Ga naar inhoud

Rappe Frysk

Members
  • Aantal items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over Rappe Frysk

Profile Information

  • Geslacht
    Male
  • Plaats
    Drachten
  • Naam
    Aldert

Recente bezoekers van dit profiel

445 profielweergaven

Rappe Frysk's Achievements

1

Community reputatie

  1. Bedankt voor de moeite, maar ik zoek de kleuren/cilinder op de connector aan de buitenkant van de cilinderkop. Deze hebben natuurlijk een andere kleur dan aan de binnenkant...logisch ?
  2. Bedankt voor de moeite, maar ik zoek de kleuren/cilinder op de connector aan de buitenkant van de cilinderkop. Deze hebben natuurlijk een andere kleur dan aan de binnenkant...logisch ?
  3. Hallo, kan iemand mij vertellen welke kleurcode voor welke verstuiver is? Ik heb het over de grote zwarte connector die aan de zijkant van de cilinderkop zit. Ik zie; BRUIN/WIT, BRUIN/GROEN, BRUIN/ROOD, BRUIN/BLAUW en BRUIN/GEEL Een schema zou handig zijn. Alvast bedankt. Passat 2.0 TDI- -140PK- -2006 model- -8 klepper- -PD verstuivers- -Enkele nokkenas
  4. Inmiddels de gevlakte en afgeperste kop aan het monteren. Kop er zelf afgehaald en helemaal leeg gehaald. Alles goed schoongemaakt (EGR ellende....) Kleppen ingeslepen, Lagers en ringen vervangen inclusief ringenset voor de verstuivers. Zelfgemaakte kabelboon naar verstuivers er in. Nu alles weer monteren. Ik kon mijn EGR klep en koeler nergens meer vinden ? Dus maar even een noodvoorziening gemaakt.
  5. En hoe wordt zo'n kop genoemd? Tips voor waar ik zo'n kop het beste kan kopen zijn welkom. Iedereen kan zeggen dat het blok of de kop gemodificeerd of gereviseerd is, maar.....
  6. Het verlies van kvs werd steeds erger. Eerst eens in de 2 maanden maar na het laatste ritje inclusief caravan moest ik 3x onderweg bijvullen. Lopen er waterkanalen vlak langs dit punt? (Scheurtjes zitten in elke cilinder)
  7. In verband met het verdwijnen van koelvloeistof maar op zoek gegaan. 1; Vuldop vervangen, geen resultaat. 2: EGR koeler omzeild (bypass),geen resultaat. 3: Kop eraf, Koppakking lijkt goed. Na verwijderen in en opbouw delen en schoonmaken zag ik het volgende ; Kunnen zulke scheurtjes in een koelvloeistof kanaal uitkomen? En wat zijn de symptomen? Reparatie of vervanging?
  8. De aangeboden brandstof moet voldoen aan bepaalde eisen. Hier heb je natuurlijk een minimum en een maximum streepje. Zolang de brandstof binnen deze streepjes zit mag het verkocht worden....Als jij je tank vol gooit met spul wat slecht verbrand moet je al meer gas geven om 130 te kunnen rijden + dat er residu overal in het blok en filter achter blijft..
  9. Mijn ervaring met de wat duurdere diesel is ook dat de motor rustiger loopt en ik doe meer Km. op een tank. Omgerekend is het dus niet duurder...en als die additieven ook nog doen wat de fabrikant beweert dan wordt er ook nog eens goed voor het blokje gezorgd. "witte pomp" troep komt niet in mijn auto. Niet dat dit altijd slecht is, maar soms wel. Dat heeft mij ooit eens een paar verstuivers gekost... nou, lekker goedkoop tanken...
  10. Ik heb laatst zo'n ding van nog geen twintig euro uit China laten komen, Nog niet uit geprobeerd. Geen idee welke meldingen op dat ding te zien zijn. Ik heb m besteld om kleine storings meldingen te verwijderen. Eens kijken wat daar allemaal mee uit te lezen is. Waar kan ik een lijst vinden met meldingen en betekenis?
  11. Een goedendag, Mijn Passat B6 2005 2.0 TDI 8 klepper (BMP?) heeft een ernstig kuurtje. Zo nu en dan begint ie flink te roken. Een dikke grijze rookpluim blijft achter de auto in de straten hangen. Ik voel het vaak al aankomen, de motor stottert eerst even en daarna gaat ie een tijdje stomen. Mij werd verteld dat dit re-genereren moet zijn, maar dan doet deze het wel heel erg. Bij Van Vught al eens aan de computer gehad, maar die kon niets ontdekken. Vaak na een lange rit over de snelweg begint ie eenmaal in de bebouwde kom te roken. Of na een stuk snelweg in de file. Maar ook als ik een week of zo alleen maar korte ritjes heb gedaan gaat ie na een paar minuten stomen. Als dit nu wel re-genereren is, waarom dan zo extreem? en wat kan ik er aan doen? Alvast bedankt voor je reactie
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden