Ga naar inhoud

dennesm

Members
  • Aantal items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door dennesm

  1. Bij mij (GTE eind 2016) ligt er een rubber matje in met een tekentje erop en volgens de handleiding versterkt het bakje het signaal + ondersteunt het draadloos laden. Kan dat helaas niet testen met een iPhone 6. Ik gebruik het vakje nooit. Is erg onhandig om daar de gsm + USB kabel allemaal in te proppen (en dan ook nog eens het klepje dicht te krijgen), laat hem gewoon in mijn broekzak zitten als ik rijd en signaal is eigenlijk altijd prima.
  2. dennesm

    Koffie

    Die melding komt bij mij op de raarste momenten, maar nooit als ik echt vermoeid ben.. Volledig nutteloos (in mijn geval) dus
  3. Vraagje.. Hoe rijden jullie mede GTE rijders normaal? Hybride stand, GTE? Ik merk zelf dat ik buiten de stad/snelweg eigenlijk alleen maar in GTE mode rijd en in de bebouwde kom volledig elektrisch. Niet omdat ik de hele dag aan het racen ben, maar GTE rijdt gewoon stukken fijner, betere gasrespons, meer kracht bij lage toeren, fijnere (zwaardere) besturing. En verbruik valt me alleszins mee. Bij netjes rijden blijf ik onder de 7l/100km, wat zuiniger is dan mijn vorige (2012) Passat 1.4 TSI BMT, ondanks het aanzienlijk zwaardere gewicht.. Het scheelt uiteraard ook veel of de auto wel of niet opgeladen wordt. GTE zal altijd de lading naar ongeveer de helft aktief "bijladen" en dat kost benzine.
  4. Ik heb geen elektrische stoelen met geheugen, maar klapt wel naar beneden. Geloof ook niet dat de garage het voor me ingesteld heeft. Kan zijn dat het modeljaar 2017 standaard is? Overigens wil ik ook nog graag wat dingen aangepast hebben. Zit er iemand in de buurt van Tilburg die dat kan doen, mits niet al te kostbaar?
  5. Heb met mijn vorige Passat Variant (1.4 TSI 120PK/DSG) een ~ 1300 Kg Hobby caravan diverse malen via Zwitserland naar Italië gereden. Geen enkel probleem mee gehad. Wel de DSG grotdedeels op handmatig gehad, anders gaat hij mi iets te hoog in de versnellingen zitten.
  6. Zitten ook ledjes in de deurgrepen (binnen) en buitenspiegels (puddle lights). Volgens mij horen deze ook bij de Ambiente verlichting. Is mi een must have optie, maakt de auto helemaal af voor relatief lage meerprijs.
  7. Hmm.. Ik hoopte dat het een kwestie was van camera plaatsen, maar dit gaat ver boven mijn pet. Dank voor de update!
  8. Is het mogelijk om zelf de front/lane assist camera (die boven de spiegel zit) achteraf in te bouwen in mijn GTE? Weet iemand waar ik deze kan bestellen en is dat dan gewoon een kwestie van aansluiten (zitten stekkers al voorbereid?) en activeren via VAGcom? Thx
  9. Is niet de volledige reden, maar uiteraard wel erg belangrijk. Als je kan profiteren van de roverheid dan moet je het zeker niet laten. Zo werkt het andersom ook. Nee, ik heb idd geen vlakjes/sensoren op de handgreep, dus idd ouderwets met de sleutelhanger openen/sluiten. Ach ja, ben er al aan gewend hoor. Is niet het einde van de wereld GTE mode is erg leuk, maar ik merk wel dat ik er steeds meer moeite voor doe om zo zuinig mogelijk te rijden. Alle metertjes/knopjes en indicators dagen je echt uit om dat te doen, zo voel ik het tenminste. Ben benieuwd of de baas gaat "piepen", ik ben de eerste met een GTE bij ons (en ook de enige, aangezien de bijtellingsregels nu dermate ongunstig zijn geworden voor GTE's, dat iedereen gewoon een TDI/TSI zal nemen). Was al wel flink geschrokken dat ik zoveel moet tanken, maar verbruik is bij vrijwel niet opladen gelijk aan de vorige 1.4TSI BMT (ong 7,5l/100km gemiddeld, na 2 tankbeurten en heel veel N wegen/stadverkeer, vrijwel geen snelweg), alleen de tank is een stuk kleiner, dus lijkt sneller te gaan (65>50 liter). Vind het verder een geweldige auto, en het GTE knopje en de verschillende modi, samen met het AID geven het iets modern Knight Rider-achtigs, haha
  10. Na nog wat meer testen gisteravond kan ik het nu perfect regelen. Alléén als je gas vrijwel helemaal los laat, gaan de remlichten aan. Dus remmen zonder dat de lichten aan gaan is prima te doseren met een klein beetje oefenen.. B mode rijdt gewoon zoveel fijner dan D mode, waarin vooral remmen af en toe erg "raar" en onzeker voelt.
  11. Thx voor de tip van die spiegel. Als ik hem op de rechtse zet dan gaat ie inderdaad naar beneden bij achteruit rijden. Nice!
  12. Nevermind.. Er zitten geen sensors in de handgrepen, dus is en blijft gewoon onhandig zoals het gemaakt is. Auto gaat wel na enige tijd vanzelf op slot bij afsluiten en weglopen, maar dit duurt echt zeker 1 minuut. Ook bij wegrijden heb ik ingesteld dat hij op slot gaat (anti carjacking). Enige wat nu overblijft is dat je hem met de hand via de AB moet openen als je aan komt.
  13. Ik heb exact hetzelfde issue (zie losse post in dit forum). Dacht dat het aan mij lag. Zit telkens te klooien met die sleutel en hij gaat volgens mij echt niet automatisch op slot. Had liever gewoon een "gat" gehad net als bij de vorige Passat. Vond de vorige (B7) sleutel ook een stuk mooier.
  14. Ja, is wel lease. Verrekenen kan pas als er een extra meter is geplaatst, dat moet nog gebeuren. In de tussentijd betaal ik het zelf wel, zo spannend is het niet. Heb wat getest (in het donker gaat dat idd makkelijker) met de B stand en remlichten gaan pas aan als je gas vrijwel helemaal loslaat, dus met beetje loslaten/vertragen gaan ze niet aan is mijn ervaring. De D stand vind ik niet fijn rijden, remt ook erg raar. Schoot de eerste dag dat ik hem had bijna door de bosjes in met inparkeren Die vrijloop was ook het eerste wat ik uigeschakeld heb in mijn vorige Passat.
  15. Vraagje, Mijn GTE kan ik zo te zien alleen maar openen en sluiten via de AB. Start/stop is wel via een knop. Nu zie en lees ik overal dat je de auto ook zou moeten kunnen sluiten door ergens op de handgrepen de duwen (kessy?). Ik heb gezocht, gevoeld en vanalles, maar zit er volgens mij niet op bij mij. Klopt het dat dit een optie is? Zo ja, is dat eenvoudig later in te bouwen? Vind het nl een klein beetje ongemakkelijk om telkens die sleutel uit mijn broek te halen, openen, dan in de auto stappen, erachter komen dat ik de sleutel nog vast heb, en dan zittend weer die sleutel terug in mijn broek te proppen
  16. Ik heb mijn GTE nu 2 weken. Verbruik valt me wat tegen, maar natuurlijk wel veel "proefritjes" gereden. Auto bevalt super, zeker vergeleken met de vorige 1.4 TSI Variant. Benzinetank is wel aanzienlijk kleiner dan de enorme 65 liter tank in de vorige. De benzinemeter zie ik bijna naar beneden kruipen Als ik niet stekker en veel stad/binnendoor rijd dan kom ik op 10l/100km. Met beetje focussen op rustig rijden en snelweg/80km ritten kom ik uit op ong 7l/100km, zelfde als mijn vorige Passat uit 2012. Heb nog niet veel gestekkerd, omdat ik nog geen vast stopcontact/laadpaal thuis of op werk heb en dus de kabel via de garage uit moet rollen. Met straks dagelijks stekkeren moet het verbruik wel flink terug te dringen zijn, lk kan dan makkelijk naar mijn werk rijden in E-mode. Kan nu geschat ongeveer 30km elektrisch rijden met volle accu. Gebruik E-mode eigenlijk alleen in de stad/dorp en rijdt super comfortabel. GTE mode is zeer verslavend, maar begin me wel te ergeren aan het nep V8 geroffel. Als dat eenvoudig uitgeschakeld kan worden, dan houd ik me aanbevolen. Kan dit iig niet vinden in de boordcomputer. ACC vind ik nog steeds vreemd om te gebruiken, werkt wel perfect, al is de afstand mij wat te groot. Het AI display blijft geweldig en zit er continu mee te spelen. Al met al ben ik superblij met de nieuwe Passat. Het GTE/hybride maakt autorijden net wat leuker/interactiever. Weet iemand of het een bezwaar is (verbruik) om continu in B mode te rijden? Ik vind dit zeer comfortabel en gebruik de rem echt nauwelijks zo.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forumvoorwaaden