PHS

Members+
  • Aantal items

    64
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door PHS

  1. PHS

    Passat facelift

    Vroeger speelde ik het spelletje "zoek de verschillen" met m'n kinderen. Daar moet ik steeds weer aan denken wanneer VW komt met een facelift
  2. PHS

    adblue

    Hier in Apeldoorn tank ik gewoon AdBlue bij een tankstation op 't industrie terrein Noord. https://www.google.nl/maps/@52.23944,5.9884373,3a,75y,114.58h,79.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOS83WoYEvVKlx4mu77p36A!2e0!7i13312!8i6656 Kost dacht ik nog geen duppie per liter. Bij de stealer idd €90 voor een liter of 15 à 20 (is natuurlijk ook erg moeilijk en gevaarlijk). Ik doe dat elke 10.000 km. Gaat er iets van 8 liter in. Geen zin dat gezeik (hoe toepasselijk ) wanneer ik in 't buitenland onderweg ben.
  3. PHS

    Hoeveel rij jij erop...

    De mijne heb ik gekocht met 25k op de klok. Nu op 60k in 5 maanden. Ik rijd woon werk 3x nix (20km per dag). Mijn Passat ziet van Nederland nagenoeg niks. Met name A1 en A12 richting "exit ". Mijn kilometers zijn van Europa ritjes (veel DACH, regelmatig F/I, een beetje PL, UA en heel soms E en P). Per jaar dan zo'n 70k. En daar is deze B8 2.0 BiTDI helemaal perfect voor. Mijn vorige auto, de Mazda CX-9 misschien zelfs nog wel iets beter, maar grooooooote dorst. En dat is niet altijd handig in afgelegen gebieden. Had dan ook altijd 10L benzine in jerrycan bij me Maar kwalitatief perfect. Op 300k+ km slechts 1 HB3 lampje hoeven te vervangen. Verder helemaal niks. Noppes. Nada. In het voormalige Oostblok wordt de B8 nagekeken als een schaars gekleed fotomodel
  4. Volgens mij schrijf ik niks anders. Qua uitstoot is mijn info gebaseerd op echte metingen en niet de beruchte meetcyclus. Waar het mij om gaat is dat technologisch er goede oplossingen zijn. Frauderen met de hardware en software komt idd regelmatig voor. Daar moet je dus op handhaven en niet op basis daarvan technologie afserveren.
  5. Even voor de duidelijkheid. Ik ben geen expert en ook geen pro-diesel profeet. Ik erger me alleen vaak aan halve waarheden die gebruikt worden voor een heksenjacht en iedereen (van politici tot milieuorganisaties) die vrolijk meeneuriën op het melodietje. Dus even kijken naar de feiten. Het gaat om CO2, fijnstof en NOx. CO2 Een dieselmotor (oud en nieuw) stoot minder CO2 uit dan een benzinemotor. Dit, door het veel hogere rendement (Diesel vs Otto principe). Een dieselmotor stoot (generaliserend) veel meer fijnstof en NOx uit. Dat, zonder tegenmaatregelen welteverstaan. Dat is ook de grootste makke van oudere dieselmotoren. FIJNSTOF Tegen fijnstof is het roetfilter zeer effectief (en helaas ook wel een bron van storingen). Moderne dieselmotoren stoten veel minder fijnstof uit dan benzinemotoren. Moderne benzinemotoren met directe injectie stoten 10 tot 60 maal zoveel fijnstof (roet!) uit (in vergelijking met de modernste dieselmotoren). Zeker bij lage temperaturen is de benzinemotor veel slechter. Ja, echt. En dan ook nog eens fijnstof met heel erg kleine deeltjes die extra schadelijk zijn... Verwacht benzinemotoren met roetfilter die waarschijnlijk ook weer snel verstopt zullen zijn..... NOx Ook hier scoort de dieselmotor zonder maatregelen erg slecht. Al langer bestaand is EGR (exhaust/emission gas recirculation). Niet vrij van storingen. Verlaagt de verbrandingstemperatuur en door die lagere temperatuur wordt er minder NOx gevormd. Nadelen: vorming van koolmonoxide; vrijkomen van onverbrande brandstof èn.....roetvorming. En verlies van vermogen. Met SRC (selective catalyc reduction) wordt een grote stap gemaakt om de NOx emissie te verminderen. De techniek bestaat al bijna 30 jaar overigens. Daarbij is DEF (diesel exhaust fluid) benodigd, best bekend bij ons als AdBlue. NOx wordt afgebroken naar stikstof en een klein beetje CO2. In combinatie met een roetfilter is het resultaat goed. Dus met SRC en roetfilter zit de moderne diesel op dezelfde levels qua NOx en als benzinemotoren. En beter qua fijnstof. Qua CO2 scoort de diesel altijd beter. En het beste is natuurlijk om gewoon wat minder te rijden.
  6. Vergeet Zwitserland niet. Ja, is duur. Maar als je een beetje oplet kun je op NL niveau vakantie vieren. Heel mooi Alpenland....
  7. PHS

    Chiptuning

    Ben ik ook wel benieuwd naar. Waarom zou je het wel, of juist niet doen (en dan laat ik het milieu ascpect even buiten beschouwing).
  8. Heb ik met de Z4 ook al gehad....maar het tussenschakelen blijft gelukkig heerlijke plofjes geven.
  9. Ik snap de topicstarter wel... Als "auto voor erbij" heb ik en Z4 35 IS. Die heeft een 7-traps DKG (zeg maar de BMW DSG). Dat ding geeft tussengas bij op- èn terugschakelen. En dat klink zo geil eh...gaaf. Als dat de "DSG fart" is, snap ik dat helemaal
  10. in mijn geval vaak jodium....
  11. Even een dombo vraag....is CarPlay iets wat standaard op de Discover Pro mogelijk is?
  12. Leuk om dit soort "hulplijn" ondersteuning te lezen
  13. Dat offroad probleem heb ik ook wel regelmatig met m'n ouwe BMW
  14. PHS

    Chiptuning

    Toen ik een paar maanden geleden bij JD was voor mijn Passatje stond er ook iemand met een Scirocco 1.4TSi. Die had z'n inlaat/uitlaat poorten dermate vervuild dat deze eerst gereinigd werd. Anders begonnen ze er helemaal niet aan. @@DexterXL Lekker hè?
  15. Ik vind de ACC wel fijn. Zeker in de file. Echt gemak en veiligheid. Op hogere snelheden minder ivm de gevoelsmatig grote afstand tot de voorganger. Hoewel ik denk dat die afstand ook nodig is bij een noodstop van diezelfde voorganger en de meeste bestuurder veel tekort op hun voorganger zitten. Niet bewezen maar ik denk 't wel klopt.
  16. PHS

    Velgmaat

    Dit is wat ik heb geschreven over m'n Passat velgen: De 19"velgen zijn ook mooi maar eigenlijk te oncomfortabel. Nu een set Pirelli's erop. Die zijn ook nog eens stug. In het voorjaar Michelin Pilot Sport 4. Die schijnen comfort en grip goed te combineren. Ik rijdt bijna altijd in de stand "comfort". Nu met de 18"winterset veel meer comfort.
  17. Stoer! Wel lef om zo een W8 (zonder W8) te kopen....
  18. DCC is prima. Maar met grote velgen wordt het toch wel lastig. Ik heb 19" zomervelgen ( en dus ook DCC) en dat is (te) hard. Is niet de schuld van de DCC, maar van mijn kuze voor mooie grote velgen.
  19. Erg persoonlijk. Beste "af fabriek" navigatie die ik ken. TomTom is altijd nog beter.
  20. "aansmeren" heeft een negatieve connotatie maar het gaat vast goed komen.
  21. Haha. Ik had een stuk uit mn eerder post verwijderd ... over mijn Mazda CX-9. Beste wagen so far. In ruim 300k kilometers en alleen een halogeen lampje vervangen. Gaat je niet lukken met de meeste Europese merken denk ik. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
  22. Dat van die bak moet je wat verder uitzoeken. De mijne heeft de DQ500 bak. Die is beresterk. Ik dacht bij de versies van 190 en 240pk (diesel). Zoek maar op... Ga je voor minder PK's dan moet je wat opletten idd. De DQ500 wordt overigens wel elke 60k gespoeld en van nieuwe olie voorzien.
  23. Wordt het een nieuwe of een gebruikte? Met mijn huidige Passat geen problemen maar is nog jong. Mbt de DSG bakken: er zijn droge en natte bakken. De natte zijn naar verluid beter (maar ik laat me graag corrigeren). De oudere TFSI zijn niet erg goed.
  24. Fijne dagen allemaal. Deze kerstkaart was woensdag in 't Emmental met zicht op 't Obergrindelwald. Blij met de 4motion
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden