Ga naar inhoud

Ramon_Passat_B7

Members+
  • Aantal items

    129
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Ramon_Passat_B7

  1. Ja, de V11 inderdaad. Is het kaartje nu wel meermaals bruikbaar? Had het vergeten eruit te halen en vanmorgen kreeg ik weer de vraag of ik de kaart wilde toevoegen.
  2. Na een nieuw bericht (ik had gereageerd op een oud bericht van Roeland) was het zó geregeld. Dag erna had ik al het kaartje V11 in huis. Vandaag in 2 uurtjes geïnstalleerd en lijkt goed te werken, was bijna thuis toen de installatie klaar was dus weinig kunnen testen. Maar ziet er goed uit, A2 tunnel Maastricht staat er in elk geval op! Kaartje ziet er ook superprofessioneel uit met een glossy VW sticker. Nooit de "echte" gezien, maar voor mij is dit nauwelijks te onderscheiden van te real thing.
  3. Eerder al eens een update gekocht via Roeland, perfect in orde. Een week geleden PM gestuurd maar (nog) niets vernomen. Is er iets aan de hand?
  4. Ik heb zelf deze https://www.toolmania.nl/nl/15-ton-aluminium-stalen-garagekrik.html en die is hoofdzakelijk voor de Westfield (lotus 7 kopie, 9cm grondspeling...) De Passat (B7, Variant) krik ik er gerust mee op voor bandenwissel. De Passat is wel zwaarder dan de krik kan hebben, maar je tilt nooit het hele gewicht van de auto. Hooguit de 70% komt erop en dan blijf je ruim binnen de marge.
  5. Ik rij zelf meteen DDpai mini 2, best redelijk beeld: https://youtu.be/7mDadmhPtgk En lekker klein, nogal onopvallend te verbergen achter de achteruitkijkspiegel. Tevens parkeerfunctie waardoor je je auto kunt laten filmen zodra er geparkeerd is. Voor €75 her en der verkrijgbaar. Wel een probleem met Android 8 telefoons, de app is nog niet in staat dergelijke telefoons te verbinden met de camera. Nu is dat niet persé nodig, de camera loopt ook zonder telefoon. Is alleen nodig om het ding in te stellen.
  6. Interieur filter vervangen is met climatronic toch wel eens per jaar noodzakelijk. Scheelt veel in nare geurtjes.... Ik ben zelf wel eens verkouden geworden van de Gore lucht die uit de airco kwam nadat ik de hele winter geen airco gebruikt had. Tsja, was mijn eerste auto met airco, dus wat wist ik.... In het voorjaar een nieuwe filter erin, elke week minstens een half uurtje de airco laten koelen én 10 minuutjes voor stoppen de airco uit helpt enorm veel in vieze luchtjes voorkomen. Beter preventief dan achteraf met allerlei zooi aan de slag moeten om schimmel te doden.
  7. Bedankt, de kop is er al af en gaat naar revisiebedrijf. Midden volgende week retour en dan monteren. En de auto is hele goede handen, dus dat komt helemaal goed. Wel jammer dat de brandstofpomp slijtage vertoont, slijpdeeltjes in het filter. Dus revisie hd pomp, injectoren etc. Daar had ik in eerste instantie niet op gerekend. Positieve is dan wel dat de auto er dan weer een tijdje tegen zal kunnen.
  8. Inmiddels bericht gehad van Twan dat het toch de koppakking is. Blok is verder droog en alle radiatoren zijn lekvrij. Nou komt de kvs ook wel erg snel op druk, dus achteraf niet zo'n vreemde uitkomst.
  9. Ik heb het start/stop systeem laten uitschakelen. Bij een traditionele motor is het imho meer window dressing dan écht een zinnige toevoeging. Meer slijtage op accu, startmotor, turbo etc om op jaarbasis wellicht 1 of 2 tankbeurten uit te sparen. Ik weet het wel, op 8 miljoen auto's is dat een forse sloot brandstof die nodeloos de lucht in gejaagd wordt. Maar ik bepaal zelf liever wanneer de motor af moet. In een dikke file, spoorwegovergang oid schakel ik de motor wel even handmatig uit. In een start/stop file heb ik absoluut geen trek om elke 15mtr de motor weer opnieuw te horen starten.
  10. Oké, zal vanmiddag eens even kijken. Ik moet 30km rijden naar huis, dus dan is de motor wel goed warm. Veel/weinig verlies en wisselend komt me nog niet bekend voor, maar neemt het verlies wel toe of blijft het constant? Aanvulling: auto is bij bandenman geweest voor diverse klussen (vliegwiel, draagarmrubbers, airco, DSG service). Alles dik in orde, maar de oorzaak van kvs verlies is nog niet boven water. Blok en milieuplaat is droog, dus geen externe lekkage. Volgende week gaat de auto weer terug in behandeling voor afpersen van de warmtewisselaars. Met een beetje geluk heeft een van de radiatoren een lekje, maar de kans bestaat nog dat het in de kop(pakking) zit en dan wordt het minder leuk. Afwachten even.
  11. Bij warme motor losdraaien om te kijken of hij borrelt. Moet dat met draaiende motor of stilstaand? En wat is dan de verklaring dat er tijdens 4 dagen stilstand zoveel kvs verloren is gegaan?
  12. The story continues..... Nu staat de klok op 195.000km en heb ik alwéér last van kvs verlies. Ik zat op een interval van elke ±2500km een scheut van zo'n 200mL bijvullen. Affijn, kan ik mee leven zolang het niet erger wordt. Vrijdag met naar huis rijden kreeg ik weer de melding "koelvloeistof controleren" en heb toen weer normaal bijgevuld en verder gereden. Zaterdag nog een kort stukje gereden (14km heen en 14km terug). Zondag t/m woensdag is de auto totaal niet gebruikt. Vanmorgen start ik na 4 dagen stilstand en krijg weer de kvs melding. Nu moest er echter fors meer in dan anders, expansievat was bijna leeg. Bij het losdraaien van de dop siste hij wel weer normaal, systeem was dus nog onder druk. Vreemd eigenlijk, want bij lekkage zou ik verwachten dat de druk ook eraf gaat. Wel, ik snap er niks meer van. Iemand een idee wat er aan de hand is?
  13. Ik rijd meestal 50-100km door zodra actieradius op 0km staat. In de 75liter tank gaat dan 70-72 liter. Dus dat bewijst dat ook dan de tank niet helemaal leeg was en ik gerust nog 50km verder had kunnen rijden. Tevens tank ik zo ver door dat de diesel tot in de vulopening staat, scheelt zo'n 4 liter tussen de eerste afslag van de pomp en tot maximaal vol. Dus dat vol"druppelen" geeft mij 80km extra op een tankbeurt.
  14. Ik heb wel eens zo'n busje aircoreiniger gebruikt, is meer een maskeermiddel (parfum) en lost het probleem niet op. Interieurfilter vervangen was voor mij de oplossing, uit luie gemakzucht door de dealer laten doen. Moest er toch heen voor terugroepactie startmotor en voor €34,- werd het filter vervangen (filter + arbeidsloon).
  15. Het is inderdaad opgelost heb gisteren ritje Maastricht - Almelo - Maastricht gedaan en zeker 450km op cruisecontrol gereden. Er is geen enkele misser of storing geweest. Nu ben ik er ook zeker van dat dit probleem opgelost is. Hooguit wachten tot een van de andere ABS sensoren het ook begeeft..... Alleen begrijp ik totaal niet waarom dit probleem alleen optreedt bij het rijden op CC. De gekozen versnelling is immers een combi van snelheid vs. toerental. Als een van de parameters afwijkt dan kan dat klapperende gedrag idd wel ontstaan. Maar waarom het zich dan alleen bij cruisecontrol voordoet snap ik dan weer niet.
  16. Bij mij ook een B7 uit 2014 met 193000km erop. Naja, is geen kostbare reparatie gelukkig. Sensor kost €85 en ik moest €35 voor diagnose en montage aftikken.
  17. Ja, gelukkig wel. Al moet ik nog even morgen afwachten. Er waren soms tijden dat het probleem zich over langere afstand (100km) niet voordeed. Vanochtend met naar Nuenen te rijden trad het ook niet op, dus is nog even afwachten tot ik morgen 500+km gemaakt heb om helemaal zeker te weten dat het opgelost is. En ook weer nieuwe zorgen erbij, vliegwiel moet tzt vervangen worden en da's een dure. Ook paar draagarmrubbers, eveneens geen goedkope klus.
  18. +1, we've got a winner! Waren inderdaad diverse meldingen van onbetrouwbaar signaal ABS sensor links achter. Wel nog enige twijfel of het wellicht (ook) aan het wiellager ligt, maar vanwege tijd en kosten gekozen om alleen de sensor te vervangen. Na circa 100km op cruisecontrol gereden te hebben is de storing niet teruggekeerd. Het lijkt erop dat het probleem opgelost is.
  19. Ja, is ook 4x dezelfde maat, merk en type.
  20. En nog wat meer informatie, vanmiddag bleef de DSG bak maar terugschakelen en ging zelfs terug naar D3. Niet fijn Al vrij snel kwam ook weer ABS/ESC/ECC/Bandenspanning foutmeldingen. Even gestopt, contact af en na herstart waren de meldingen weg (verdwenen na 50mtr rijden). Nogmaals getest, cruisecontrol erop bij 120kmh en het probleem trad weer opnieuw op. CC uitschakelen was voldoende om de DSG te laten stoppen met flipperen. Zodra in de CC erop zet is het raak. Gewoon met het voet gas geven is niks aan de hand. Snelheden tussen 90 en 120kmh geprobeerd op CC en gas geven. CC treedt het probleem altijd en direct op, gas geven nog niet 1x mis gegaan in 70km rijden. Enige geruststelling is dat ik zonder veel problemen morgen in Nuenen ga komen, ben wel benieuwd waar het probleem zit. Als het een ABS sensor is, dan zou het probleem zich ook moeten voordoen bij normaal gasgeven zonder CC ingeschakeld.
  21. Woensdag gaat de Passat naar Nuenen en blijft daar zo lang als nodig is. Gek genoeg heb ik al een week geen last meer van het wisselvallige schakelen.... Hoop dat de fout gevonden wordt, want is geen geruststellend gevoel om zo te rijden. Met kvs verlies, rateltje in P bij koude motor, klapperend panoramadak en slecht inklappende R buitenspiegel zal het wel weer een lieve cent gaan kosten. Naja, kan hij daarna weer goed vooruit. Edit: Ik dácht (hoopte) dat het probleem zichzelf had opgelost...niet dus...gisteravond van Almelo naar Utrecht en de bak bleef maar klapperen storingen vlogen me om de oren. Leuk, NOT. Kwartiertje stilgestaan met een McShake en daarna probleemloos weer 78km gereden. Zal blij zijn als ik hem woensdag om 9:00 kan inleveren.
  22. Ik heb geen VCDS, dus foutcodes kan ik niet uitlezen. Maar de ABS sensor is toch de snelheidssensor ín elk wiel? Ik had laatst ook een ietwat onterechte melding op verkeerde bandenspanning. Alle wielen stonden op 3.2bar (vakantie) en rechtsachter op 2.9bar. Bijgepompt, 5km gereden, nieuwe bandenspanningen opgeslagen na controle. Gelukkig heb ik er verder nog geen last van gehad, vanochtend echter op ongeveer15km van huis zowat álle alarmlampjes aan Daarna op het werk half uurtje stilgestaan, en weer ruim 280km gereden zonder problemen. Ja, de DSG heeft heel eventjes terug geschakeld 1 of 2 keer maar dat was het dan ook.
  23. Mijn B7 (2.0TDI / 200pk) heeft de laatste week wat problemen met de DSG. Het begon met terugschakelen van D6 naar D4, zonder reden. Dat gebeurde wel steeds bij 85-95km/h op cruisecontrol. Geen ramp, je ziet hem ff terugtikken naar D5, D4, even wachten en weer omhoog. Afgelopen vrijdag meldde zich kortstondig een ECC fout maar die verdween na 10 seconden weer tijdens het rijden. Afspraak bij VAGtechniek is al gemaakt (volgende week, ging niet eerder). Hele weekend heeft de auto stil gestaan, en vanochtend naar het werk gegaan. Dan moet ik 20km snelweg met 100km/h op de cc. Al heel snel diverse foutmeldingen, ABS, ECC, ESC, bandenspanning, en die verdwenen niet vanzelf..... De automaat bleef ook heel veel schakelen tussen 4, 5 en 6. Maar even stil gezet op de vluchtstrook, uitgeschakeld en even gewacht. Daarna was het weer wat beter, op kantoor even stilgestaan en daarna 250km gereden. Bak schakelde nog 2 of 3x terug maar dat was het dan. Zorgwekkend, wat kan het zijn?
  24. Ik heb die brief ook gehad, voor een Passat B7 uit 2014 met 2.0TDI. De auto is import uit Luxemburg en al eens ge-update bij de dealer. Daarna stage 1 tuning laten doen icm DSG tuning. Héérlijk rijgedrag nu met 200pk (was al dik in orde, maar nu nog beter). Brandstof verbruik is ook flink verbeterd. Maar ik maak me nu een beetje zorgen over de software. Ben bang dat de dealer wederom een of andere update gaat doen, en ik weer terug kan naar Nuenen om de tuning te herstellen. Weliswaar gratis, maar is toch in totaal 220km rijden en dus 3 uur tijd die me dat grapje kan kosten (incl wachten op herstellen van de tuning) Hoeveel zorgen moet ik me maken dat ze weer met software gaan klooien?
  25. Ik maak het zelden mee dat mijn B7 2.0TDI gaat regenereren, één keer met veel stadsverkeer viel het op dat de auto sterk rookte met doortrekken en ook een vreemde lucht. Dat was dus regenereren en dat is naar vermoeden ook goed afgemaakt. Op zeker moment ging hij al minder dampen en bij stoppen en uitstappen bleven de fans best lang nadraaien (paar minuten). Nu heb ik het al een paar keer gehad dat de fans na een vrij korte stadsrit na bleven draaien. Deze week reed ik vroeg in de ochtend vanaf hotel naar de klant (zakenreis), ca. 9km over landwegen. Bij aankomst rook de auto ook weer vreemd en bleven de fans draaien. Dus dat lijkt op een regeneratie, maar kan me niet voorstellen dat die ook is afgemaakt in dat korte ritje. Olietemperatuur was iets van 85°C. Dus wat ik me afvraag: - Hoe merk ik dat de auto gaat regenereren? (heb geen vcds of iets anders) - Kan ik regenereren forceren? Bepaalde rijstijl aanhouden die aanmoedigt tot starten van de cyclus? - Loopt het proces alleen onder bepaalde voorwaarden? Wagensnelheid, toerental, olietemperatuur, buitentemperatuur? - Waaraan merk ik het beste dat de procedure afgelopen is? Lampje DPF brandt overigens niet, en ik rij voornamelijk snelwegkilometers met lagere snelheden (90-110km/h)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden